Ο Ματέους Βιτάλ ήταν εκ των πρωταγωνιστών του Παναθηναϊκού στη νίκη επί του Βόλου με 5-1. Πέραν από το γκολ που πέτυχε από τα πόδια του ξεκίνησαν τα περισσότερα γκολ του τριφυλλιού.
Μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στο SDNA και αναφέρθηκε τόσο στην επιστροφή στις νίκες όσο και στο πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα.
Τι είπε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και την ώθηση που δίνει η νίκη επί του Βόλου στους παίκτες ενόψει του ντέρμπι.
Αναλυτικά όσα είπε στο SDNA:
Μετά από μία δύσκολη εβδομάδα με δύο ήττες, πόσο μεγάλη ώθηση σας δίνει αυτή η νίκη;
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί πήραμε μία σημαντική νίκη. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για μας. Μετά από μία εβδομάδα που όντως ήταν δύσκολη λόγω των αποτελεσμάτων που είχαμε. Θέλαμε να νικήσουμε στο γήπεδό μας, μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού και νομίζω πήγαμε πολύ καλά. Η ομάδα θα πηγαίνει όλο και καλύτερα. Θα πάμε ψηλότερα».
Τι άλλαξε σε αυτό το ματς κι έφτασε ο Παναθηναϊκός σε μία τόσο πειστική νίκη;
«Η μεγαλύτερη διαφορά ήταν στην ένταση, αλλά και στο πρέσινγκ που εφαρμόσαμε πολύ ψηλά. Εξίσου σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα δύο γρήγορα γκολ που πέτυχε η ομάδα για να φτάσουμε σε μία νίκη που εμείς την κάναμε εύκολη».
Αυτή η νίκη σημαίνει κάτι ενόψει Ολυμπιακού;
«Οντως ήταν πολύ σημαντικό αυτό το αποτέλεσμα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προερχόμαστε μετά από τις δύο ήττες που κάναμε. Πήραμε μία νίκη και καταφέραμε να πετύχουμε πολλά γκολ. Το γεγονός αυτό θα μας βοηθήσει για να ανέβουμε κι άλλο ψυχολογικά πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».
Πέτυχες το πρώτο σου γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Πως νιώθεις;
«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Ήθελα πάρα πολύ μέσα μου να σημειώσω το πρώτο γκολ με τον Παναθηναϊκό. Ηταν το πρώτο και το ήθελα πολύ...».
Τι ακριβώς έγινε στη φάση του πέναλτι;
«Αρχικά είχαμε πει ότι θα το εκτελούσε ο Καρλίτος, αλλά τελικά αποφασίσαμε να το εκτελέσω εγώ. Προπονήθηκα πολύ καλά (σ.σ. στα πέναλτι) και είχα μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες μου για να βάλω το γκολ κι ο Καρλίτος με υποστήριξε ακόμη περισσότερο».