MENU

Η Μαρία Σάκκαρη δεν διαγράφει την πορεία που είχε ονειρευτεί στην αρχή της σεζόν, πράγμα το οποίο αποδεικνύει και η καθίζησή της στο χείλος του Top 10 της WTA. Σε αυτά προστέθηκε και ο αποκλεισμός από το τουρνουά του Μαϊάμι, με την ίδια να λέει γρήγορα «αντίο» σε ακόμη μία διοργάνωση της φετινής σεζόν μετά την ήττα με 2-1 σετ από την Μπιάνκα Αντρέεσκου.

Μάλιστα, ο αποκλεισμός της από το αμερικανικό τουρνουά ήρθε μετά την καλή της πορεία στο Indian Wells, όπου αποκλείστηκε στον ημιτελικό με 2-0 σετ από την φιναλίστ του τουρνουά Αρίνα Σαμπαλένκα. Δηλαδή μετά από μία διοργάνωση, στην οποία απέκτησε πολύ καλό ρυθμό και θα έπρεπε να είναι ο οδηγός για την επόμενη. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με τους θεατές να παρακολουθούν ακόμη ένα αγωνιστικό σκαμπανέβασμα της 27χρονης.

Τι εννοώ;

Η Μαρία Σάκκαρη, με αρχή το Australian Open έχει συμμετάσχει σε έξι τουρνουά της WTA και μάλιστα είναι έτοιμη να λάβει μέρος και σε αυτό της Στουττγάρδης (15 έως 23 Απριλίου). Στα τρία από τα έξι, η Ελληνίδα έχει φτάσει έως την ημιτελική φάση, ενώ στα υπόλοιπα έχει γνωρίσει πρόωρους αποκλεισμούς.

Το γεγονός αυτό κάνει ξεκάθαρη την αστάθεια στην απόδοση της αθλήτριας του Tom Hill. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, το τένις αποτελεί ένα απρόβλεπτο άθλημα, στο οποίο τα δεδομένα από set σε set αλλάζουν και από το πουθενά μπορείς να βρεθείς με την πλάτη στον τοίχο. Βέβαια, η παραπάνω θεωρία καλό είναι να μην έχει τόσο μεγάλη επιρροή σε έναν αθλητή, ειδικά όταν οι στόχοι είναι μεγάλοι.

Θυμάμαι πριν την έναρξη του Australian Open, η Μαρία τόνιζε πως είναι έτοιμη για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και για την κατάκτηση ενός Grand Slam. Σίγουρα, η σεζόν έχει ακόμα διάρκεια, αλλά η... πικρή αλήθεια είναι πως οι μέχρι τώρα εμφανίσεις της δεν έχουν πείσει. 

Η ήττα από την Ζου στον τρίτο γύρο του πρώτου Grand Slam του αθλητικού ημερολογίου, ο αποκλεισμός από την Πλίσκοβα στον δεύτερο γύρο του Ντουμπάι, η πρόσφατη ήττα από την Αντρεέσκου στον δεύτερο γύρο του Μαϊάμι και φυσικά η πτώση τεσσάρων θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη αποτελούν βήματα πίσω για την Ελληνίδα αθλήτρια και δεν μας προδιαθέτουν να δούμε θετικά τη συνέχεια της. 

Εννοείται πως αναγνωρίζονται στο μέγιστο οι συμμετοχές της στα ημιτελικά των τουρνουά της Αυστρίας, της Ντόχα και του Indian Wells. Μιλάμε για το 50% των τουρνουά, στα οποία έχει λάβει μέρος, μέχρι στιγμής, και το γεγονός ότι έφτασε στην τετράδα δεν είναι αμελητέο. Ωστόσο, τα παραπάνω πρέπει να αποτελούν τον κανόνα και όχι τα... ξεσπάσματα μίας αθλήτριας με τόσο μεγάλο potential, για την οποία κάθε χρόνο κάνουμε λόγο για το Νο.1 της WTA, αλλά και για ενδεχόμενη κατάκτηση ενός major τίτλου.

Καλώς ή κακώς, πάνε οι εποχές που στο γυναικείο τένις υπήρχαν παίκτριες με διάρκεια στην κορυφή. Μετά την Άσλεϊ Μπάρτι η οποία αποσύρθηκε πολύ νωρίς, καμία παίκτρια δεν έχει δείξει ικανή να δημιουργήσει ανάλογη «αυτοκρατορία» με αυτές που είχαν δημιουργήσει οι Γκραφ και Ναβρατίλοβα και πιο πρόσφατα η Σερένα Γουίλιαμς με την Αμερικανίδα να έχει στο ενεργητικό της 186 συνεχόμενες εβδομάδες στο Νο.1 της κατάταξης από τις 319 στο σύνολο.

Το γεγονός αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί η Μαρία Σάκκαρη και η μέχρι τώρα πορεία της... φωνάζει πως ήρθε ο καιρός ν’ αλλάξει κάτι. Το τι πρέπει ν’ αλλάξει το ξέρει μόνο η Ελληνίδα αθλήτρια, γιατί αυτό είναι η καθημερινότητά της, είναι το επάγγελμά της, είναι η ζωής της. Όμως, πρέπει ν’ αλλάξει άμεσα!

Ρε Μαρία, έτσι είπαμε;