MENU

Κάποια στιγμή θα έχανε ο Παναθηναϊκός, αυτό ήταν δεδομένο, αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Με ποδοσφαιρικό τρόπο να χάσει, αλλά από την ΑΕΚ δεν έχασε με ποδοσφαιρικό τρόπο. Εχασε από την ρίψη μίας κροτίδας πίσω από την εστία, που ήταν ο Μπρινιόλι, ο οποίος έπεσε κάτω, ενώ η μπάλα είχε απομακρυνθεί από την περιοχή. Ο διαιτητής το διέκοψε το παιχνίδι, ο Μπρινιόλι συνήλθε μετά από λίγα λεπτά και ο διαιτητής Νόμπρε έδωσε την μπάλα στην ΑΕΚ , οι παίκτες του Παναθηναϊκού αιφνιδιάστηκαν και ο Πινέδα σκόραρε από την κλειστή γωνία του Μπρινιόλι που φέρει ευθύνη στο γκολ, αλλά ήταν σαφώς επηρεασμένος από αυτό που είχε γίνει κάποια λεπτά πριν. Για fair play ούτε λόγος ποιο fair play τώρα «ας τραυματιστεί ο αντίπαλος τερματοφύλακας από κροτίδα αρκεί να βάλουμε το γκολ».. Απλά ένα πράγμα θα πω και θα το κλείσω. Φαντασθείτε αυτή η φάση να είχε γίνει με τερματοφύλακα αντίπαλης ομάδας στην Λεωφόρο αν θα τελείωνε το παιχνίδι…

Ποδοσφαιρικά ο Παναθηναϊκός έχασε τελείως άδικα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν έκανε φάσεις, αλλά ακύρωσε τελείως και την ΑΕΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά την αλλαγή του αρνητικού Βέρμπιτς ο Παναθηναϊκός άρχισε να λειτουργεί καλύτερα και λίγο πριν την αλλαγή είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 54 με τον Μπερνάρ, που τρύπησε την άμυνα της ΑΕΚ μπήκε στην περιοχή σούταρε, αλλά ο Αθανασιάδης έκανε έξοχη απόκρουση.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς άλλη φάση και φθάσαμε στο 65 όταν έγινε αυτό, που έγινε, που έκρινε και το ματς. Στην φάση αυτή είναι δεδομένο, ότι αιφνιδιάστηκαν όλοι οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού και ο Μπρινιόλι κυρίως σαφώς επηρεασμένος από αυτό, που προηγήθηκε και είναι απίστευτο το τι συνέβη.

Στη συνέχεια ο Γιοβάνοβιτς έπαιξε με 4-4-2 με τον Ιωαννίδη δίπλα στον Σπόραρ και σήμερα θα μιλάγαμε για μία χρυσή αλλαγή, αν η μπάλα δεν πήγαινε στο δοκάρι μετά την ωραία ενέργεια και το πλασέ του Ιωαννίδη στο δοκάρι στο 98. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πότε θα σε ευνοήσει η μπάλα όπως έγινε στον πρώτο γύρο, πότε όχι όπως γίνεται στα τρία τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού, που είχε τρία δοκάρια.

Μετά το χαμένο δοκάρι η ΑΕΚ έκανε την πρώτη και μεγάλη της ευκαιρία στο παιχνίδι εκτός από το γκολ με το πέναλτι του Λιβάϊ, που απέκρουσε ο Μπρινιόλι.

Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός έκανε μία άδικη ήττα με βάση την εικόνα του αγώνα, αλλά επίσης είναι φανερό, ότι ο Ιωαννίδης, που πάντα κάτι κάνει όταν παίζει πρέπει να παίζει πιο πολύ ίσως και μαζί με τον Σπόραρ στα παιχνίδια, που έρχονται με ΠΑΣ και Αστέρα, που ο Παναθηναϊκός θα βρει κλειστές άμυνες.

Οσο για τις μεταγραφές, όσο πιο γρήγορα έρθουν στο ερχόμενο διάστημα, τόσο θα μειωθεί το ρίσκο να χαθούν βαθμοί στα παιχνίδια, που έρχονται. Θεωρώ δεδομένο, ότι θα έρθουν καλοί παίκτες και θα βοηθήσουν στο να μείνει η ομάδα πρώτη.

Η ομάδα είναι στο +4 και στο +7 μετά την πρώτη της ήττα και τώρα θέλει μεγαλύτερη στήριξη από ποτέ από όλους. Και δεν χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε τίποτα. Αν δεν γινόταν η διακοπή με την κροτίδα θα μιλάγαμε για ένα σβηστό 0-0 και ο Παναθηναϊκός θα ήταν τώρα στο +7.

*Ωραία μόδα τα καπνογόνα. Βάζει γκολ η ομάδα σου, ανάβεις καπνογόνα κόβεις τον ρυθμό και όλα καλά. Καμία τιμωρία για την ομάδα, που οι οπαδοί της ανάβουν τα καπνογόνα. Μόνο στην Ελλάδα αυτά.

*Πάντα πίστευα ότι το φετινό πρωτάθλημα το διεκδικούν τέσσερις ομάδες και αυτό φαίνεται. Για αυτό και αν πάρεις αυτό το πρωτάθλημα θα έχει μεγαλύτερη αξία.

*Διάβαζα συνέχεια για τον Νόμπρε να γράφουν τις τελευταίες ημέρες, διάφορες ανοησίες για να δημιουργήσουν κλίμα. Σκεφθείτε με αυτό το γκολ να είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός την ΑΕΚ τι θα έγραφαν πάλι οι γνωστοί. Αλλά εμείς είμαστε Παναθηναϊκός και για αυτό διαφέρουμε από τους άλλους.

 

Τον λύγισε μία κροτίδα, άδικη ήττα και όλα ανάποδα, αλλά στο +4!
EVENTS