MENU

* «Νέος άνεμος».

«Νέος αέρας για την επόμενη μέρα».

«Αυτά που γίνονταν στη διαιτησία ξεχάστε τα».

«Δεν θέλουμε κανένα παιδί να κλάψει ξανά για αποφάσεις διαιτητών».

Στον προεκλογικό αγώνα και τι δεν ακούσαμε. Από εξαγγελίες άλλο τίποτα. Και όταν έρχεται η ώρα της διοίκησης όλα πάνε περίπατο. Πάει και η αξιοκρατία, πάει και η ισονομία. Γιατί έρχεται η στιγμή που μετά από ένα δίμηνο σκάρτο στο πρωτάθλημα, γίνονται τα ίδια και χειρότερα.

* Δεν είναι ότι η προηγούμενη ΚΕΔ τα έκανε καλά. Σκατά τα έκανε. Και μετά ήρθε η νέα ΚΕΔ για να συνεχίσει στις ίδιες ράγες, με άλλους πρωταγωνιστές.

* Και επειδή η στήλη δεν έχει μάθει να κρύβεται, υπεύθυνος γι' αυτό δεν είναι ο Χριστοδούλου, διότι όπως σας έγραφε μόνο το SDNA, υπήρχε κώλυμα με την περίπτωση του διεθνή διαιτητή. Ήταν αδύνατον να αναλάβει χρέη αρχιδιαιτητή τη φετινή σεζόν. Για την επόμενη πάμε και βλέπουμε.

* Αυτή την αγωνιστική περίοδο τη διαιτησία την έχει στα χέρια του ο Νίκος Πιτσίλκας. Εκείνος κάνει τους ορισμούς της Α1. Ο Λαρισαίος διαιτητής μεσουρανούσε στην εποχή του Γιάννη Γιαννάκη, αρχές δεκαετίας. Τότε που έπαιρνε το ένα πρωτάθλημα πίσω από το άλλο ο Ολυμπιακός. 

* Και ας μην κρυβόμαστε, ήταν ο άνθρωπος που ήθελαν από το λιμάνι να ηγηθεί στην επόμενη μέρα. Το λιμάνι του Πειραιά; Το λιμάνι της Πάτρας; Και τα δύο; Ποιος ξέρει...

* Γρήγορα, πάντως, ο Πιτσίλκας έδωσε διαπιστευτήρια και δυστυχώς η εικόνα που παρουσιάζει η διαιτησία σε αυτό το πρώτο κομμάτι της νέας εποχής είναι η χειρότερη δυνατή. Ήταν στο μηδέν πριν; Τώρα πάτησε το κουμπί για -1. 

* Να συζητήσουμε τώρα για όσα έγιναν χθες στο Άρης - Ηρακλής; Με διαιτητή τον γιο του Πιτσίλκα, που υποτίθεται ότι στην νέα εποχή δεν θα έπρεπε να συνεχιστούν αυτά που γίνονταν στην προηγούμενη εποχή με τον πρόεδρο της ΚΕΔ Συμεωνίδη και τον γιο του; Αυτά έλεγαν, αλλά γρήγορα τα ξέχασαν.

* Και φυσικά η μπάλα παίρνει τώρα ξερά και χλωρά. Διότι ο μικρός Πιτσίλκας είναι μια χαρά διαιτητής. Αλλά να έχουν γίνει επτά αγωνιστικές και να έχει επτά ορισμούς ο γιος του αρχιδιαιτητή δείχνει ότι είτε η διοίκηση της ΕΟΚ δεν ξέρει τι γίνεται και έχει ευθύνη, είτε συμβαίνει υπό την ανοχή της. 

* Η εντολή, πάντως, της ΚΕΔ είναι σαφής και αποδεικνύεται από τα ίδια τα γεγονότα: «Τελειώστε οποιονδήποτε έχει σχέση με την προηγούμενη ΚΕΔ ή ακουγόταν ότι είχε σχέση με τον Παναθηναϊκό».

* Και έτσι έγινε και στην πράξη. Εδώ δεν κρίνουμε αν έχει δίκιο ή όχι, αλλά μόνο και αυστηρά τα γεγονότα. Τον Χρήστο Παναγιώτου δεν κατήγγειλε ο Ολυμπιακός; Πόσους ορισμούς έχει πάρει; Μηδέν. Δεν έχει σφυρίξει ούτε ένα παιχνίδι. Ο Τάσος Μάνος; Δυο παιχνίδια σε επτά αγωνιστικές. Ο Γιώργος Ανδρικόπουλος; Ένα ματς σε επτά στροφές του πρωταθλήματος. Ο Παντελίδης; Μηδέν ορισμούς σε επτά αγωνιστικές. Έξω και ο Αναστόπουλος, άρα τέλος 4/5 ονόματα. Οι τρεις εξ αυτών είχαν παίξει στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 40-25 αν δεν το θυμάστε. Άρα μέχρι τέλους, σωστά;

* Και την ίδια ώρα βγαίνει ο Πιτσίλκας στο σεμινάριο που κάνει κάθε Πέμπτη στους διαιτητές και με οπτικοποιημένο υλικό δείχνει παραδείγματα για το τι είναι και τι δεν είναι παράβαση. Στο τελευταίο σεμινάριο, λοιπόν, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Slam Dunk, έβαλε σε βίντεο το παιχνίδι Ηρακλής - Ολυμπιακός. Και ξέρετε τι είπε στους διαιτητές; «Υπήρξε επαφή, αλλά δεν είναι φάουλ. Δεν μπορεί κάθε επαφή να σφυρίζεται φάουλ».

 


* Προσέξτε. Η παλάμη του Βεζένκοφ βρήκε την παλάμη του Παπαδάκη στην εκπνοή του αγώνα, σε σουτ από τα 7,5 μέτρα και ο αρχιδιαιτητής μεταφέρει το μήνυμα, με όλους τους διαιτητές παρόντες, ότι αυτό δεν είναι φάουλ. Άρα, τους λέει, με ξεκάθαρο τρόπο, τι πρέπει να κάνουν από εδώ και στο εξής. Ορθά, κοφτά, ξεκάθαρα. Μπροστά σε 100 διαιτητές έγινε η ανάλυση. Δεν είναι φάουλ αυτά, τέλος.

* Μην μπερδέψουμε το ένα θέμα με το άλλο. Ο Ολυμπιακός απέχει παρασάγγας αυτή τη στιγμή από τον Παναθηναϊκό. Ποιος νομιμοποιεί, όμως, ότι η επαφή χέρι με χέρι, μεταξύ σουτέρ και αμυντικού, δεν είναι φάουλ; Τι κατεύθυνση δίνει στους διαιτητές; Και πώς η ΕΟΚ επιτρέπει ο αρχιδιατητής που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί την νέα εποχή να λέει κάτι τέτοιο ενώπιον όλων των διαιτητών;

* Πάμε παρακάτω. Όλο το μπάσκετ συζητάει για τη διαιτησία που είχε ο Ηρακλής στο Παλέ. Με διαιτητές τον γιο του Πιτσίλκα και τον γιο του Μπακάλη. Το μέλος της ΚΕΔ, ο παρατηρητής Μπίτης, είπε στους τρεις ρέφερι ότι ήταν πολύ καλή η διαιτησία τους. Γι' αυτό και βαθμολόγησε τον Πιτσίλκα με 8, τον Ζαχάρη με 8 και τον Μπακάλη με 7.

* Άραγε, ο αρχιδιαιτητής Πιτσίλκας θα βάλει τις φάσεις που ακολουθούν στα δύο βίντεο στο σεμινάριο της Πέμπτης; Είναι φάουλ του Αγραβάνη πάνω στο τρίποντο ή αλλοίωση αποτελέσματος (όπως κάθε σοβαρό σφύριγμα στο τελευταίο δίλεπτο) αυτό που σφύριξε ο υιός Πιτσίλκας στο 67-73. Εδώ σε θέλω τώρα κύριε αρχιδιαιτητά μου. Να περνάει από δίπλα ο αμυνόμενος και να σφυρίζεις φάουλ κι ενώ το high five δυο εβδομάδες πριν χαρακτηρίστηκε ως μια τυπική επαφή. 


 

Ο δε υιός Μπακάλης σταμάτησε τη ροή του παιχνιδιού για να σκουπιστεί το τερέν κι αντί να επαναφέρει το 24άρι στο χρονόμετρο, το άφησε στο 20, με συνέπεια να χρεωθεί παράβαση 8 secs ο Ηρακλής. 


* Έχει μαζευτεί πολύ υλικό μέσα σε δυο μήνες της νέας ΚΕΔ. Και κάτι πάει πολύ στραβά στο κεφάλαιο διαιτησία και το καμπανάκι για τη διοίκηση Λιόλιου κρούει τώρα που είναι νωρίς. Μήπως μαζευτεί η κατάσταση που τείνει να ξεφύγει. Το SDNA και τούτη εδώ η στήλη ως Μέσο ελεγκτικού μηχανισμού καλεί τη νέα διοίκηση της ΕΟΚ να λάβει μέτρα. Εκτός αν θέλει να ακολουθήσει την προηγούμενη στον δρόμο που είχε επιλέξει. 

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τα πρώτα «αντιαθλητικά» της ΚΕΔ του Πιτσίλκα, οι «κομμένοι» και το σεμινάριο για Βεζένκοφ!
EVENTS