Τα 2,6 εκατ. δολάρια, έγιναν 1,8 εκατ. δολάρια (1,55 εκατ. ευρώ). Τα ακατέβατα 3 εκατ. αρχικά και τα «δεν πουλάω σε καμία τιμή», μετατράπηκαν σε απόλυτη δικαίωση των θέλω του Τόμας Γουόκαπ. Με τον ίδιο, μάλιστα, να θέλει όπως-όπως να φύγει απ’ τον Ολυμπιακό. Γι’ αυτό και έβαλε τα έξτρα από την τσέπη του!
Μόνο που το θέμα δεν είναι αυτό. Αλλά το ψέμα. Ένα παραμύθι που ήρθαν να αποκαλύψουν οι Λιθουανοί του BasketNews. Οι οποίοι δεν φημίζονται για αντί-Ολυμπιακή στάση. Κάθε άλλο.
Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι μάλλον βάζουν τα πράγματα στη θέση τους. 1,55 εκατ. ευρώ παίρνει ο Ολυμπιακός, τα μισά απ’ αυτά τα δίνει ο Γουόκαπ. Το συμβόλαιο του παίκτη τώρα, είναι 2,15 εκατ. ετησίως.
Υπάρχει τεράστια διαφορά απ’ τα ποσά που διέρρεαν από Πειραιά μεριά, μία μέρα πριν. Τα 2,6 δολάρια που… κατάπιαν όλοι αμάσητα και σας τα μετέφεραν ως δεδομένο deal. Με την απαραίτητη αποθέωση της μαγκιάς του Ολυμπιακού και της στάσης των Αγγελόπουλων. Η οποία δικαιώθηκε στο τέλος κι άλλα τέτοια.
Μέσα σε 24 ώρες, «χάθηκε» περίπου 1 εκατομμύριο. Τόσο από τα λεφτά του buy out, όσο και από τις ετήσιες απολαβές του Γουόκαπ. Με απλά λόγια, το ψέμα πήγε σύννεφο. Σε μια υπόθεση, που δεν υπήρχε κανένας λόγος. Ή μήπως υπήρχε;
Έπρεπε να φανεί πως ο Ολυμπιακός πήρε περισσότερα λεφτά απ’ αυτά που πήρε ο Παναθηναϊκός για τον Όσμαν. Ενώ στην πραγματικότητα, οι «πράσινοι» πήραν για τον Τολιόπουλο περίπου όσα ο Ολυμπιακός για τον Γουόκαπ. Τον οποίο Τολιόπουλο τον πήραν πέρυσι με 30.000 ευρώ…
Τα λεφτά του παίκτη τώρα, έπρεπε να δείχνουν χαοτική απόσταση απ’ αυτά που έπαιρνε στον Ολυμπιακό και μια πρόταση που δεν γινόταν να αρνηθεί. Στην πραγματικότητα, η απόσταση δεν ήταν τόσο μεγάλη. Μεγάλη, μάλλον, ήταν η απροθυμία της ΚΑΕ του λιμανιού, για να πληρώσει περισσότερα χρήματα. Οπότε βόλευε να παρουσιάζεται ο παίκτης ως φραγκοφονιάς, που «πουλά» τον Ολυμπιακό παρότι έχει συμβόλαιο, για να πάρει 3 το χρόνο και όχι 1 και κάτι.
Την ίδια ώρα, που βγαίνει ο ίδιος ο Γιώργος Μπαρτζώκας και δηλώνει πως θα ήθελε να έχει τον Γουόκαπ. Όπως θα ήθελε να έχει και τον Φαλ. Άλλος ένας παίκτης για τον οποίο έχουμε διαβάσει πολλά τον τελευταίο καιρό. Συμπτωματικά, από τη στιγμή που έφυγε από τον Ολυμπιακό!
Γιατί τόση… μούφα;
Αν σε αυτά τα ζητήματα υπάρχει τέτοια παραπληροφόρηση, είναι εύκολο το συμπέρασμα για το τι γίνεται σε θέματα σημαντικά. Πώς έχουν παρουσιαστεί οι εντάσεις, οι διαιτησίες, οι θέσεις των ΚΑΕ, το δίκιο τους σε κάθε ζήτημα. Πώς ο Μπαρτζώκαςείναι κύριος όταν ανεβαίνει σε κάγκελα και βρίζει ό,τι βρίζεται.
Όσο στην Ελλάδα αύξαναν τα λεφτά του κέρδους από την αποχώρηση Γουόκαπ, τόσο οι Ολυμπιακοί αισθάνονταν πως κέρδισαν. Τελικά τα ποσά είναι αυτά που αποκαλύπτουν οι Λιθουανοί, η αλλαγή στάσης της ΚΑΕ δείχνει φόβο πως στο τέλος θα χάσει και το δίκιο της και τον παίκτη, ενώ και ο κόουτς της ομάδας «έχασε» έναν αθλητή που ήθελε να κρατήσει.
Τώρα, θα πρέπει οι φίλαθλοι να πιστεύουν τον Ολυμπιακό, σε αυτά που διαρρέει για το ΣΕΦ, για τη διαιτησία, για τις εντάσεις με άλλες ομάδες κτλ. Πάλι καλά που υπάρχουν οι ευρωπαίοι και μαθαίνουμε καμιά αλήθεια. Το είχαμε κατανοήσει από το Final-4.