MENU

Το ξαναγράφω με πιο απλά λόγια για να το καταλάβουμε όλοι: Ο ΟΤΕ TV απέλυσε τον Αλέξη Σπυρόπουλο, έναν από τους καλύτερους Έλληνες αθλητικούς δημοσιογράφους, αν όχι τον καλύτερο, επειδή θεωρεί ότι η παρουσία του ενοχλεί τον Ολυμπιακό! Κάτι που προφανώς αποτελεί πλέον το βασικό κριτήριο για τη σχέση του σταθμού με τους συνεργάτες, υπαλλήλους, στελέχη και –κυρίως- δημοσιογράφους του!

Το τελευταίο άρθρο του Σπυρόπουλου στο SDNA με τίτλο «Μέσες – άκρες ο Σίλντεφελντ απέδωσε την πραγματικότητα», υπήρξε η πιο πρόσφατη αφορμή για την απόλυσή του από τον ΟΤΕ ΤV, αφού η ΠΑΕ Ολυμπιακός... διαφώνησε και ενοχλήθηκε (sic) με την άποψη που εξέφρασε ο κορυφαίος δημοσιογράφος.

Ενόχληση που, όπως αποδεικνύει η σκανδαλώδης και προκλητική απόφαση του ΟΤΕ ΤV, φρόντισε να... κοινοποιήσει στα κορυφαία στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού. Με τα γνωστά αποτελέσματα, που σκοτώνουν εν ψυχρώ την ελευθερία του Τύπου, κουρελιάζουν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας και εκθέτουν ανεπανόρθωτα το κανάλι, το οποίο υποτάσσεται δια της στάσης του στα κέφια και τα κελεύσματα παραγόντων και ομάδων.

Αλλά το πρόβλημα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Θα θυμάστε ίσως ότι πέρυσι, με αφορμή την περιγραφή του αγώνα κυπέλλου ανάμεσα στον Φωστήρα και τους Ερυθρόλευκους και το... θράσος του Σπυρόπουλου να πάρει θέση σε επίμαχες φάσεις που δεν ήταν υπέρ του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις στις κάμερες του ΟΤΕ – TV (όπως έχουν κάνει άλλωστε και με την ΕΡΤ για αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ).

Το σοκαριστικό του πράγματος ωστόσο δεν αφορά τόσο την πολιτική της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ. Αυτή την ξέρουμε καλά. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι σύμβουλοι του τα πάνε τόσο καλά με τη δημοσιογραφική κριτική και έχουν τόσο καλή σχέση με την ελευθεροτυπία και την αντίθετη άποψη όσο και όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα. Τα παραδείγματα νωπά...

Το απολύτως σοκαριστικό του πράγματος είναι η στάση του ΟΤΕ TV. Οι διοικούντες τον οποίο απολύουν ένα από τα πιο βαριά χαρτιά του δημοσιογραφικού τους δυναμικού (και ο τελευταίος τροχός της αμάξης να ήταν δεν θα υπήρχε, βεβαίως, διαφορά) για να μην έχουν άλλους μπελάδες στο κεφάλι τους. Οι πρώτοι είναι βέβαια που πράττουν με αυτόν τον τρόπο;

Εδώ όμως μιλάμε για αποφάσεις που σπρώχνουν την αθλητική δημοσιογραφία όλο και πιο βαθιά στη λογική της Βόρειας Κορέας:

Μη μιλάς, μην διαφωνείς, μην κριτικάρεις, μόνο προσκύνα! Ειδάλλως απόλυση, ανεργία και... κυνηγητό. Στην καλύτερη των περιπτώσεων. Υπάρχουν και χειρότερες.

Σύμφωνα με το πολυχρησιμοποιημένο γνωμικό του Έντμουντ Μπερκ, το μόνο που χρειάζεται για τον θρίαμβο του κακού είναι κάποιοι καλοί άνθρωποι να μην κάνουν τίποτα. Στην Ελλάδα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χρειάζεται και κάτι παραπάνω. Τις ασθενικές πλάτες μερικών δειλών, μοιραίων και άβουλων "τηλεπαραγόντων" που προτιμούν την οσφυοκαμψία από τη δημοσιογραφία και τις «προσοχές» απέναντι στο «ισχυρό αφεντικό» έναντι της ανεξαρτησίας και του επαγγελματισμού.

Συγχαρητήρια στον ΟΤΕ TV, λοιπόν. Ο οποίος, με μια απλή κίνηση, καταφέρνει με μόλις μια απόφαση να γίνει όλα αυτά που αποτέλεσαν την αιτία ώστε ο κόσμος να γυρίσει την πλάτη του στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

O ΟΤΕ TV απέλυσε τον Αλέξη Σπυρόπουλο λόγω Ολυμπιακού!
EVENTS