MENU

Οι Γιώργος Πετρέας και Δημήτρης Ζήσης αποτελούν δύο παίκτες, οι οποίοι επέστρεψαν στον Παναθηναϊκό. Όντας παρόντες στον καθιερωμένο αγιασμό των τμημάτων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, μίλησαν στο SDNA τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που παίζει η διοίκηση στα εσωτερικά δρώμενα του Ερασιτέχνη.

Ακόμα, υπογράμμισαν τον κομβικό ρόλο του Δημήτρη Ανδρεόπουλου για την επιστροφή τους στο Παναθηναϊκό, εκθειάζοντας παράλληλα τις μεταγραφές των Ερνάντες και Κόβαρ χαράκτηρίζοντας τους δύο συμπαίκτες τους ως διαφήμιση για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξη με Γιώργο Πετρέα και Δημήτρη Ζήση:

Πόσο σημαντικό είναι να νιώθετε τη διοίκηση κοντά σας και γενικότερα να την βλέπετε να υποστηρίζει εμπράκτως όλα τα τμήματα της;

Δημήτρης Ζήσης:

«Ένας λόγος που επιλέγουμε να έρθουμε σε μία ομάδα είναι αυτός. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Η διοίκηση είναι κοντά μας. Αυτό πρέπει να έχει κάθε ομάδα και στον Παναθηναϊκό αυτό γίνεται πράξη. Μας δίνει μεγάλη ώθηση αυτό».

Γιώργος Πετρέας:

«Είναι πολύ σημαντικό να έρχονται επιτυχίες σε μία ομάδα, ωστόσο για να καθιερωθεί μία ομάδα χρειάζεται διάρκεια και αυτό επιδιώκει η διοίκηση του Παναθηναϊκού να κάνει και το πετυχαίνει, μιας και τα περισσότερα τμήματα, αν όχι όλα πρωταγωνιστούν σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουν».

Αμφότεροι επιστρέψατε στον Παναθηναϊκό. Τι ήταν αυτό που σας έπεισε να πείτε «ναι, επιστρέφω»;

Γιώργος Πετρέας:

«Σίγουρα είμαστε επαγγελματίες, είμαστε άνθρωποι που έχουμε μεγαλώσει σε αυτό το χώρο. Πολύ σημαντικό είναι ο τρόπος που σε προσεγγίζει μία ομάδα, ο τρόπος που σου δείχνει ότι σε θέλει έμπρακτα. Δεν είναι μόνο το οικονομικό, αλλά είναι και ο ρόλος που σου δίνει να έχεις μέσα στην ομάδα και το πόσο οικεία και σημαντικά είναι τα πρόσωπα που απαρτίζουν το staff, το διοικητικό και προπονητικό επιτελείο».

Δημήτρης Ζήσης:

«Πάντα επιλέγουμε τις καλύτερες συνθήκες για εμάς. Αυτό είναι το πιο βασικό. Όταν αυτό συνδυάζεται με ένα καλύτερο κλίμα, όπως εδώ, είναι μία απόφαση σωστή και δεν πρόκειται να το μετανιώσουμε ποτέ».

Πέρασε μία σεζόν άκρως επιτυχημένη! Τι περιμένουμε τι νέα σεζόν από τον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και Ευρώπη;

Γιώργος Πετρέας:

«Η ομάδα έχει κάνει μία μεγάλη αναβάθμιση στο ρόστερ. Ωστόσο, καμία ομάδα δεν πήρε το πρωτάθλημα στα χαρτιά ή από τον Σεπτέμβρη. Η ομάδα έχει αρκετά μεγάλους στόχους και φέτος. Σίγουρα, θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα που είναι πολύ βασικό. Παρόμοια και στην Ευρώπη θέλει να παίξει ένα ρόλο πρωταγωνιστή και να κάνει την υπέρβαση.

Σημαντικό, βέβαια, είναι όλοι να έχουμε την υγεία μας, η ομάδα να είναι και να παίζει καλά. Εμείς από τη μεριά θα προσπαθήσουμε να αποδώσουμε τα μέγιστα, ώστε στο τέλος της σεζόν το... ταμείο να είναι θετικό».

Δημήτρης Ζήσης:

«Αρχικά, πρέπει να γίνουμε ομάδα. Έχουν φύγει πολλοί παίκτες από την περυσινή ομάδα και τώρα θα χρειαστεί να δουλέψουμε ξανά με το ίδιο πείσμα και να αποκτήσουμε την ίδια χημεία. Έτσι, θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα και να είμαστε στο τέλος της χρονιάς τόσο πετυχημένοι, όσο η περυσινή ομάδα».

Ένα σχόλιο για τις προσθήκες των Ερνάντες και Κόβαρ, δύο παικτών παγκόσμιας φήμης στο βόλεϊ;

Δημήτρης Ζήσης:

«Είναι δύο μεγάλοι παίκτες και είναι τιμή να έρχονται τέτοια ονόματα στην Ελλάδα και για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για όλες τις ομάδες. Σίγουρα, θα δώσουν την ώθηση σε όλους, ειδικά στους πιο νέους. Ο σκοπός είναι μαζί με αυτούς η ομάδα κάνει το βήμα παραπάνω και πιστεύω θα το καταφέρει».

Γιώργος Πετρέας:

«Είναι διαφήμιση για το ελληνικό πρωτάθλημα να έρχονται τέτοιοι παίκτες. Μην ξεχνάμε πως το ελληνικό πρωτάθλημα πέρασε μία κρίση αρκετά χρόνια. Έχει ιδιορρυθμίες και πρέπει να δούμε πως θα προσαρμοστούν οι δύο αυτοί παίκτες.

Φέτος, επανήλθε το σύστημα των play-off που είναι πολύ καλό τόσο για τον κόσμο όσο και για τους παίκτες, καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή μπορείς να ανατρέψεις καταστάσεις μέχρι την τελευταία στιγμή. Αυτοί οι παίκτες μπορούν να εμπνεύσουν τους νεότερους με τον τρόπο δουλειά τους, αλλά και με την νοοτροπία που έχουν ως αθλητές και μαζί με εμάς τους πιο έμπειρους τους να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό να φτάσει εκεί που πρέπει».

Ένα σχόλιο για τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο, τον προπονητής της ομάδας.

Δημήτρης Ζήσης:

«Είναι ένας άνθρωπος που όταν έχει κάτι στο μυαλό του θέλει να το φέρει εις πέρας. Με αυτό το πράγμα λειτουργεί και είναι πάντα σταθερός στα «πιστεύω» του. Πάντα είναι μέσα στους στόχους και το έχει αποδείξει εμπράκτως. Είναι ένας οδηγός για τους παίκτες».

Γιώργος Πετρέας:

«Είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε μαζί του στην Εθνική ομάδα. Μας επέλεξε να είμαστε στην ομάδα και εμείς επιλέξαμε να τον έχουμε ως καθοδηγητή, καθώς ήμασταν ευχαριστημένοι όλο αυτό το διάστημα που τον είχαμε στην τεχνική ηγεσία.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είναι ο καλύτερος στο θέμα ψυχολογίας. Έχει των τρόπο να κάνει τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του να παίζουν σαν ομάδα. Θέλει η ομάδα να έχει ένα κύριο χαρακτηριστικό και από την αρχή έως το τέλος να είναι οικογένεια».

Πετρέας και Ζήσης στο SDNA: «Ο Ανδρεόπουλος μας επέλεξε και εμείς τον επιλέξαμε ως καθοδηγητή»
EVENTS