MENU

Είναι ένα ενδιαφέρον στατιστικό που κάποια στιγμή στο μέλλον θα αναζητηθεί. Όχι τώρα, γιατί Άγιες μέρες είναι, ας κάνουμε κι εμείς Πάσχα. Η ΑΕΚ πρέπει να είναι λογικά η ομάδα με τις περισσότερες επιστροφές. Με μια πρόχειρη σκέψη, σε παίκτες και προπονητές, γιατί αν συνυπολογίσουμε προέδρους/παράγοντες/τεχνικούς διευθυντές θα εξαφανιστεί κάθε έννοια ανταγωνισμού. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ασχοληθεί και πολύ με το σπορ, ο ΠΑΟΚ έχει κι εκείνος τον μαγνήτη, ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει φέρει πίσω «δικά του παιδιά», όμως η ΑΕΚ το είχε το χούι διαχρονικά.

Μπορείς να το πεις ρομαντισμό. Ισχύει… Οι οπαδοί της Ένωσης θα ήθελαν πίσω μέχρι και τον Ραμπεσαντρατανά. Τα σουβλατζίδικα τριγύρω – ειδικά αν αυξηθεί η τιμή του γύρου – επίσης. Πάντα υπήρχε η τάση να δένεται ο κόσμος με τους ποδοσφαιριστές, πάντα υπήρχε κάτι πιο αγαπησιάρικο από άλλες ομάδες, πάντα όσοι έφευγαν ένιωθαν ότι άφηναν κάτι στη μέση και ήθελαν να γυρίσουν να το ολοκληρώσουν. Υπάρχει, όμως, μια λεπτή γραμμή που χωρίζει τον ρομαντισμό με την εμμονή! Η περίπτωση του Όγκνιεν Βράνιες, στα μάτια όποιου έχει πάψει να είναι ρομαντικός ή είναι εντελώς ρομαντικός οπότε έχει πάψει να τον ασχολείται και ιδιαίτερα, είναι ΜΟΝΟ εμμονή.

Για ποιο λόγο θέλει σώνει και ντε η ΑΕΚ πίσω τον Όγκνιεν Βράνιες; Μια σωστή απάντηση είναι επειδή δεν μπορεί να βρει καλύτερο. Ενδεχομένως από εκεί να ξεκινάει το κακό, αφού εδώ και τρεις μεταγραφικές περιόδους, το φαγητό που σερβίρεται από το ρεπορτάζ είναι ξαναζεσταμένο και πλέον άγευστο. Ίδια ονόματα, ίδιες θέσεις, ίδιοι παίκτες και ο Σέρχιο Αραούχο πάντα κάπου τριγύρω. Είναι τόσο δύσκολο σε μια παγκόσμια αγορά που βρίθει επιλογών να βρει η ΑΕΚ ισάξιο παίκτη του Βόσνιου; Όχι, δεν είναι δύσκολο! Είναι δύσκολο να βρει φτηνότερο; Όχι! Είναι δύσκολο να βρει μια πιο συνετή λύση; Ασυζητητί όχι. Οπότε μιλάμε για μια περίπτωση, στην οποία απλώς συμβιβάζονται με το δοκιμασμένο, με το οικείο και πρωτίστως με το εύκολο. Από μόνο του αυτό είναι μια συνταγή αποτυχίας και το χειρότερο; Η ίδια συνταγή αποτυχίας που ακολουθήθηκε και το περασμένο καλοκαίρι και τον Ιανουάριο. Ανεξαρτήτως ποιοι ήρθαν και ποιοι δεν ήρθαν, είναι η ίδια λογική.

Για ποιο λόγο οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει μυαλό στο κεφάλι του να θέλει πίσω τον Όγκνιεν Βράνιες; Το ρεπορτάζ θέλει τον Βόσνιο αμυντικό να είχε συζήτηση με τον Μανόλο Χιμένεθ και να τον έπεισε να τον δεχτεί πίσω στην ομάδα! Yeah, right… Λογικά στο πηγαδάκι τους θα βρήκαν χρόνο να τα πουν και για το πρόβλημα υγείας της μητέρας του Ισπανού τεχνικού πέρυσι τον Ιούνιο. Αλίμονο αν ο Χιμένεθ δεχόταν ελαφριά την καρδία πίσω στην ομάδα έναν παίκτη που αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για τα αποδυτήρια, έναν παίκτη που πέρυσι που προκαλούσε διαρκώς προβλήματα, έναν παίκτη που σηκώθηκε κι έφυγε τον Ιανουάριο, έναν παίκτη που εκβίαζε μεταγραφή, έναν παίκτη με τον οποίο λίγο έλειψε – αν δεν ήρθε – στα χέρια.

Γιατί η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να ρισκάρει (ξανά) με τον Βράνιες; Όταν τον ανακάλυψε ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς είχε παίξει ένα ματς σε τέσσερις μήνες. Αθλητικό παιδί ο Όγκνιεν δεν είχε μείνει πίσω σε φυσική κατάσταση και μπήκε κατευθείαν στην ενδεκάδα. Το ρίσκο απέδωσε και 1,5 χρόνο μετά η Ένωση τον πούλησε σε ένα πολύ καλό για την ίδια deal. Τώρα, η ΑΕΚ πάει να ρισκάρει ξανά με έναν παίκτη που είναι πρακτικά εκτός δράσης από τις αρχές Νοεμβρίου!! Έκτοτε έχει παίξει σε τρία ματς ως τη διακοπή των Χριστουγέννων και φυσικά δεν έχει… μυρίσει γρασίδι από τότε. Ακόμα και αγωνιστικά, δεν είναι μια λογική κίνηση.

Τι έκανε ο Βράνιες ώστε να υπάρχει λόγος να τον θέλει πίσω η ΑΕΚ; Είχε – η αλήθεια – μια εξαιρετικά δραστήρια χρονιά. Αποβλήθηκε στην Ευρώπη, αποβλήθηκε στο βελγικό πρωτάθλημα, τιμωρήθηκε από την ομάδα του για τη στάση του στα επεισόδια στο ΟΑΚΑ με τον Άγιαξ, απέκτησε το δικό του hashtag με οπαδούς της Άντερλεχτ που απαιτούσαν να φύγει, προπονούταν μόνος του, εκδιώχθηκε από την Εθνική Βοσνίας, ειρωνεύτηκε την Εθνική Βοσνίας, ξεκατινιάστηκε και ακόμα το κάνει για την σεξουαλική του ζωή με την Γέλενα Καρλεούσα και όποια άλλη έχει προκύψει.

Αυτή, λοιπόν, είναι η επιλογή της ΑΕΚ για να χτίσει την άμυνα της επόμενης σεζόν; Έτσι υπολογίζει ο Δημήτρης Μελισσανίδης να την επαναφέρει στην κορυφή; Έτσι θα μπουν τα θεμέλια να γίνει ξανά οικογένεια, μετά από μια σεζόν που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος το ισχυρότερο χαρακτηριστικό που έφερε τον τίτλο το 2018; Αυτό είναι το όραμα που έχουν για την ΑΕΚ; Αυτό εκφράζει η ΑΕΚ; Ο Όγκνιεν Βράνιες; Μια ομάδα με ηγέτη τον Βράνιες;

Με τον Όγκνιεν Βράνιες που έχει σταματήσει να είναι ποδοσφαιριστής; Με τον Όγκνιεν Βράνιες που ανέβαζε ανήλικα παιδάκια να δείχνουν τα γεννητικά τους όργανα; Με τον Όγκνιεν Βράνιες που έβαζε τη Θύρα 7 σε ταφόπλακα; Με τον Όγκνιεν Βράνιες που μέσα σε ένα χρόνο ανέβασε στο instagram περισσότερα stories και από συνταξιούχο που κοινοποιεί όλα τα βίντεο που βλέπει στο facebook. Για τον Χριστοδουλόπουλο, για τον Ολυμπιακό, για τον Παύλο Φύσσα, για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, για την Original, για την Original, για την Original…

Α, για μισό λεπτό; Μήπως αυτός είναι ένας καλός λόγος να γυρίσει ο Βράνιες; Ήρθε και είδε αγώνα στο πέταλο. Έκανε τατουάζ τη μπόμπα (σ.σ. και έναν φασίστα δολοφόνο, αλλά εντάξει μωρέ δεν πειράζει)! Εκφράζει σε κάθε ευκαιρία την αγάπη του για την ΑΕΚ, την αφοσίωσή του στην Original! Και ας μην ξεχνάμε ότι η επιστροφή του θα αποδείξει πως όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώνε οι λύκοι!

Ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος, ο εγωισμός μας (ΤΟΥ ενός) θα είναι δικαιωμένος, ο όποιος προπονητής θα έχει έναν ακόμα κεντρικό αμυντικό και ο Όγκνιεν Βράνιες – που ειρήσθω εν παρόδω θα έχει αποδείξει τη μετάνοιά του, την αγάπη του και την αφοσίωσή του στο έμβλημα ρίχνοντας κοντά στο 50% το κασέ του – θα υπόσχεται αιώνια αγάπη. Εμείς θα μείνουμε με την απορία.

Γιατί ακριβώς θέλει η ΑΕΚ πίσω τον Βράνιες;

Και γιατί ακριβώς θέλει η ΑΕΚ πίσω τον Βράνιες;