MENU

Το κορμί του είναι σχεδόν ολοκλήρου ζωγραφισμένο με ανεξίτηλη μελάνη. Είναι λάτρης των τατουάζ, όμως αυτή η μανία του να χαράζει στο κορμί του πρόσωπα, φράσεις, σύμβολα για μία ακόμα φορές έβαλε σε μπελάδες τον Όγκνιεν Βράνιες. Όπως συμβαίνει σχεδόν με τα πάντα, σε όλη του την ζωή.

Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ αποκλείστηκε διά βίου από την Εθνική Βοσνίας, αφού κρίθηκε ότι αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα για την ομάδα. Εξάλλου, τον τελευταίο καιρό υπήρχε έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του, αφού το δις εξαμαρτείν δεν συγχωρείται. Και ο Βράνιες χάραξε στο κορμί του δεύτερο ενοχοποιητικό τατού.

Το καλοκαίρι του 2015 λίγο πριν το παιχνίδι με το Ισραήλ, η πρώτη μανούρα. Ο Βράνιες -ένας πρώην παίκτης του Ερυθρού Αστέρα- χτύπησε στο αριστερό του μπράτσο έναν χάρτη της Δημοκρατίας της Σερβίας, στον οποίο εμπεριέχονται και αιματοβαμμένα εδάφη, στα οποία οι συμπατριώτες του υποστηρίζουν ότι έλαβαν χώρα γενοκτονίες κατά του βοσνιακού λαού, κατά την διάρκεια του εμφυλίου.

Επικρατεί λαϊκή κατακραυγή και παρότι ο Βράνιες υποστηρίζει αρχικά ότι θέλει να μείνει αφοσιωμένος μόνο στο ποδόσφαιρο, εντούτοις το καλύπτει με έναν έμμεσο τρόπο, αφού χτυπάει από πάνω του ένα μεγάλο ρολόι με ρωμαϊκούς αριθμούς που καλύπτει το προηγούμενο σχέδιο.

Το θέμα ξεχνιέται, αλλά πριν από μερικούς μήνες έρχεται ένα νέο πιο βαρύ χτύπημα για τον βοσνιακό λαό. Το τατού γίνεται αυτή τη φορά στο δεξιό μπράτσο και απεικονίζει τον Μομτσίλο Τζούγιτς, έναν Σέρβο ιερέα, ο οποίος υπήρξε ηγέτης των Τσέτνικ κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ο οποίος για τους Βόσνιους θεωρείται εγκληματίας πολέμου και συνεργάτης με τους Ιταλούς φασίστες και τα ναζιστικά στρατεύματα.

Αυτή τη φορά δεν υπήρχε επιστροφή. Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ γνώρισε την συνολική κατακραυγή, αποκλείστηκε αρχικά σιωπηρά από τις προσκλήσεις της Εθνικής και πλέον με επίσημη απόφαση του Ρόμπερτ Προσινέτσκι «κόβεται» διά παντός από την Εθνική του ομάδα.

https://t.co/I5UAAPM93G
https://twitter.com/NFSBiH?ref_src=twsrc%5Etfw
https://twitter.com/hashtag/Vranjes?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Τώρα πια μπορεί άφοβα να χαράξει ότι άλλο θέλει πάνω στο κορμί του…

Τα ένοχα τατουάζ του Όγκνιεν Βράνιες (pics)