MENU

«Στη Θεσσαλονίκη βλέπουν φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν οι Μακεδονομάχοι…» και άλλα παρόμοια… ωραία, διαβάζαμε και ακούγαμε. Μετά την «ένωση» ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναικού, για την εκλογή νέου προέδρου στη Super League, επικράτησε σιγή ασυρμάτου…

Το αφήγημα περί φαντασμάτων τους τελείωσε και προφανώς αναζητούν νέα επικοινωνιακά τεχνάσματα για να… ταΐσουν τα κοπάδια. Θα δυσκολευτούν είναι η αλήθεια αλλά δεν τους φοβάμαι… Πάντα υπάρχουν πρόθυμοι να καταναλώσουν το σανό…

Αυτή τη φορά το έργο θα είναι πιο δύσκολο. Βλέπετε το παρασκήνιο της ανάδειξης νέου προέδρου και η ψηφοφορία που ακολούθησε, απέδειξε ότι τα συμφέροντα είναι κοινά και μπορούν να ενώσουν ακόμα και τον Ολυμπιακό με την ΑΕΚ. Και γιατί όχι; Εδώ είδαμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό (τον Μαρινάκη με τον Αλαφούζο δηλαδή) να πορεύονται χέρι – χέρι για να εξυπηρετηθούν οι επιχειρηματικοί σκοποί των ιδιοκτητών τους, γιατί να μην ενωθεί και ο Μελισσανίδης με τον Μαρινάκη;

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η… φασαρία όλη έγινε για την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Δεν θέλω να υποβιβάσω το ρόλο του συνεταιρισμού στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται και για την… UEFA. Δεν έχει την αίγλη που του αξίζει ο συνεταιρισμός και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για το ποδόσφαιρο.

Ορίζει αγώνες σε συνεργασία με τους τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν τα δικαιώματα μετάδοσης, ορίζει παρατηρητές και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο των ΠΑΕ με την ΕΠΟ και φυσικά την πολιτεία. Περιορισμένες οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες του οργανισμού σε σχέση πάντα με τις προσδοκίες που υπήρχαν όταν δημιουργήθηκε.

Προκύπτει λοιπόν ένα και μόνο συμπέρασμα. Αν για τη θέση του προέδρου της Super League εκτίθενται σε τέτοιο βαθμό, φανταζόμαστε τι μπορούν να κάνουν για πιο σοβαρές υποθέσεις!

Δεν θα αμφισβητήσω τις ικανότητες, τις γνώσεις και τη σοβαρότητα του Μηνά Λυσάνδρου. Οσοι γνωρίζουν τον 13ο πρόεδρο της Super League, μιλούν για ένα ικανό στέλεχος. Θα κριθεί για τον τρόπο που θα διοικήσει και όχι για τον τρόπο που εκλέχθηκε. Για τον τρόπο που εκλέχθηκε, υπόλογοι είναι ο Μελισσανίδης (αυτός άλλωστε τον επέλεξε), ο Μαρινάκης και ο τελευταίος και… καταϊδρωμένος Αλαφούζος που κάνει τα πάντα για να μειώνει το κύρος του Παναθηναικού.

Το ίδιο ικανός, γνώστης του αντικειμένου και άφθαρτος, ήταν και ο έτερος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Super League. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, χαίρει εκτίμησης στον ποδοσφαιρικό κόσμο και πολλοί θεωρούν δεδομένο ότι θα είχε εκλεγεί πρόεδρος αν δεν ήταν υποψήφιος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Το πρόβλημα της Αθηναικής τρόικας, δεν είναι ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ. Βαθιά μέσα τους όλοι γνωρίζουν ότι ο Γκαγκάτσης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να διαδραματίσει σοβαρό ρόλο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αργά ή γρήγορα οι εξελίξεις θα δικαιώσουν τα σημερινά μου γραφόμενα.

Το πρόβλημα της Αθηναικής τρόικας (του σιχαμερού ΠΟΚ που ευθύνεται για τα περισσότερα δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου), είναι ο ΠΑΟΚ και ο ιδιοκτήτης του. Ο Ιβάν Σαββίδης. Στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, βλέπουν τον επιχειρηματία που ήρθε να ταράξει τη βολή τους.

Μια χαρά μοιράζονταν τόσα χρόνια τους τίτλους. Δαπανώντας τα απολύτως απαραίτητα, κατάφερναν να κάνουν τη… δουλειά τους χωρίς πολλά ζόρια. Η εμφάνιση του Σαββίδη άλλαξε τα δεδομένα. Ήρθε ο… τρελός από το Ροστόφ για μετατρέψει την Θεσσαλονίκη σε ποδοσφαιρική πρωτεύουσα της Ελλάδας; Ε, όχι! Δεν θα το επιτρέψουν…

Η΄ μάλλον νομίζουν ότι είναι στο χέρι τους να μην το επιτρέψουν. Θα διαπιστώσουν γρήγορα πως η στρατηγική τους θα έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά γι αυτούς αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ κατακτά το πρωτάθλημα, θα διεκδικήσει το Κύπελλο και το ΝΤΑΜΠΛ, μετά την κατάκτηση δυο συνεχόμενων Κυπέλλων και την κλοπή του περσινού πρωταθλήματος. Να είναι καλά ο κ. Φλαμπουράρης.

Να σημειωθεί μάλιστα πως και φέτος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στον όμορφο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να διεκδικήσει το Κύπελλο, για μια ακόμα φορά στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Στην Αθήνα δηλαδή. Στην έδρα της ΑΕΚ δηλαδή. Όπως τόσες και τόσες φορές, φιναλίστ Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ στις έδρες των αντιπάλων του.

Η καραμέλα του ασφαλέστερου γηπέδου στην Ελλάδα δεν έλιωσε ακόμα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να τα κατακτά όλα δύσκολα και πάντα με τις πιθανότητες (και το παρασκήνιο), υπέρ του αντιπάλου. Ας είναι. Αν έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.

Ολη η Αθήνα ενωμένη; Ε, όχι δα! Υπερβολές των… Μακεδονομάχων!
EVENTS