MENU

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ μίλησε στον «ΣΠΟΡ FM 94,6» και την εκπομπή των Άρη Ασβεστά και Βασίλη Παπαθεοδώρου, αναφορικά με τη χθεσινή (13/6) εισβολή στον ΣΚΑΪ και την απόπειρα σύλληψης του Κυριάκου Θωμαΐδη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Συμβαίνουν διάφορα σοβαρά πράγματα στον χώρο μας, τα οποία είναι ανησυχητικά. Στην περίπτωση του Κυριάκου Θωμαΐδη έχουμε μία κίνηση από μεριά της δικαιοσύνης που εμάς ως δημοσιογράφους μας τρομάζει. Η εισβολή σε έναν σταθμό για να βρούμε έναν δημοσιογράφο και να τον συλλάβουμε για κάτι το οποίο ακουμπάει στη δημοσιογραφική δουλειά του, είναι τρομερό.

Προκύπτουν θέματα… Όταν κάποιος μπορεί να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη κι αυτή επεμβαίνει για τη δημοσιογραφική δουλειά κάπου, τότε αυτή η παρέμβαση είναι ανησυχητική για την δημοσιογραφία. Είναι και θέμα Δημοκρατίας. Μπαίνεις σε μια διαδικασία φόβου, του τι θα πάθω εγώ σε ανάλογο συμβάν. Υπάρχει μια προληπτική λογοκρισία που σε κάνει να σκέφτεσαι το πώς θα ασκήσεις το δημοσιογραφικό σου επάγγελμα. Είναι πολύ σοβαρό αυτό. Ο δημοσιογράφος είναι γενικά απροστάτευτος, έχει μόνο το σωματείο του και απέναντί του ένα κάρο εχθρούς.

Εμείς προσπαθούμε να θωρακίσουμε όσο γίνεται την ανεξαρτησία του δημοσιογράφου. Γιατί όταν αυτό απειλείται συνεχώς, τότε καταργείται ουσιαστικά το επάγγελμα. Οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε δυνατά την δουλειά μας, με ρεπορτάζ τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητούνται. Η καλύτερη θωράκιση της δημοσιογραφίας είναι να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε σε δύσκολες συνθήκες. Συσπειρωμένοι στον στόχο μας. Η καλύτερη απάντηση σε όλη αυτή την προσπάθεια τρομοκρατίας, είναι η σωστή και τεκμηριωμένη δημοσιογραφία. Και επ’ ουδενί καθ’ υπαγόρευση».

Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ: «Παρεμβάσεις τρομοκρατίας στη δημοσιογραφία»