MENU

Η ΑΕΚ κερδίζει. Και παίζει και καλά. Σε μια εποχή που τις δύο προηγούμενες σεζόν, έπαιρνε διαζύγιο με τις ελπίδες για τίτλο και φυσικά ούτε κέρδιζε, ούτε έπαιζε καλά, φέτος τα κάνει και τα δύο προς το παρόν. Και βγάζει και κόσμο συνεχώς. Να πάλι ο Μαχαίρας, να όμως και ο Κώστας Γαλανόπουλος να δηλώνει πως επέστρεψε. Κυρίως όμως, να πάλι ο Πέτρος Μάνταλος.

 Δεν θεωρώ τυχαίο πως η ΑΕΚ αλλάζει την μοίρα της φέτος και μαθαίνει να κερδίζει σερί σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τον αρχηγό της να παίζει την καλύτερη μπάλα που έχει παίξει εδώ και χρόνια. Πάντα ξέραμε πως είναι κομβικός ο ρόλος του. Όπως ξέραμε πως είναι και παίκτης ψυχολογίας και πρέπει να πειστεί πως συμμετέχει σε κάτι που έχει προοπτική για να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό. Οι παίκτες που έχει γύρω του, δίνουν αυτή την προοπτική και ο Μάνταλος γίνεται ο «μαέστρος» τους.

 Το αποτέλεσμα πάντα είναι το πιο σημαντικό και δικαιώνει ή όχι τις επιλογές, ωστόσο και μετά το τέλος του ματς, θεωρώ πως δεν ήταν πολύ ορθόδοξη η επιλογή του Μάσιμο Καρέρα να αφήσει έξω και Λιβάγια και Καρίμ και Τάνκοβιτς. Δεν στέκομαι στο ποιοι έπαιξαν, αφού ο Μαχαίρας τουλάχιστον τελικά τα πήγε – ξανά- περίφημα. Στέκομαι στο ποιοι δεν έπαιξαν. Το να μην παίζουν και οι τρεις αυτοί σε ένα ματς που θα είχε πολλές ιδιαιτερότητες, μου φαίνεται λίγο υπερβολικό. Παρόλα αυτά, πρέπει να τονιστεί πως και το πρώτο ημίχρονο ήταν για καθαρό προβάδισμα της ΑΕΚ. Απλά στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε και η καλύτερη εικόνα και το καθαρό προβάδισμα. Ωστόσο ανεξάρτητα από το ποιοι ξεκίνησαν, ποιοι βγήκαν, ποιοι μπήκαν, η σταθερά που έκανε την διαφορά σε όλη την διάρκεια, παρέμεινε ο Μάνταλος.

 Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε και πάλι πως η ΑΕΚ έχει την ποιότητα στην μέση και μπροστά να καθαρίζει με συνοπτικές διαδικασίες τέτοια ματς, όταν ανεβάσει ταχύτητα.

 Είδαμε όμως, όπως και οι πιο παρατηρητικοί και στο πρώτο μέρος, πως η άμυνα ακόμη δεν εμπνέει σιγουριά. Η κακή επιθετικά ΑΕΛ, σε δύο κατεβασιές σε όλο το ματς, έκανε δυο φάσεις σερί στην πρώτη κι έβαλε γκολ στην δεύτερη. Και στις δύο, η άμυνα της ΑΕΚ σε πλήρη ανισορροπία. Ούτε μπορώ να αγνοήσω το γεγονός πως με το που ένας μέτριος απόψε αντίπαλος, πήγε μετά το 1-0 να πάρει λίγα μέτρα, η αντίδραση αμυντικά ήταν πάλι γεμάτη νευρικότητα και λάθη. Περιμένουμε το σταθερό σχήμα που θα προκύψει, αλλά αρχίζω να πείθομαι πως πρέπει να σκεφτόμαστε και κάτι διαφορετικό από τις διαθέσιμες επιλογές στο δεξί άκρο της άμυνας. Είχα κάποιες επιφυλάξεις, αλλά τουλάχιστον εκεί πρέπει μάλλον να βρεθεί κάτι που θα στηρίξει καλύτερα και την ποιότητα που υπάρχει στις άλλες θέσεις για την παραγωγή παιχνιδιού.

 Πάντως η τελική ευθεία του ματς, ήταν σκέτη απόλαυση, με την ομάδα να παίζει μπάλα που σου άρεσε να βλέπεις και τον αντίπαλο να μη μπορεί να αντιδράσει. Πράγματα που ήταν ζητούμενα τα δύο προηγούμενα χρόνια, αρχίζουν σιγά – σιγά να κάνουν την εμφάνιση τους.

Κι επειδή για τους προπονητές μπορεί να γίνεται κουβέντα και να λέμε ο καθένας την άποψη του, η δική μου είναι πως ποτέ όταν βλέπεις ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, που βγάζουν ή είναι κοντά στο να βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό, δεν μπορείς να πεις πως ο προπονητής δεν έχει σχέση με αυτό. Θέλω να δω περισσότερα κι από τον Μάσιμο Καρέρα, αλλά προς το παρόν βλέπω τα περισσότερα που έχω δει την τελευταία διετία.

 Έχω πει το τελευταίο διάστημα πολλές φορές, πως η ΑΕΚ έχει αρχίσει κι αποκτά πρόβλημα με όλες τις αηδίες που λέγονται για εύνοια της κλπ. Το πρόβλημα είναι η αντίδραση των διαιτητών. Ο Φωτιάς προστέθηκε στην «αλυσίδα» εκείνων που έχουν μπει στα τελευταία ματς της Ένωσης, για να δείξουν …πως δεν μασάνε. Και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Να της στερήσει κι όσα δικαιούταν. Για την φάση που δεν δόθηκε τελικά το πέναλτι, πρώτα απ’ όλα θα πω πως δεν μπορώ να καταλάβω τελικά αν είναι καλή χρήση του VAR, να κοιτάς για μια παράβαση για VAR και τελικά να υποδεικνύεις μια προγενέστερη, που δεν συγκαταλέγεται στην κατηγορία αυτών που προκαλούν χρήση VAR.

 Ωστόσο, ο Φωτιάς, όπως και ο Διαμαντόπουλος στα Γιάννινα, όπως και οι βοηθοί του στο ίδιο ματς, δεν έδωσε το σφύριγμα υπέρ της ΑΕΚ, που ήταν πέναλτι κι ας το έπαιρνε μετά πίσω με το VAR. Τίποτα δεν δίνεται υπέρ της ΑΕΚ με την πρώτη κι αυτό λέει κάτι. Όπως κάτι λέει, να τραβάει μπροστά στα μάτια του τον Λόπες ο Μιλοσάβλιεβιτς από πίσω με τα δύο χέρια, να μη του δίνει την κάρτα, να μη δίνει λίγα δευτερόλεπτά μετά πάλι την κάρτα στον ίδιο παίκτη για χτύπημα στο πρόσωπο, αλλά ούτε καν και το φάουλ εδώ και μετά στην πρώτη παράβαση του Νεντελτσεάρου, να βγάζει κίτρινη. Εδώ είναι που βλέπεις πως πάει το πράγμα.

 Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο εκτός από το να τα σημειώνουμε, αλλά κάποια στιγμή αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει. Κάποια στιγμή, θα γίνει και ζημιά μεγάλη στην ΑΕΚ από αυτή την ιστορία, που δεν έχει καμιά λογική. Έχουμε φτάσει να παίζουν την ΑΕΚ εχθρικά κι αυτό είναι αποτέλεσμα της εκστρατείας προπαγάνδας από πλευράς ΟΣΦΠ.

 

 

 

 

Ο Μάνταλος και η παρέα του, δεν άφησαν τον Φωτιά... να τους κάψει
EVENTS