MENU

*Ακουγόταν, γραφόταν, λεγόταν ότι κάτι τρέχει με τον Ρικ Πιτίνο και την ΕΟΚ. Μέχρι που το προηγούμενο Slam Dunk έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και τότε κατάλαβαν όλοι ότι, εφόσον το γράφει το SDNA, τότε ισχύει.

*Επειδή όμως γενικά πολλά γράφονται και ακούγονται κάθε μέρα, καλό είναι να κρατάτε μικρό καλάθι. Να αξιολογείτε τι βλέπετε, να μην τα τρώτε όλα αμάσητα. Όπως θα καταλάβατε κι από το προηγούμενο Slam Dunk, η συμφωνία Πιτίνο - ΕΟΚ θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένη.

*Γιατί σχεδόν; Γιατί μπορεί να μην υπάρχει απόκλιση στο οικονομικό σκέλος, μπορεί και οι δυο πλευρές να θέλουν σφόδρα να συνεργαστούν, αλλά περιμένουν ορισμένα ανοικτά ζητήματα, τουλάχιστον μέχρι να γίνει η συνάντηση της Παρασκευής.

*Υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που ακόμη δεν έχουν λυθεί και γι' αυτό μέχρι τη συνάντηση καλό είναι να κρατάμε χαμηλά την μπάλα πριν μιλήσουμε για οριστικό deal.

*Τι δεν μπορεί να χαλάσει τη συμφωνία; Το οικονομικό σκέλος. Ο Πιτίνο μπορεί για τους δικούς του λόγους και ο Βασιλακόπουλος για άλλους τόσους να δηλώνουν ότι θα το κάνει δωρεάν. Δωρεάν δεν υπάρχει. Forget it που λένε και στο Αμέρικα. Αν εννοούμε «δωρεάν για το δεδομένα του Πιτίνο», τότε ΟΚ. Αν εννοούμε «δωρεάν για τα δεδομένα ενός προπονητή που μέχρι πριν δυο τρία χρόνια αμειβόταν με 7 και 10 εκατομμύρια ετησίωνς», τότε φυσικά.

*Αλλά δωρεάν και εξαψήφιο νούμερο δεν ταιριάζουν. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, να τονίσουμε ότι το νούμερο θα γίνει εξαψήφιο, αν πάμε στο Τόκιο. Αν όχι, θα είναι πενταψήιο. Και είναι λογικό από τη στιγμή που το Προολυμπιακό δεν θα γίνει στην Αθήνα και αν υποθέσουμε ότι ξεκινάμε από ποσοστό πιθανής επιτυχίας 50%, ότι κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένος είναι ο δεύτερος μήνας της συνεργασίας.

*Μην λέμε όμως ο,τι να 'ναι. Δεν είχε κάνενα λόγο ο Πιτίνο να δουλέψει κάπου τσάμπα, είτε για 15 μέρες, είτε για ένα μήνα. Είναι μια επαγγελματική συμφωνία σε όλα τα επίπεδα αλλα ειναι εξίσου προφανές ότι βλέπουν ο ένας τον άλλον ως μεγάλη ευκαιρία και γι' αυτό δεν πρόκειται να χαλάσει η συμφωνία για οικονομικούς λόγους.

*Στο επόμενο Slam Dunk θα σας γράψουμε και τι έγινε με την περίπτωση του Δημήτρη Ιτούδη.

*Το δεύτερο βασικό θέμα της σημερινής στήλης έχει να κάνει με το νομοσχέδιο και το παρασκήνιο που υπάρχει. Όσοι είναι φανατικοί πολέμιοι της σημερινής κατάστασης προφανώς και δεν μπορούν να δουν αν υπάρχουν επιπλέον κίνητρα απά αυτά που φαίνονται. 

*Στο μεταξύ ολοένα και εντείνονται οι φήμες ότι ψήνεται εσωτερική μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Και ότι όλο το θέμα έχει άλλη αφετηρία. Γιατί να πρέπει να «σκοτωθεί» βγαίνοντας μπροστά και σε αυτή τη μάχη ο επόμενος; Το ιδανικό σενάριο για έναν υποψήφιο νέο επενδυτή δεν είναι να βρει καθαρό το περιβάλλον και να παίξει μπάλα; 

*Αν λοιπόν ο στόχος είναι να πάρει την ομάδα στα χέρια του το καλοκαίρι ποιο θα ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο; Να βάλει 5-10 εκατομμύρια για να εξυγιάνει το τμήμα μπάσκετ ή να απαλλαγεί από ένα πρόβλημα που δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το λύσει;

*Εικασίες μπορεί να πει κάποιος ότι είναι αυτές. Ναι, όπως εικασία μπορεί να είναι ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού που μέχρι τον Ιουλίου πιθανότατα αγνοούσε αν ο Σπανούλης παίζει στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, έμαθε μέσα σε 3,5 μήνες εχοντας συναντήσει κα-μία φορά τον Βασιλακόπουλο ότι αυτός είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ. Ας υποθέσουμε πως είναι, ο Υφυπουργός ποτε το έμαθε; Άρα μήπως πρέπει να ψάξουμε σε μεγαλύτερο βάθος το κίνητρο για το νέο νομοσχέδιο; Λέμε τώρα, απορίες δημοσιογραφικές εκφράζουμε. Σιγά μην ξέρουμε εμείς.

Το... δωρεάν του Πιτίνο και το κόκκινο παρασκήνιο με φόντο το νομοσχέδιο
EVENTS