MENU

Ο Κώστας Σλούκας έβαλε στην άκρη όσα έγιναν στους τελικούς της Basket League. Πήγε κανονικά στην Εθνική ομάδα και είχε διάθεση να αγωνιστεί και να βοηθήσει την προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Όπως κάνει ουσιαστικά σε όλη του
την καριέρα. Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να γίνει τελικά, λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί.

Έκανε εξετάσεις, οστικό οίδημα στο γόνατο και τουλάχιστον ένα μήνα εκτός. Το ανακοίνωσε η ΕΟΚ. Δηλαδή η Ομοσπονδία που δεδομένα δεν είχε καμία διάθεση να… προστατέψει ή να κάνει κάποιο χατίρι στον Σλούκα.

Οι γιατροί πήραν τις εξετάσεις, διαπίστωσαν τι συμβαίνει και ο ίδιος ο Βασίλης Σπανούλης ήρθε να βάλει τα πάντα στη θέση τους:
«Ο Κώστας είναι μεγάλη απουσία για την Εθνική Ομάδα, όλοι ξέρουμε τι παίκτης είναι. Ήθελε πολύ να είναι εδώ, αλλά έχει έναν τραυματισμό και δεν μπορεί να είναι εδώ».

Η δήλωση του προπονητή της Εθνικής, ήταν ουσιαστικά η… γροθιά στην χυδαία και ανήθικη προπαγάνδα. Η οποία ξέφυγε με τη λειτουργία ενός συστήματος που δεν έχει σταματήσει να στοχοποιεί και να «δολοφονεί» τον Κώστα Σλούκα. Από τότε που υπέγραψε στον Παναθηναϊκό. Με τις… ευλογίες του λιμανιού όλα αυτά.

Τα… αθώα ήταν την εποχή που προσπαθούσαν να πείσουν πως απλά δικαιώθηκε ο Μπαρτζώκας που τον άφησε να φύγει. Τα πραγματικά χυδαία και ανήθικα, ήρθαν στο τέλος της σεζόν. Γιατί αυτή βρήκε τον Σλούκα με πρωτάθλημα Ευρώπης και Ελλάδας, με τίτλους MVP του Final Four και όντας ο παίκτης που έκρινε και τον… τελικό των τελικών της Α1.

Ακολούθησαν και οι δηλώσεις του έμπειρου γκαρντ. Οι αναφορές του σε Αγγελόπουλους και Μπαρτζώκα, αυτόματα… έβαλαν στο φουλ τις μηχανές προπαγάνδας που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Ένα σύστημα ολόκληρο δεν έχει σταματήσει να «λυσσά» προκειμένου να μειώσει, να θίξει, να πείσει πως ο Σλούκας είναι αναξιόπιστος, λέει ψέματα και κάθε λογής στοιχείο που χαμηλώνει το χαρακτήρα του αθλητή με λίγα λόγια.

Δυστυχώς οι… κακοθελητές πάρα πολλοί. Ξαφνικά θυμήθηκαν να κάνουν μέχρι και «αποκαλύψεις» για το τι έγινε πριν ένα χρόνο όταν συζητούσε ο Σλούκας με τους Αγγελόπουλους πριν φύγει απ’ τον Ολυμπιακό. Συμπτωματικά αυτό συνέβη μετά τις δηλώσεις του έμπειρου γκαρντ.

Υπήρξαν αναφορές χυδαίες και ανήθικες, ακόμη και για την ειλικρίνεια της συγκίνησής του. Με λίγα λόγια πέρα απ’ όλα τα υπόλοιπα, πήραν και τον… τίτλο του Χουάντσο και τον «φόρτωσαν» στον Σλούκα. Εμμέσως τον χαρακτήρισαν «ηθοποιό» μέσα στη μανία τους να περάσει στο κοινό πως είναι ο… μπαμπούλας, αυτός που τα βάζει με τους «τέλειους» και διαρκώς σωστούς ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός και τον προπονητή της.

Άρθρα, podcast, «ρεπορτάζ», όλα στο βωμό της «θυσίας» του Κώστα Σλούκα γιατί… τόλμησε να μιλήσει για Αγγελόπουλους και Μπαρτζώκα. Πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του απ’ τον Ολυμπιακό. Παρότι ο ίδιος δεχόταν διαρκώς «βέλη». Άμεσα ή έμμεσα.

Το ρεσιτάλ απρέπειας, χυδαιότητας και ανηθικότητας, έφτασε και στην Εθνική. Υπήρξαν αναλύσεις ακόμη και για το αν σηκώθηκε ή όχι απ’ την καρέκλα του όταν έδινε το χέρι στον Ουόκαπ. Αυτόν δηλαδή που λίγες μέρες πριν, λίγα μέτρα πιο εκεί, τον ειρωνευόταν και γελούσε τη στιγμή που ο Κάνααν του έδειχνε με τα δάχτυλα πως πήρε χρήματα για να φύγει. Εκείνος δηλαδή που ήδη είχε συμφωνήσει με άλλη ομάδα για τους ίδιους ακριβώς λόγους που έφυγε κι ο Σλούκας, σε μικρότερη κλίμακα φυσικά, καθώς δεν είναι και το ίδιο ως μπασκετικά μεγέθη.

Η γνωστοποίηση του τραυματισμού του Σλούκα και το γεγονός πως δυστυχώς μένει εκτός Εθνικής, έφερε εμετικές αντιδράσεις. Τόσο στα Μέσα της προπαγάνδας, όσο και στα social media. Λες και ξαφνικά… πατήθηκε ένα κουμπί, για να χρησιμοποιηθούν τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα εναντίον του. «Ψεύτης», «δεν είναι τραυματίας», ήταν τα πιο απλά. Τα υπόλοιπα δεν θα αναπαραχθούν γιατί θα σας πιάσει αναγούλα.
«Ενοχλήθηκαν» και το χρησιμοποίησαν ως «επιχείρημα» υπέρ των απόψεών τους, από μια φωτογραφία που ανέβασε η σύζυγός του από το γεύμα τους σε εστιατόριο. Έκανε το «έγκλημα» να τρώει δηλαδή κι αυτό σημαίνει αυτόματα πως… κοροϊδεύει και γι’ αυτό δεν
παίζει στην Εθνική.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ δεν τους αρκούσε, τα αποτελέσματα των εξετάσεων επίσης. Ευτυχώς βγήκε ο Βασίλης Σπανούλης και είπε τα πράγματα που είπε για τον Σλούκα. Αυτόν όση… λύσσα κι αν έχουν, δεν γινόταν να τον αμφισβητήσουν τουλάχιστον δημόσια.
Ένα ολόκληρο σύστημα χυδαιότητας, ανηθικότητας, παλεύει μήνες τώρα να «δολοφονήσει» τον χαρακτήρα του Κώστα Σλούκα. Γιατί ακριβώς αυτές είναι οι προσλαμβάνουσες που έχουν, αναφορικά με το πώς… αντιμετωπίζονται όσοι δεν γίνεται να πτοηθούν αγωνιστικά. Εκείνοι που σάρωσαν, βαρέθηκαν να πανηγυρίζουν, βρήκαν την Ιθάκη της καριέρας τους και λαμβάνουν την αγάπη και την εκτίμηση που τους αξίζει.

Προφανώς και θα έπρεπε να έχουν επέμβει ήδη τα αρμόδια όργανα. Τόσο μαζικά και χωρίς κανένα μέτρο στη χυδαιότητα και την ανηθικότητα, δεν έχει «χτυπηθεί» ποτέ και κανείς παίκτης. Από τον Αποστολάκη, τον Νικοπολίδη, τον Σπανούλη, όποιον κι αν σκεφτεί ο καθένας. Ακρότητες υπήρξαν, αλλά τέτοια μαζικότητα με λειτουργία ολόκληρου συστήματος που δεν σταματά πουθενά και σε τίποτα, ποτέ ξανά!

Το χειρότερο όλων είναι πως το σμπαράλιασμα των επιχειρημάτων τους και ο εξευτελισμός όσων προσπαθούσαν να παγιώσουν στο μυαλό του κόσμου με τρόπους προπαγανδιστικούς, τους έκανε να ξεφύγουν τελείως. Με εκρήξεις ανηθικότητας, ειδικά μετά τα λεγόμενα του Κώστα Σλούκα.

ΥΓ1: Η υπόθεση Ναν, αν κρίνουμε από τα λεγόμενα Μπαρτζώκα, μάλλον «πόνεσε» περισσότερο και από αυτή του Σλούκα. 

ΥΓ2: Ο Γιώργος ο Μπαρτζώκας συνεχίζει να ειρωνεύεται τον Εργκίν Αταμάν. Πάντως να θυμίσουμε σε κάποιους πως την τελευταία φορά που ο Αταμάν ασχολήθηκε μαζί του, όχι απλά του έκανε ρουά ματ, αλλά του το πήρε... διπλό. Και πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό. 

ΥΓ3: Γιώργο μου - Μιχάλη μου πήγε η κουβέντα... Έτσι νιώθει άνετα!

Ο Σπανούλης έβαλε… φρένο σε ολόκληρο σύστημα που έχει βάλει στο στόχαστρο τον Σλούκα