MENU

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συντάραξε το πανελλήνιο και τον κόσμο του τένις με την τεράστια πρόκρισή του επί του Ρότζερ Φέντερερ. Ο Έλληνας τενίστας σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του κόντρα στον Ελβετό θρύλο και κάτοχο 20 Grand Slam τίτλων. Η επιτυχία του Στέφανου έρχεται να προστεθεί σε έναν κύκλο που έχει ανοίξει εσχάτως από τους Έλληνας αθλητές.

Σε πείσμα των δύσκολων (οικονομικά) καιρών και παρά τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες προετοιμάζονται οι Έλληνες αθλητές αποδεικνύουν ότι με σκληρή δουλειά και θέληση όλα γίνονται. Η Ελλάδα βγάζει εσχάτως αθλητές που εξελίσσονται σε σούπερ σταρ των αθλημάτων τους και που διεκδικούν με αξιώσεις παγκόσμιους τίτλους.

Πρώτος και καλύτερος ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Έλληνας αθλητής των κρίκων κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα το χρυσό μετάλλιο για τρίτη σερί φορά. Μόνο που αυτή την φορά το χρυσό είχε άλλη... γεύση αφού αγωνίστηκε με αφόρητους πόντους στον ώμο. Ο Πετρούνιας είναι εν ενεργεία παγκόσμιος πρωταθλητής, χρυσός Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης ενώ σε κάθε διοργάνωση που λαμβάνει μέρος θεωρείται φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η Κατερίνα Στεφανίδη. Ζει και προετοιμάζεται στις ΗΠΑ όπου εγκαταστάθηκε λόγω σπουδών. Το γεγονός αυτό ήταν αρκετό για να απογειώσει την καριέρα της και να της δώσει χρυσό μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διοργάνωσεις. Αναδείχτηκε αθλήτρια της χρονιάς το 2017 από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου, ενώ ήταν και πάλι υποψήφια τη χρονιά που μας πέρασε. Έχει κατακτήσει το διαμάντι της σειράς diamond league δύο σερί χρονιές.

Παίρνοντας την σκυτάλη από την σπουδαία Άγη Κασούμη η Άννα Κορακάκη θεωρείται πλέον μια σταρ του ελληνικού αθλητισμού. Χρυσή Ολυμπιονίκης στα 25 μέτρα σπορ πιστόλι και χάλκινη στα 10 μέτρα αεροβόλο, η αθλήτρια από την Δράμα ανάγκασε όλους τους Έλληνες να σταθούν μπροστά από μια τηλεοραση και να δουν τον αγώνα της κόντρα στη Μόνικα Χαρς ένα βράδυ του Αυγούστου το 2016. Δεν είναι τυχαίο ότι αναδείχτηκε σκοποβόλος της χρονιάς το 2016 από την παγκόσμια ομοσπονδία. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι σημείωσε τις εντυπωσιακές της επιδόσεις ενώ προπονούταν σε ανύπαρκτες εγκαταστάσεις.

Ο Εμμανουήλ Καραλής θεωρείται από τα επόμενα μεγάλα αστέρια του άλματος επί κοντώ. Κολλητός φίλος του Στέφανου Τσιτσιπάς ο νεαρός άλτης έχει ήδη αρχίσει να κάνει θόρυβο με τις επιδόσεις του. Πρώτος στο ευρωπαϊκό κάτω των 18 ετών στην Τιφλίδα και τρίτο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ίδια ηλικιακής κατηγορίας, ο Καραλής θεωρείται ήδη ένας σπουδαίος αθλητής. Έχει σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στις ηλικιακές κατηγορίες παίδων και εφήβων ενώ οι μελλοντικές του μονομαχίες με τον πρωταθλητή Ευρώπης Μόντο Ντουπλάντις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το δίδυμο της Χριστίνας Μπούρμπου με τη Μαρία Κυρίδου έχει ήδη αρχίσει να ξεχωρίζει στην κωπηλασία. Το πλήρωμα του διπλού σκιφ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας, στο ευρωπαϊκό Κ23 και στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες. Μάλιστα στον ημιτελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων/νεανίδων σημείωσαν παγκόσμιο ρεκόρ. Θεωρείται ζευγάρι με πολύ μέλλον.

Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε τους πρωταθλητές Ευρώπης σε τριπλούν και μήκος Βούλα Παπαχρήστου και Μίλτο Τεντόγλου, τον Αντώνη Μέρλο παγκόσμιο πρωταθλητή εφήβων στο ύψος, τους κολυμβητές Κριστιαν Γκολομέεβ και Απόστολο Χρήστου με μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά και τον ποδηλάτη Χρήστο Βολικάκη που πρόσφατα κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο σκρατς στο παγκόσμιο κύπελλο της Νέας Ζηλανδίας. Οι Έλληνες αθλητές δίνουν έναν καλό λόγο στους φιλάθλους να χαμογελούν αφού είμαστε έναν περίπου χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

O Στέφανος... και οι άλλοι: Η «εκτόξευση» των Ελλήνων αθλητών!