MENU

Η επόμενη των εθνικών εκλογών βρίσκει τον νέο πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να μοιράζει τα χαρτοφυλάκια στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να συγκροτηθεί το νέο υπουργικό συμβούλιο. Η διαδικασία αυτή επηρεάζει άμεσα και το πρότζεκτ της Παναθηναϊκής Πολιτείας στο Βοτανικό, αφού σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυτό θα βρεθεί στα χέρια δύο ανθρώπων που έχουν ταχθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υπέρ του έργου ενώ έχουν πολλάκις δηλώσει πως είναι φίλοι του τριφυλλιού.

Ο πρώτος και σημαντικότερος είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης που αναμένεται να αναλάβει το Υπουργείο Ανάπτυξης και ο δεύτερος ο Κωστής Χατζηδάκης που οδεύει προς το Περιβάλλοντος. Πολύ μεγάλη σημασία έχει το γεγονός πως πρόκειται για τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος που από το βράδυ της Κυριακής αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας μετά τη νίκη τους στις εκλογές. Άλλωστε, πρέπει να επισημάνουμε πως πρόκειται για τους δύο ανθρώπους που όλο το προηγούμενο διάστημα, λόγω του θεσμικού τους ρόλου στη Νέα Δημοκρατία, είχαν σειρά επαφών με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τους συνεργάτες του στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, για το πρότζεκτ του Βοτανικού.

Μόνο τυχαίο δεν ήταν, μάλιστα, πως ο Κωστής Χατζηδάκης ήταν αυτός που μιλώντας στο SDNA, αποτέλεσε τα πρώτα επίσημα χείλη από την πλευρά της Πειραιώς που τάχθηκαν ανοιχτά της ανέγερσης της Παναθηναϊκής Πολιτείας. Για να εξηγήσουμε όμως τη σημασία των δύο αυτών υπουργείων στην υλοποίηση του πρότζεκτ ας εξηγήσουμε τα εξής. Το υπουργείο Ανάπτυξης είναι αυτό από το οποίο θα περάσει η χρηματοδότηση του πρότζεκτ μέσω και του ταμείου κρατικών επενδύσεων. Στο πόστο αυτό θα βρεθεί, όπως όλα δείχνουν, ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τη Νέα Δημοκρατία να έχει όλο αυτό το διάστημα διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως οι επενδύσεις αποτελούν βασικό άξονα του προγράμματός της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και το ότι ένα από τα πρότζεκτ που η νέα Κυβέρνηση επιθυμεί να «τρέξει» από τις πρώτες κιόλας ημέρες της στο «τιμόνι» της χώρας, είναι αυτό του Ελληνικού. Μαζί με αυτό, λοιπόν και η Παναθηναϊκή Πολιτεία καθώς πρόκειται για έργα που θεωρείται πως θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής στην πρωτεύουσα και παράλληλα θα δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Σε ό,τι αφορά το έτερο υπουργείο που προαναφέραμε, το Περιβάλλοντος, όποιος αμφισβητεί τη σημασία του μπορεί να ανατρέξει στα εμπόδια που δοκίμασαν πολλοί να βάλουν μέσω αυτού στο υπό ανέγερση γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα υπουργείο που περισσότερο μπορεί να ξεπεράσει τα όποια ζητήματα δοκιμάσουν επί σκοπού αρκετοί να εγείρουν. Άλλωστε στον Βοτανικό μέσω μιας μυθιστορηματικής ιστορίας περί... περιβάλλοντος και προσφυγών για κορμοράνους χάλασε το πρότζεκτ πριν αρκετά χρόνια.

Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι πως πρόκειται για δύο δηλωμένους Παναθηναϊκούς που από αύριο κιόλας θα βρεθούν σε καίριες θέσεις αναφορικά με ένα πρότζεκτ που αποτελεί όνειρο δεκαετιών για εκατομμύρια φίλους του τριφυλλιού. Πρόθεση των ανθρώπων του Ερασιτέχνη είναι οι διαδικασίες να τρέξουν με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό και ως προς αυτό θεωρείται πως θα βοηθήσει και η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην κλείσει η Βουλή για καλοκαίρι, όπως την ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός το βράδυ της Κυριακής.

Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένο το κρίσιμο ραντεβού του προεδρείου της «Μάνας του Λόχου» προεξάρχοντος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη που όπως έχει γίνει σαφές από τον διοικητικό ηγέτη του Παναθηναϊκού, στέκεται στο πλευρό της ομάδας στην κατεύθυνση της υλοποίησης του πρότζεκτ. Από εκεί φαίνεται πως πρέπει και οφείλουν τα λόγια να ξεκινήσουν να γίνονται έργα...

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στα χέρια Παναθηναϊκών τα υπουργεία που κρίνουν τον Βοτανικό!
EVENTS