MENU

Έπαψε πλέον να είναι η Σταχτοπούτα της διοργάνωσης, πλέον μπορεί να κοιτάει στα μάτια ομάδες όπως η Μπάγερν και η Ντόρτμουντ. Η Λειψία έχει βάλει στόχο πλέον φέτος όχι μόνο το πρωτάθλημα, αλλά και μία διάκριση στο Champions League και το ξεκίνημα της ήταν ιδανικό.

Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν έκανε επίδειξη δύναμης στο «Ντα Λουζ» και με το 1-2 επί της Μπενφίκα πήρε κεφάλι από νωρίς στο 8ο όμιλο.

Η γερμανική κυριαρχία επιβραβεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο σε φάσεις που είχαν απότομη αλλαγή συναισθημάτων. Ο Πίτσι με διαγώνιο σουτ απέτυχε για λίγο να βάλει τους Λουζιτανούς μπροστά στο σκορ και στην εξέλιξη της φάσης ο Βέρνερ με διαγώνιο ξερό σουτ νίκησε τον Βλαχοδήμο κι έκανε το 0-1 (69’).

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος χρειάστηκε την βοήθεια του VAR για να κατακυρώσει το δεύτερο πολύ οριακό γκολ της Λειψίας που ήρθε ξανά από τον Βέρνερ (79’), με την Μπενφίκα να ξυπνάει λίγο αργά. Ο Σεφέροβιτς που μπήκε ως αλλαγή μείωσε σε 1-2 (84’), ο Ράφα Σίλβα λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στην επόμενη φάση, όμως οι Γερμανοί κράτησαν ως το τέλος την πολύτιμη νίκη, δείχνοντας για ακόμα μία φορά ότι έχουν αλλάξει επίπεδο και στην Ευρώπη.

Μπενφίκα - Λειψία 1-2 (vid)