MENU

Ο Γιαννακόπουλος έχει πάρει την απόφαση να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στην κορυφή των ερασιτεχνικών αθλημάτων και το 2019 φαίνεται πως θα είναι το έτος της αναγέννησης του ιστορικού συλλόγου. Πέρα από το κομμάτι των χρεών που οδηγούνται στην αποπληρωμή, το τριφύλλι ψάχνει κάτι που μέχρι πρότινος θα έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Να κυνηγήσει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος ενώ αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία και απέναντι μάλιστα σε τρεις ομάδες της Α1, εκ των οποίων η μία είναι ο αήττητος ΟΣΦΠ που συμμετέχει στην Ευρωλίγκα.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Το σχέδιο τέθηκε ήδη σε λειτουργία. Ο Παναθηναϊκός έστειλε σήμερα επιστολή στην ΕΟΚ και ζητά να αγωνιστεί με τρεις ξένες στο Final 4 για λόγους ισονομίας και προκειμένου να μην υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός. Με βάση τον κανονισμό οι ομάδες της Α2 δεν δύναται να χρησιμοποιήσουν ξένες και ως εκ τούτου ο Παναθηναϊκός θα είναι σε μειονεκτική θέση απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες καθώς το ρόστερ του είναι στελεχωμένο για να ανεβεί στην Α1 κι όχι για να ανταγωνιστεί τις ισχυρές ομάδες της κατηγορίας.

Ωστόσο και εδώ έγκειται το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι ο Γιαννακόπουλος έδωσε εντολή για την απόκτηση τριών Αμερικανίδων που θα κάνουν τη διαφορά από το υψηλότερο επίπεδο, με συμβόλαιο δυο εβδομάδων προκειμένου να αγωνιστούν στο Κύπελλο. Μια... κανονική τρέλα δηλαδή δεδομένου ότι αποκλειστικός στόχος του τριφυλλιού θα είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου καθώς στη συνέχεια οι αθλήτριες δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Ουσιαστικά όμως η συγκεκριμένη απόφαση είναι και προάγγελος για το μέλλον και συγκεκριμένα για την επόμενη σεζόν καθώς μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός έπαιζε... μόνος του στην κατηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι το φάιναλ φορ έχει αποφασιστεί να διεξαχθεί στο τέλος Μαρτίου. Αναμένεται πλέον η επίσημη απόφαση της ΕΟΚ ώστε να τεθούν αντιμέτωπες οι τέσσερις συμμετέχουσες ομάδες με τους ίδιους κανόνες.

Τρέλα Γιαννακόπουλου: Με τρεις ξένες από το πάνω ράφι στο Κύπελλο - Έστειλε επίσημο αίτημα στην ΕΟΚ