MENU

Η τοποθέτηση του Λιόλιου στη δημόσια τηλεόραση ήταν ψύχραιμη και πολύ προσεκτικά διατυπωμένη. Τόσο που δεν άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες αλλά για απλές μεταφράσεις. «Για οποιαδήποτε μη αγωνιστική επιτυχία υπεύθυνος είμαι εγώ και η διοίκηση». Τάδε έφη ο πρόεδρος της ΕΟΚ. 

Και πως είναι υπεύθυνος ο πρόεδρος για μια αγωνιστική αποτυχία όπως τη χαρακτήρισε; Δεν έβαλε τα τρίποντα μήπως; Δεν έπαιξε άμυνα; Όχι. Ο Λιόλιος εννοούσε ότι έκανε λάθος που ενώ κατάλαβε νωρίς τι συνέβαινε, δεν προχώρησε στην αντικατάσταση του προπονητή. Ο Ιτούδης αποκαλύψαμε εδώ χθες από τη στήλη ότι έχει τελειώσει για την Εθνική. Διότι ενώ είναι ικανότατος στη δουλειά του απέτυχε να εμπνεύσει τους πρωτοκλασάτους. Αυτό έλειπε να ρίξουμε ευθύνη στον Λούντζη, τον Χατζηδάκη, τον Μποχωρίδη και τον Θανάση που τα παιδιά έδωσαν ό,τι είχαν. 

Το πρόβλημα είναι ένα: Γιατί δεν ήρθαν αυτοί που μπορούσαν. Ο Γιάννης, ο Κώστας, ο Κώστας, ο Νικ, συν την ατυχία του Ντίνου στο φινάλε. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι για την Εθνική, εκεί κρίθηκε και η πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο. Εσωτερικά υπήρχε ζήτημα και το γνώριζαν όλοι. Ο Ιτούδης δεν γουστάρει που ο Γιάννης κατέβηκε πέρυσι με 5 βοηθούς να υποδεικνύουν πότε θα μπαίνει και πότε θα βγαίνει, πότε θα κάνει προπόνηση και πότε όχι και ο Γιάννης δεν γούσταρε την αντιμετώπιση που είχε. 

Σε επόμενο επεισόδιο του Slam Dunk θα αποκαλύψουμε και τι συνέβη με τον Κώστα Αντετοκούνμπο.  

Προς το παρόν το γυαλί με τον Ιτούδη είχε ραγίσει πριν το Παγκόσμιο και πλέον δεν ξανακολλάει. Η αποτυχία της Εθνικής σε συνδυασμό με τα εσωτερικά θέματα που υπήρξαν οδηγούν στην αλλαγή προπονητή με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι το πρώτο φαβορί όπως εξηγήσαμε από χθες. 

Στα εσωτερικά θέματα προσθέστε και αυτό που ξαφνικά προέκυψε με τον Σλούκα. Στις 17 Ιουνίου ο Σλούκας, το μεσημέρι πριν τη φιέστα πρωταθλήματος του Ολυμπιακού, συναντήθηκε προσωπικά με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο και τον ενημέρωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην προετοιμασία της Εθνικής και θα επιστρέψει στην επόμενη υποχρέωση. Αμέσως μετά υπήρξε και συνάντηση του Σλούκα με τον Ιτούδη. Όχι τηλεφωνική, από κοντά. 

Στις 22 Ιουνίου το SDNA αποκαλύπτει την απόφαση του Σλούκα. Στις 23 Ιουνίου η ΕΟΚ ενημερώνει επίσημα ότι δεν θα κατέβει ο Σλούκας στην Εθνική.

Μεσολαβούν 16 μέρες μέχρι να υπογράψει στον Παναθηναϊκό. Υπέγραψε στις 8 Ιουλίου. Έκλεισε στις 7 Ιουλίου. Χωρίς να έχει προηγηθεί ούτε φιλολογική συζήτηση. 

Τι είπε σήμερα ο Ιτούδης που είναι άριστος χειριστής της ελληνικής γλώσσας; «Ο Σλούκας ήθελε να φτιάξει το κορμί του για τον Παναθηναϊκό». Δηλαδή στις 17 Ιουνίου ήξερε ότι θα υπογράψει στις 8 Ιουλίου στον Παναθηναϊκό; Ήθελε να πει κάτι άλλο ο Έλληνας τεχνικός; Ενδεχομένως γιατί ο άνθρωπος ήταν άρρωστος κιόλας, είχε πυρετό και φαινόταν καταβεβλημένος. 

Σε μια επόμενη συνέντευξη μπορεί να διευκρινίσει τι ισχύει. Διότι σίγουρα αυτό που είπε το ξέρει κι ο ίδιος ότι δεν έχει καμία βάση. Όπως δεν έχει βάση ότι υπήρχε πιθανότητα συμμετοχής του Ντόρσει. Απλά τον έβαλε για γαρνιτούρα στην κουβέντα ώστε να μην φανεί «μονοθεματική» η εκτόξευση του βέλους. 

Είναι όμως μια τοποθέτηση που ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά γιατί επιχειρεί να εκθέσει τον Σλούκα και τον Παναθηναϊκό. Και το ερώτημα είναι: Αν ο Σλούκας είχε επιλέξει να υπογράψρι στη Φενέρ, θα ακούγαμε αυτή τη δήλωση; Τροφή για σκέψη.

Ο Λιόλιος «έδειξε» το τέλος του Ιτούδη - Το χοντρό φάουλ με τον Σλούκα και τον Παναθηναϊκό