MENU

Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg (Μαρκ Ζούκερμπεργκ), σχεδιάζει μια νέα διαφημιστική καμπάνια για το Instagram και θεώρησε ότι το «Another Brick In The Wall, Part 2» των Pink Floyd ταιριάζει απόλυτα ως soundtrack. Παρά το «τεράστιο χρηματικό ποσό» που ήταν διατεθειμένος να προσφέρει ο γνωστός επιχειρηματίας για τα δικαιώματα του τραγουδιού, ο Roger Waters (Ρότζερ Γουότερς) απάντησε: «Άντε γ@#ου αποκλείεται».

Η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας μέσω ενός βίντεο που ο διάσημος μουσικός μιλάει σε μια ειδική εκδήλωση, αφιερωμένη στην εκστρατεία που γίνεται για την απελευθέρωση του ιδρυτή του WikiLeaks, Julian Assang (Τζούλιαν Ασάνζ), ο οποίος συνελήφθη το 2019 μετά την ανάκληση του ασύλου του από την κυβέρνηση του Εκουαδόρ. «Το αναφέρω μόνο γιατί αυτό είναι μία ύπουλη κίνηση εκ μέρους τους, να κατακτήσουν τα πάντα. Δεν θα γίνω μέρος αυτής της αηδίας, Ζούκερμπεργκ».

Αργότερα, ο Roger Waters διάβασε και ένα μέρος από την επιστολή που του έστειλε ο ιδρυτής του Facebook. Σε αυτή εξηγούσε γιατί θεωρεί ότι το «Another Brick In The Wall, Part 2» ταιριάζει σε αυτό που έχει στο μυαλό του για τη διαφήμιση. «Πιστεύουμε ότι το βασικό συναίσθημα αυτού του τραγουδιού είναι ακόμα τόσο διαδεδομένο και απαραίτητο σήμερα, που ειλικρινά μιλάει για το πόσο διαχρονικό είναι πραγματικά το έργο σας».

https://twitter.com/lajornadaonline/status/1403582839145353216

Παράλληλα, ο Waters αναφέρθηκε στο «FaceMash», την εφαρμογή που είχε δημιουργήσει ο Zuckerberg, όταν σπούδαζε στο Χάρβαρντ, ώστε να μπορούν οι φοιτητές να «βαθμολογούν» τα κορίτσια. «Επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν για να κάνουν το Facebook και το Instagram ακόμη μεγαλύτερα και ισχυρότερα από ό, τι είναι ήδη. Έτσι μπορεί να συνεχίσει να λογοκρίνει όλους μας σε αυτό το δωμάτιο και να αποτρέψει την αποκάλυψη αυτής της ιστορίας για τον Τζούλιαν Ασάνζ».

Another Brick in the Wall: Το εμβληματικό τραγούδι των Pink Floyd

Το «Another Brick in the Wall» των Pink Floyd είναι χωρισμένο σε τρία μέρη. Καθένα από αυτά, έχει παρόμοιο ρυθμό και στιχουργική δομή, ενώ παρουσιάζει μία άνοδο της έντασης, από την λύπη του πρώτου μέρους στην αντίδραση του δευτέρου και την οργή του τρίτου.

Στις αρχές του 1980, το single ανέβηκε στην κορυφή του Billboard στις Ηνωμένες Πολιτείες και παρέμεινε εκεί για τέσσερις εβδομάδες. Επίσης, έλαβε υποψηφιότητα για βραβείο Γκράμι, χάνοντας τελικά από το «Against the Wind» του Μπομπ Σίγκερ. Στην Μεγάλη Βρετανία, πούλησε 340.000 αντίτυπα μέσα σε πέντε ημέρες και παρέμεινε στο νούμερο ένα για πέντε εβδομάδες, πουλώντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε διάστημα δύο μηνών. Παράλληλα, σκαρφάλωσε στην κορυφή των τσαρτ στη Γερμανία, το Ισραήλ, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, τη Νότια Αφρική, την Ελβετία, τη Σουηδία, τον Καναδά, την Αυστρία και την Ιρλανδία.

Στο πρώτο μέρος, είναι πιο ήρεμο και μελαγχολικό. Περιλαμβάνει ένα ιδιαίτερα μελωδικό solo κιθάρας. Εδώ ο Pink, που είναι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, μαθαίνει τον θάνατο του πατέρα του και ξεκινάει να χτίζει το τείχος.

Στο δεύτερο μέρος, ακούμε μια κραυγή του Roger Waters. Ο δυνατός, ρυθμικός τομέας κυριαρχεί μαζί με το απαλό solo της κιθάρας του Γκίλμορ. Ο Pink προσβάλλεται από έναν καθηγητή του. Μετά από αυτό ονειρεύεται ότι οι συμμαθητές του επαναστατούν κατά των απερίγραπτα καταπιεστικών καθηγητών τους που παρουσιάζονται ως τύραννοι. Ακούγεται μια παιδική χορωδία από το «Islington Green School» και ολοκληρώνεται με ένα Σκωτσέζο δάσκαλο να φωνάζει στους μαθητές μέσα στο προαύλιο του σχολείου. Οι καθηγητές αντιπροσωπεύουν άλλο ένα τούβλο στο τείχος που έχτισε γύρω του.

Στο τρίτο μέρος του, είναι το πιο δυνατό σημείο του τραγουδιού. Ο Pink αποφασίζει να γκρεμίσει το τείχος μετά την προδοσία της συζύγου του. Εδώ είναι φανερή η οργή του πρωταγωνιστή της ιστορίας.

Πηγή: ethnos.gr

Ο ιδρυτής του Facebook ζήτησε τραγούδι από τον Roger Waters και η απάντηση ήταν: «Αντε γ@#ου, αποκλείεται»