MENU

Ένας από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, δεν κρύβει την επιθυμία του να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Ρόμπιν Λουντ. Το SDNA συνάντησε τον Φινλανδό στο Τάμπέρε και εκείνος μίλησε για το λόγο που τον ανάγκασε να αποχωρήσει από την ομάδα το καλοκαίρι του 2018, την ατμόσφαιρα που δημιουργεί η Θύρα 13 αλλά και την ξεκάθαρη επιθυμία του να επιστρέψει κάποια στιγμή στο τριφύλλι εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Φυσικά, αναφέρθηκε και στο πολύ σημαντικό παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με τη Φινλανδία στα πλαίσια των προκριματικών του Euro 2020.

Είναι για σένα ξεχωριστό το παιχνίδι κόντρα στην Ελλάδα;

«Είναι σίγουρα πιο ιδιαίτερο για μένα το συγκεκριμένο παιχνίδι σε σχέση με το να αντιμετωπίζω οποιαδήποτε άλλη εθνική ομάδα. Αυτό γιατί έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από αυτή τη χώρα από το διάστημα που έπαιξα εκεί. Επιπλέον, έχω κάποιους πολύ καλούς φίλους που θα τους βρω απέναντί μου».

Περιμένεις να συναντήσεις τα παιδιά που γνωρίζεις από τον Παναθηναϊκό;

«Ο Ζέκα, ο Κουρμπέλης και ο Βλαχοδήμος είναι εξαιρετικοί παίκτες αλλά και πολύ καλά παιδιά. Έτσι, είναι πάντα όμορφο να τους συναντώ και να λέμε τα νέα μας. Μάλιστα, ο Οδυσσέας είναι πολύ καλός φίλος μου και προσπαθώ όποτε μπορώ να περνάμε χρόνο μαζί».

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη νέα σου ομάδα στο MLS;

«Μέχρι τώρα έχω αποκομίσει πολύ θετικές εντυπώσεις από το πρωτάθλημα εκεί αλλά και από τη ζωή. Σίγουρα είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα αλλά το σημαντικό για μένα είναι πως το απολαμβάνω».

Ήταν μία δύσκολη απόφαση να φύγεις από την Ευρώπη;

«Ήταν σίγουρα μία δύσκολη απόφαση να αφήσω την Ευρώπη αλλά παράλληλα είδα σε αυτή την προοπτική μία πολύ καλή ευκαιρία για την καριέρα μου. Θεωρώ πως θα με βοηθήσει να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο χρόνο με τον χρόνο και πως θα αποκτήσω πολύ σημαντικές εμπειρίες».

Το παιχνίδι των εθνικών ομάδων σου φέρνει στο μυαλό τις μέρες σου στον Παναθηναϊκό;

«Σίγουρα είναι ωραίο να βρίσκομαι στον ίδιο αγωνιστικό χώρο με τα τρία παιδιά που προανέφερα παρά το ότι θα είναι αντίπαλοι. Ίσως το παιχνίδι στην Αθήνα θα έχει ακόμα πιο έντονα συναισθήματα. Περιμένω να επιστρέψω στην Αθήνα για να δω εκεί φίλους. Είναι πάντα για μένα πολύ ιδιαίτερο το να επιστρέφω στην Ελλάδα».

«Μαθαίνω τα πάντα για τον Παναθηναϊκό, ποτέ δεν τον ξεχνάω»

Αυτό το καλοκαίρι υπήρξαν φήμες για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και ο κόσμος της ομάδας ήθελε πολύ να επιστρέψεις. Πως θα το σχολίαζες αυτό;

«Είναι σίγουρα όμορφο το να με θέλει ο κόσμος πίσω γιατί σημαίνει πως έκανα κάτι καλά εκεί. Παρ’ όλα αυτά, δεν γνωρίζω κάτι για ενδιαφέρον το φετινό καλοκαίρι. Συνεχίζω να ακολουθώ τον Παναθηναϊκό, μαθαίνω τα πάντα για την ομάδα και κοιτάω τα αποτελέσματα των αγώνων που δίνει. Πάντα ρωτάω για το πως πηγαίνει η ομάδα και εύχομαι το καλύτερο για τα παιδιά. Ποτέ δεν ξεχνάω τον Παναθηναϊκό».

Έχεις στο μυαλό σου μια μέρα να γυρίσεις στον Παναθηναϊκό;

«Στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ. Την κατάλληλη στιγμή και κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες θα χαρώ πολύ να φορέσω και πάλι τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο σύλλογος αυτός είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ποδοσφαιρικής μου καριέρας και σίγουρα θα ήθελα μια μέρα να επιστρέψω».

«Η οικονομική κατάσταση με ώθησε στην αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό»

Ήταν η οικονομική κατάσταση στην ομάδα που σε ώθησε στην αποχώρηση;

Ήταν δύσκολο για σένα να αποχωρήσεις από την Ελλάδα;

«Ναι σίγουρα, ευχαριστήθηκα τη ζωή στην Ελλάδα και η γυναίκα μου επίσης. Έκανα πολύ καλούς φίλους εκεί. Συνολικά η εμπειρία μου στην Ελλάδα ήταν πολύ όμορφη και έχω μόνο θετικά σχόλια να κάνω για το κλαμπ. Δυστυχώς τα πράγματα ήρθαν έτσι και χρειάστηκε να αναζητήσω κάτι διαφορετικό για την καριέρα μου, να πάω κάπου αλλού να παίξω. Σίγουρα όμως οι αναμνήσεις αυτές θα με ακολουθούν για πάντα».

Υπάρχει κάποια στιγμή από το διάστημα της παρουσίας σου στον Παναθηναϊκό που να σου έχει μείνει πιο έντονα χαραγμένη στο μυαλό;

«Δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη στιγμή, μία συγκεκριμένη ημέρα. Κρατάω τους φίλους που έκανα, όλους τους ανθρώπους που έκαναν τα τρία χρόνια της παρουσίας μου στην ομάδα φανταστικά. Θέλω να θυμάμαι πάντα όλους τους ανθρώπους με τους οποίους δούλεψα μαζί».

«Πουθενά στην Ισπανία το πάθος της Θύρας 13!»

Σε ρώτησαν στην Ισπανία για την ατμόσφαιρα των γηπέδων στην Ελλάδα και για τον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Ναι σίγουρα με ρώτησαν γιατί η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι γνωστή σε όλη την Ευρώπη. Θα έχω πάντα να λέω για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού».

Έπαιξες με την εθνική σου στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Ελλάδα. Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούν το ενδεχόμενο να μετακομίσει η Εθνική Ελλάδας στη Λεωφόρο που την ξέρεις καλά ως έδρα;

«Σίγουρα θα πρέπει να κάνουν κάτι. Ήταν απολαυστικά τα παιχνίδια στη Λεωφόρο, μπροστά στους οπαδούς του Παναθηναϊκού που πάντα δημιουργούσαν μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα».

Πως θα συνέκρινες την ατμόσφαιρα της Λεωφόρου με εκείνη στα γήπεδα της Ισπανίας;

«Η ατμόσφαιρα στα γήπεδα της Ισπανίας ίσως δεν είχε τόση ένταση. Φυσικά υπάρχουν πολύ μεγάλα γήπεδα με περισσότερο κόσμο αλλά σίγουρα όχι τόσο πάθος όσο στην Ελλάδα και ειδικά στη Θύρα 13».

Που πιστεύεις ότι θα κριθεί το παιχνίδι των εθνικών ομάδων;

«Νομίζω από την πλευρά μας είναι σημαντικό πως θα παίξουμε ως ομάδα. Εδώ και χρόνια παίζουμε όλο και καλύτερα και πιστεύω πως αυτή είναι μία μεγάλη ευκαιρία να προκριθούμε σε ένα μεγάλο τουρνουά. Είναι δύσκολο να μιλήσω για την Ελλάδα γιατί άλλαξε προπονητή αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε στο δικό μας παιχνίδι».

Μίλησες με τον Ζέκα;

«Όχι ακόμα. Περιμένω να συναντήσω τα παιδιά για να μιλήσουμε».

Κλείνοντας, ποιες είναι οι σκέψεις σου για τη χρονιά που έχει ήδη ξεκινήσει με τη νέα σου ομάδα;

«Δυστυχώς χάσαμε τον τελικό του κυπέλλου. Σίγουρα όμως για την ομάδα μας ήταν σημαντική η παρουσία σε έναν τελικό. Από την άλλη αυτή μας η ήττα μας έχει δώσει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την παρουσία μας στα πλέι οφ και από εκεί και πέρα να προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Λουντ στο SDNA: «Θα ήθελα μια μέρα να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό!»