MENU

Εξήντα οχήματα με περίπου 200 οπαδούς του Παναθηναϊκού ακινητοποίησε η αστυνομία της Λάρισας λίγο έξω από την θεσσαλική πόλη, μερικές ώρες πριν την έναρξη του κυριακάτικου αγώνα στο AEL FC Arena.

Όπως αναφέρει η έκθεση της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης που αποκαλύπτει σήμερα το SDNA, η είσοδος των οπαδών στην πόλη δεν επετράπη και τα συνόδευσαν πίσω, προς Αθήνα, καθώς ίσχυε η απαγόρευση της μετακίνησης.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση αναφέρεται:

«Περί ώρα 14:55, στον ΠΑΘΕ (Κόμβο Νίκαιας) εντοπίσθηκαν 60 περίπου Ι.Χ.Ε. οχήματα, στα οποία επέβαιναν περί τους 200 φιλάθλους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι οποίοι αφίχθησαν στην περιοχή μας από την Αθήνα για παρακολούθηση του αγώνα. Αστυνομικοί υφιστάμενων υπηρεσιών μας, σε εκτέλεση της ανωτέρω γ’ σχετικής (σ.σ. υπουργική απόφαση για απαγόρευση μετακινήσεων) ακινητοποίησαν τα εν λόγω οχήματα και ανέστρεψαν αυτά μέσω του Κόμβου Νίκαιας προς Αθήνα, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων ως τη χιλιομετρική θέση 220 ΠΑΘΕ. Επιπλέον, από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές 8 ατόμων στο Α.Τ. Λάρισας για εξακρίβωση των στοιχείων τους».

Παράλληλα, στην ίδια έκθεση γίνεται λόγος για επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ΑΕΛ και ρίψεις αντικειμένων προς τις αστυνομικές δυνάμεις πριν την έναρξη του αγώνα.

«Περί ώρα 17:20, περίπου 80 φίλαθλοι της ΠΑΕ ΑΕΛ, πραγματοποίησαν πορεία έξωθεν του γηπέδου, αναφωνώντας συνθήματα και εν συνεχεία προσπάθησαν να εισέλθουν στην αθλητική εγκατάσταση από τη Θύρα 1, χωρίς να υποστούν τον προβλεπόμενο έλεγχο από τους υπαλλήλους της εταιρίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Με επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων απετράπη η είσοδός τους στην ανωτέρω θύρα. Εν συνεχεία, τα εν λόγω άτομα, πραγματοποίησαν ρίψη λίθων, μπουκαλιών και κάδων απορριμμάτων στις αστυνομικές δυνάμεις και μέρος αυτών, προσπάθησε να εισέλθει στο γήπεδο από την πλαϊνή βοηθητική είσοδο της Θύρας 2. Ταυτόχρονα, 90 περίπου φίλαθλοι της ΠΑΕ ΑΕΛ, οι οποίοι βρίσκονταν εντός της αθλητικής εγκατάστασης, αφού παραβίασαν (από την εσωτερική πλευρά) την κεντρική είσοδο της Θύρας 1 και την βοηθητική είσοδο της Θύρας 2, εξήλθαν αυτής, πραγματοποίησαν ρίψη αντικειμένων προς τους αστυνομικούς και ενσωματώθηκαν στα προαναφερόμενα άτομα. Με την εκ νέου επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, μέρος των ανωτέρω ατόμων κινήθηκαν προς την ανατολική πλευρά του γηπέδου (Θύρες 3 έως 10), ενώ οι υπόλοιποι εισήλθαν στις κερκίδες της Θύρας 1».

ΕΛ.ΑΣ: Επεισόδια Λαρισαίων και επιστροφή Παναθηναϊκών στην Αθήνα!