MENU

Το site που ασχολείται εκτενώς με τις δικαστικές υποθέσεις «dikografies», αποκάλυψε την νέα εξέλιξη που αφορά τις κατηγορίες για «Εγκληματική Οργάνωση» που τελικά μετατράπηκε σε «Σύσταση Συμμορίας».

Αναλυτικά το δημοσίευμα της δημοσιογράφου Μαίρης Μπενέα:

«Να παραπεμφθούν σε δίκη, για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνα και για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας ο Βαγγέλης Μαρινάκης και 27 ακόμη κατηγορούμενοι, προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος, ο οποίος επανεξέτασε την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης του ποδοσφαίρου.

Η εισαγγελική πρόταση ουσιαστικά αναβιώνει το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, με πρόεδρο τον Κώστα Σταμαδιάνο, με το το οποίο είχαν απαλλαγεί οι κατηγορούμενοι, για τρία κακουργήματα και παραπέμπονταν μόνον για αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνα και για σύσταση συμμορίας.

Την αναίρεση του απαλλακτικού σκέλους του βουλεύματος Σταμαδιάνου είχε ζητήσει ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ωστόσο η πρόταση του απορρίφτηκε από το συμβούλιο του Αρείου με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαρία Γαλάνη, που απέρριψε ομόφωνα την αναίρεση του αντιεισαγγελέα ΑΠ κ. Βουρλιώτη για το κακούργημα της εκβίασης. Παράλληλα, απέρριψε κατά πλειοψηφία 2 προς 1 την αναίρεση ως προς τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης βάζοντας οριστικά στο αρχείο την υπόθεση για τις τρεις βαριές κατηγορίες.

Την τελική απόφαση θα την πάρει πια το συμβούλιο εφετών».

Νέα ανατροπή: Παραπομπή σε δίκη για Μαρινάκη και άλλους 27 προτείνει ο εισαγγελέας