MENU

Το παράδειγμα του Ολυμπιακού φίλοι μου θα πρέπει να αποτελέσει φάρο ήθους και αξιοπρέπειας για τους χαμερπείς εξυγιαντές. Ο θρύλος για να αναχαιτίσει τον ιό της εξυγίανσης που κατατρώει τα σωθικά των Κυριακών των επενδύσεων δεν δίστασε να απαξιώσει μέχρι και τις επιτυχίες του. Αφού ξεκαθάρισε εγκαίρως ότι ο πρωταθλητής στο πιο στημένο πρωτάθλημα όλων των εποχών δεν θα έχει καμιά αξία, τώρα επαναφέρει τη συζήτηση και για το Κύπελλο. Ειδικά η απόφαση για τη Ριζούπολη απέδειξε ότι το Κύπελλο είναι πιο στημένο και από το παιχνίδι με την δαγκάνα που δεν πιάνει ποτέ το λούτρινο αρκουδάκι. Ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει ο Κώστας Νικολακόπουλος: 

«Η περίπτωση της Ριζούπολης δεν ενδείκνυται για πολλούς λόγους: Π.χ. εκεί έχει να παιχτεί αγώνας από τις 9 Μαρτίου άρα δεν ξέρει κανείς σε τι κατάσταση βρίσκεται με τον Απόλλωνα να θυμίσω να έχει ανακοινώσει ότι δεν ήθελε την επανέναρξη της σεζόν, είναι έδρα ομάδας Β΄ Εθνικής κάτι που από μόνο του μειώνει το όποιο πρεστίζ ενός τέτοιου αγώνα και πάνω απ΄ όλα εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού». Αυτό το τελευταίο μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί. 

Αν αναλάβει τα της ασφάλειας του αγώνα, το δίδυμο των επιτυχιών, Τσιρώνη- Μπαλόκα, δεν θα ανοίξει μύτη. Οι παίκτες θα νιώθουν πιο ασφαλείς και απ’ τον κροκοδειλάκια την ώρα που έβαζε το κεφάλι του στο στόμα αλιγάτορα που ‘χε να φάει 2 εβδομάδες. Άλλωστε και οι δυο τους έχουν το Know How από την επιτυχημένη διεξαγωγή του ντέρμπι των αιωνίων στη Ριζούπολη. Όπως είχε πει και ο Γιώργης ο Αμανατίδης «Εκτός από μερικές φωτοβολίδες δεν είχε γίνει τίποτα τότε». Μόνο αντίδωρο δεν πήραν φεύγοντας απ’ το μοναστήρι οι παίκτες του Παναθηναϊκού. 

Και υπάρχουν ακράδαντες αποδείξεις γι’ αυτό. Αν μπεις στο youtube και δεις τις φάσεις απ’ το ντέρμπι στη Ριζούπολη, στα προτεινόμενα βίντεο σου βγάζει αυτόματα 3 από Ουγκάντα και 1 Mortal Combat: Fatality. 

Αν και πρόκειται για φημισμένο μοναστήρι, εντούτοις ο ορισμός της Ριζούπολης φίλοι μου συνιστά μεγάλη πρόκληση: «Ο ορισμός της έδρας του Απόλλωνα συνιστά πρόκληση για την οικογένεια του Ολυμπιακού, καθότι μιλάμε για την δεύτερη έδρα που έχει δηλώσει η ΑΕΚ, ένα γήπεδο που είναι στη γειτονιά της, ακριβώς δίπλα στο παραδοσιακό της σπίτι στη Ν. Φιλαδέλφεια». Δηλαδή ο Ολυμπιακός δεν θέλει ένα γήπεδο που επί σειρά ετών χρησιμοποιούσε ο ίδιος ως πρώτη έδρα του, επειδή η ΑΕΚ το χρησιμοποιεί ως δεύτερη έδρα της. Μοιάζει λογικός ο συλλογισμός. 

Επειδή βέβαια και τα υπόλοιπα γήπεδα της Α’ Εθνικής στην Αθήνα είναι σχετικά κοντά στη Φιλαδέλφεια η μόνη λύση είναι να προτείνει ο Ολυμπιακός να γίνει ο τελικός στο ΣΕΦ και να παίξουν το ματς στο μπάσκετ, σε ένα μονάκι στα 21. Απλώς πρέπει να περιμένουν κάνα δίμηνο ακόμα να εκταμιευτεί το κονδύλι των 25.000 ευρώ για ανάπτυξη των social media του ΣΕΦ γιατί χωρίς δυνατή σελίδα στο facebook δεν λειτουργεί το στάδιο. Εξού και το Σ.Ε.Φ (Στάδιο Επιδοτούμενου Φέισμπουκ).  

Ο Κώστας Νικολακόπουλος φίλοι μου προτιμάει το Περιστέρι απ’ τη Ριζούπολη και δικαιολογεί την άποψή του με ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα:

«Ο Ολυμπιακός κι η ΑΕΚ στο Περιστέρι έχουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια παίζοντας εκεί με τον Ατρόμητο: όλο νίκες και από μία ισοπαλία ο καθένας!!! Δεν υπάρχει δηλαδή ο παράγοντας της καλύτερης ή, της χειρότερης ψυχολογίας της μίας εκ των δύο ομάδων». Χάθηκε μια χρυσή ευκαιρία για το νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού. 

Αν ο τελικός γινόταν στο Περιστέρι και έχανε ο Ολυμπιακός θα προσέφευγε στο CAS ζητώντας να επαναληφθεί ο αγώνας σε άλλο γήπεδο γιατί εκ των υστέρων θα ανακάλυπτε ότι έπαιζε με κακή ψυχολογία. Το 1994 στο Περιστέρι είχε χάσει ο Ολυμπιακός απ’ την τοπική ομάδα και οι παίκτες του ακόμα δεν είχαν ξεπεράσει τον Λανς Μπέργουολντ και τον Νίκο Κασουρίδη: 

«Παρεμπιπτόντως, δεν είναι μόνο θέμα της ΕΠΟ το πού θα γίνει ο τελικός. Λόγο έχει κι η Αστυνομία, εφόσον κρίνει ότι υπάρχουν λόγοι ασφαλείας, μπορεί να ζητήσει την αλλαγή της έδρας». Σε αυτό δεν μπορεί να βασίζεται ιδιαίτερα ο Κώστας γιατί η αστυνομία δεν είναι τρελή, να βγάλει ακατάλληλη τη Ριζούπολη. Μιλάμε για το μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας, που προσφέρει σίγουρη αποκατάσταση. Μπαίνεις Αττικάρχης και βγαίνεις υπεύθυνος ασφαλείας στην ομάδα της καρδιάς σου. Μπαίνεις παρατηρητής και βγαίνεις υπεύθυνος διεξαγωγής εντός έδρας αγώνων του θρύλου. Τέτοια ποσοστά επιτυχίας ούτε η Λεόντειος. 

Προκειμένου να σωθεί οτιδήποτε αν σώζεται φίλοι μου, ο Νικολακόπουλος προτείνει το πιο δίκαιο σύστημα:

«Αν θέλετε την άποψη μου, για να υπάρξει έστω λίγη αίγλη στον τελικό του Κυπέλλου κι αφού ΑΕΚ κι Ολυμπιακός δεν συμφωνούν στο ΟΑΚΑ ή, το Καραϊσκάκη, το καλύτερο θα ήταν κλήρωση για το ποιο από τα δύο γήπεδα θα φιλοξενούσε τον τελικό! Πολύ απλά γιατί από πλευράς πρεστίζ ασφαλώς δεν είναι ούτε το Περιστέρι για τελικό». Είναι μια λύση που δεν πρέπει για κανέναν λόγο να προχωρήσει. Γιατί αν γίνει κλήρωση και δεν βγει το Καραϊσκάκη θα κάνει ένσταση ο Ολυμπιακός και θα ζητήσει να γίνει θερμομέτρηση των μπαλακίων για να σιγουρευτεί ότι οι εξυγιαντές δεν έβαλαν παγωμένα στην κληρωτίδα. 

Πιο πρακτική λύση είναι να παιχτεί η έδρα του τελικού στο στοίχημα. Να βγάλει αποδόσεις ο Αβραάμ κι όποιο γήπεδο έχει over 2,5 παράλυτες πόρτες να πάρει την διοργάνωση. Όμορφα, απλά, ολυμπιακά. 

Η μέρα που ο Ολυμπιακός απαρνήθηκε τη Ριζούπολη
EVENTS