MENU

Μπορεί η είδηση της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ Παναιτωλικός να έσκασε ως «βόμβα» στο Αγρίνιο και γενικότερα στην κοινωνία του ελληνικού ποδοσφαίρου την Πέμπτη (8/12), ωστόσο το νέο αφεντικό των «καναρινιών» για τους καλά γνωρίζοντας ασφαλώς και δεν έπεσε ως…κομήτης στον Τίτορμο!

Οι διαπραγματεύσεις του Αμερικανού επιχειρηματία (πολωνικής καταγωγής) με τον Φώτη Κωστούλα κρατούν αρκετούς μήνες με αυστηρή ρητρα εμπστευτικότητας και για την αποφυγή οποιασδήποτε διαρροής κι εν τέλει έκλεισαν με deal!

Παρεμπιπτόντως, το SDNA αποκάλυψε στις 19 Ιουνίου πως επενδυτές από τις ΗΠΑ θέλουν να ρίξουν κεφάλαια στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι εκτός από τον Βόλο «βλέπουν» και το project του Παναιτωλικού, έχοντας προχωρήσει – εκείνη την περίοδο – στην πρώτη διερευνητική κρούση προς τον Φώτη Κωστούλα.

Ιδού τι σημειώναμε επί λέξει στο σχετικό ρεπορτάζ:

«Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA,  δεύτερος επενδυτικός όμιλοςby USA θέλει να ρίξει κεφάλαια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και «βλέπει» την ΠΑΕ Παναιτωλικός ως ένα άκρως ενδιαφέρον project.

Μένει να φανεί συν τω χρόνω εάν θα προχωρήσουν στο επόμενο βήμα χτυπώντας την πόρτα του Φώτη Κωστούλα με επίσημη πρόταση για την αγορά της αγρινιώτικης ομάδας, αν και κατά μία πληροφορία (που σηκώνει περαιτέρω ρεπορτάζ για επιβεβαίωση) έχει γίνει ήδη η πρώτη διερευνητική κρούση κάτω από απόλυτη μυστικότητα και χωρίς καμία απολύτως διαρροή».

Αυτά γράφαμε στις 19 Ιουνίου και σχεδόν έξι μήνες μετά, ο Παναιτωλικός περνάει στην κατοχή του Αμερικανο-πολωνού επιχειρηματία, Μάτσιελ Καμίνσκι, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς "παίκτες" του real estate στις ΗΠΑ κι έχει την έδρα των επιχειρήσεών του στη Μινεσότα.

Οι συζητήσεις με την Έβερτον και οι επιχειρήσεις

Το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε σε πολύημερες συζητήσεις με τον μεγαλομέτοχο της Έβερτον, Φαρχάν Μοσίρι για την αγορά της αγγλικής ομάδας αντί 450 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο Καμίνσκι, πρώην διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων στην Πολωνία, έφτιαξε την περιουσία του σε επενδύσεις ακινήτων γραφείων στη Μινεάπολη, τη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία της Μινεσότα, στη μεσοδυτική πολιτεία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ  μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Πολωνία στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στη συνέχεια ήταν επενδυτικός σύμβουλος στις χρηματιστηριακές εταιρείες Paine Weber και Piper Jaffray πριν εισέλθει σε επενδύσεις σε ακίνητα.

Η επίσημη ιστοσελίδα της KAM Sports, βασικής εταιρίας της οικογένειας Καμίνσκι, αναφέρει ότι η εταιρία «δημιουργήθηκε για να κατέχει και να διαχειρίζεται κορυφαία διεθνή αθλητικά περιουσιακά στοιχεία».

Οι ελληνικές επενδύσεις και οι ποδοσφαιρικές αγορές

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA ο νέος ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού φιλοδοξεί να προχωρήσει και σε άλλες επενδύσεις (εκτός ποδοσφαίρου) στην Ελλάδα στην οποία τρέφει μεγάλη αγάπη, όντας μεγάλος θαυμαστής του ελληνικού πολιτισμού.

Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, εκτός από τον Παναιτωλικό, στα πλάνα του βρίσκεται και η αγορά κι άλλων ευρωπαϊκών κλαμπ, ενώ μέχρι το καλοκαίρι και το τέλος της τρέχουσας σεζόν η ομάδα του Αγρινίου θα πορευτεί χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ.

Η πλήρης επιβεβαίωση του SDNA και το backstage για τον Αμερικανό επενδυτή στον Παναιτωλικό!
EVENTS