MENU

Το παιχνίδι που εκκρεμούσε από την 5η αγωνιστική έβαλε φωτιά στην κορυφή. Ο ΑΟ Θήρας ολοκλήρωσε την… αποστολή του και έγινε ο συγκάτοικος της ΑΕΚ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Μια ομάδα που την τελευταία διετία έψαχνε να βρει τα πατήματά της, δοκίμασε ικανούς προπονητές αλλά και ελπιδοφόρες αθλήτριες αλλά δεν κατάφερνε να φτάσει εκεί που ήθελε βλέπει τη φετινή πορεία να εξελίσσεται διαφορετικά.

Ο στόχος σαφώς και δεν ήταν απλά να πιάσει κορυφή περίπου στα μισά της σεζόν. Κατά κύριο λόγο οι άνθρωποι του ΑΟ Θήρας στόχευαν στο να φτιάξουν μια ανταγωνιστική ομάδα που θα οδηγηθεί ξανά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα παλέψει τουλάχιστον για την τετράδα του πρωταθλήματος. Με απλά λόγια είναι για τα καλά μέσα στους στόχους της σε αυτή την περίοδο της σεζόν και σίγουρα αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Ο Ματέο Φρέσκι έχει καταφέρει να μπει άμεσα στο κλίμα και παρότι βρίσκεται λίγους μήνες στο νησί έχει φτιάξει μια ομάδα με υψηλά στάνταρ. Αυτό που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς είναι πως ο ΑΟ Θήρας έχει αρχές στο παιχνίδι του και μεγάλη πειθαρχία. Η ομάδα χτίστηκε γύρω από τη Χριστοδούλου, που σε αυτή τη φάση της καριέρας της αποφάσισε να αλλάξει παραστάσεις και αυτό μόνο σε καλό φαίνεται πως της βγήκε, ενώ οι επιλογές των ξένων κούμπωσαν απόλυτα. Η Μερκάδο είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την περασμένη σεζόν και αυτό είναι κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην καλή συνεργασία της με τη Χριστοδούλου. Στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, όταν ο ΑΟ Θήρας ήταν ακόμα υπό κατασκευή, η απόδοση της Μερκάδο ήταν καταλυτική για την εικόνα της ομάδας. Αυτό σιγά σιγά άλλαξε και η ομάδα απέκτησε ομοιογένεια.

Παράλληλα, η Γεωργιάδου ως λίμπερο αλλά και οι ακραίες έφτιαξαν ένα συνδυασμό που εξασφαλίζει καλή υποδοχή και κατά συνέπεια καλή ανάπτυξη στην επίθεση. Επιθετικά ο ΑΟ Θήρας έχει πληθώρα λύσεων και αυτό έχει απελευθερώσει τη Μερκάδο που δεν είναι πλέον η μοναδική αξιόπιστη επιλογή. Σαφώς και η Αργεντίνα είναι το μεγαλύτερο «όπλο» της ομάδας σε αυτό τον τομέα υπάρχουν εξίσου καλές επιλογές στο κέντρο αλλά και στα άκρα. Έτσι, η ομάδα του Φρέσκι δεν είναι μονοδιάστατη και μπορεί να δημιουργήσει κάθε φορά νέα πρωταγωνίστρια στα παιχνίδια της κάνοντας τη δύσκολο στο διάβασμα.

Κυρίως, όμως, είναι μια ομάδα απόλυτα μαχητική. Αυτό φάνηκε και στα δύσκολα παιχνίδια. Η ήττα στην πρεμιέρα αλλά και η ήττα από τον Παναθηναϊκό μπορεί να έφεραν απώλειες βαθμών αλλά εμφάνισαν στοιχεία ομάδας που μπορεί να βάλει εμπόδια σε κάθε αντίπαλο. Και αν κόντρα στη Θέτιδα η ομάδα της Σαντορίνης δεν κατάφερε να κερδίσει κάτι στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό κέρδισε ένα βαθμό και λίγο έλλειψε να πάρει και τη νίκη. Οι αναμετρήσεις με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, που θα κλείσουν το 2023 για τον ΑΟ Θήρας, θα είναι δύο δυνατά τεστ για το πόσο ψηλά έχει μπει ο πήχης ή αν η τετράδα μπορεί να είναι αρκετή.

Σίγουρα η ομάδα του ΑΟ Θήρας έχει κερδίσει τις εντυπώσεις μέχρι τώρα και έχει βρει γρήγορα σταθερότητα. Σε ένα πρωτάθλημα όπου οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου ακόμα προσπαθούν να βρουν ρυθμό και να πιάσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους ο ΑΟ Θήρας είναι ίσως η μόνη ομάδα που βρίσκεται ήδη κοντά στα όρια της. Και για αυτό το λόγο το μεγάλη της στοίχημα είναι να καταφέρει να το διατηρήσει ώστε να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής επιτυγχάνοντας τους στόχους της.

Έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα ο ΑΟ Θήρας