MENU

Αρχικά τη ρωτήσαμε αν με μια αντίπαλο σε τέτοια μέρα θα μπορούσε να ήταν διαφορετική η εξέλιξη του αγώνα με δική της καλύτερη απόδοση. «Θα μπορούσα, φυσικά, να το χτυπήσω. Απλά νομίζω ότι ήταν δύο-τρία σημεία στα οποία θα έπρεπε να παίξω διαφορετικά. Πραγματικά, έχω ενδοιασμούς για το πώς θα πρέπει να την αντιμετωπίζω. Όταν παίζει έτσι, δεν έχεις και πολλές λύσεις. Θέλω να μελετήσω πώς θα μπορούσα να το κάνω την επόμενη φορά καλύτερα, γιατί μου έχει συμβεί και τις τρεις προηγούμενες φορές που έχουμε παίξει. Οπότε κάτι δεν μου κολλάει». 

Τι είναι αυτό που τη δυσκολεύει περισσότερο; «Δεν ξέρω, δεν το έχω συζητήσει ακόμα με τον Τομ. Θέλω πραγματικά να καθίσω και να μελετήσω είτε μαζί του, είτε μόνη μου, γιατί είμαι σίγουρη ότι θα παίξουμε πάρα πολλές φορές. Θέλω να βρω λύση και είμαι θετική. Πιστεύω ότι τη βρω. Σήμερα δεν μπορώ να της αφαιρέσω ότι έπαιξε φοβερό τένις, ότι ήταν πολύ επιθετική και με πολύ λίγα λάθη. Δεν μου έδωσε κανένα περιθώριο».

Όσο για τα συμπεράσματα από το πρώτο τουρνουά για το 2021; «Πολλά είναι τα θετικά, εννοείται αυτό. Θα ήθελα, όμως, μεγαλύτερη σταθερότητα στο σερβίς μου, όπως είχα πέρυσι στο τέλος της χρονιάς. Θα έρθει, ωστόσο, με την προπόνηση, τα φιλικά και τους αγώνες. Ήδη είδα ότι το παιχνίδι μου διαρκεί περισσότερες μέρες από ό,τι διαρκούσε πριν και αυτό είναι πολύ θετικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πολλά αρνητικά και με χαροποιεί ιδιαίτερα που μπορώ να πάω στην Αυστραλία με αυτό το σκεπτικό».

Αναφέρθηκε, τέλος, και στις φιλοδοξίες της εν όψει Australian Open (8/2). «Δεν θέλω επειδή πήγα απλά καλά σε ένα τουρνουά να πω "πρέπει να πάω ημιτελικά ή πρέπει να το πάρω". Είναι πάρα πολλές παίκτριες που μπορούν να κερδίσουν τον τίτλο. Θα γίνει, σφαγή, θα γίνει μάχη για το ποια θα τα καταφέρει, γιατί υπάρχουν πολλές που παίζουν πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Μέχρι τότε θα έχουν αλλάξει και διάφορα, βέβαια. Είμαι πολύ θετική, πιστεύω ότι θα πάει καλά. Αλλά αν δεν πάει, δεν χάθηκε και ο κόσμος».

«Θα είμαι εντάξει σε μερικές ώρες»

Στη συνέντευξη τύπου... έβγαλε το καπέλο στη Σαμπαλένκα. «Δεν γίνεται να μην παραδεχτούμε ότι έπαιξε εκπληκτικό τένις. Δεν μου έδωσε καμία ευκαιρία να κάνω το comeback. Δεν μπορούσα να βρω τρόπο από την baseline, ήταν κυρίαρχη, πολύ δυνατή. Νομίζω ότι αν σέρβιρα λίγο καλύτερα ή αν δεν βιαζόμουν τόσο πολύ, επειδή προσπαθούσα κι εγώ για μεγάλα χτυπήματα, ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

Τα πήγε, όμως, περίφημα στους προηγούμενους αγώνες της στο Άμπου Ντάμπι. «Είναι τόσα πολλά τα θετικά. Είμαι απογοητευμένη τώρα, αλλά μετά από μερικές ώρες θα είμαι εντάξει. Θα πάρω μαζί μου στην Αυστραλία τα θετικά, δεν ξεχνάω τι έχω κάνει αυτή την εβδομάδα».

Και συνέχισε: «Το παιχνίδι μου έχει βελτιωθεί πολύ, είναι πολύ καλύτερο από πέρυσι. Έχω αυτοπεποίθηση, παρόλο που με... διέλυσε σήμερα. Δεν πειράζει, μπορεί να συμβεί. Η Αρίνα έπαιξε φοβερά, πρέπει να το παραδεχτώ. Δεν έκανα αρκετά».

Μίλησε, τέλος, και για την 14ήμερη καραντίνα της Μελβούρνης. «Είναι το ίδιο για όλους. Είμαι καλά προετοιμασμένη, έχω τη μηχανή καφέ να με περιμένει και αυτό μου δίνει χαρά (γέλια). Μπορούμε, όμως, να βγαίνουμε έξω για πέντε ώρες, το οποίο είναι θαύμα! Θα απολαμβάνω αυτές τις πέντε ώρες και μετά θα χαλαρώνω».

 

Σάκκαρη: «Θα πάω με θετική σκέψη στην Αυστραλία»
EVENTS