MENU

 

 • Το γιατί δεν έχει τύχη ο Γιαννίκης ή κάθε προπονητής που να μη μπορεί να επιβληθεί μόνο με το όνομα του στην ΑΕΚ, φάνηκε μετά από τις νίκες με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό, φαίνεται κι απόψε. Από το πως περιγράφεται και πως εκτιμάται από τους περισσότερους η εικόνα της ομάδας απέναντι στον ΠΑΣ. Σηκώνεις τα χέρια ψηλά, απλά. Δεν υπάρχει σωτηρία.

 • Και στη ραδιοφωνική μετάδοση και μετά σε όσες συζητήσεις έκανα, δε μπορούσα να σταματήσω να λέω για την απίστευτη ένταση, για την τρελή πίεση τόσο ψηλά σε όσο το ματς, για το πνίξιμο του ΠΑΣ. Μιας ομάδας που όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει.

 • Ο ΠΑΣ στο αμυντικό του τρίτο θα έπαιζε το ξέραμε. Αυτό που δε ξέραμε, ήταν πως δε θα τον άφηνε η ΑΕΚ να βγάλει μια μεταβίβαση για να φύγει μπροστά ο Περέα. Εκτός από μια φάση στο 5΄ που ευτυχώς στάθηκε παλικάρι ο Τσιντώτας. Μιλ'αμε ήταν απίστευτο κι όσο περνούσε η ώρα γινόταν πιο έντονο. Δεν τους άφηναν να πάρουν ανάσα.

 • Σαφώς αυτό δε συνοδεύθηκε από ανάλογη ευχέρεια στις τελικές επιλογές στη πάσα. Έχει δρόμο αυτή η ομάδα σε πολλά ακόμη. Αλλά δεν ήταν κι εύκολο, γιατί πρώτη φορά όπως εξελίχθηκε το ματς, είχε η ΑΕΚ να αντιμετωπίσει 85 λεπτά συν τις καθυστερήσεις μια ενδεκάδα μέσα και μπροστά από τη περιοχή της.

 • Αλλά έβλεπες προσπάθεια, έβλεπες από αριστερά, από δεξιά, τα μπακ να παίρνουν πλάτος, έβλεπες από τον άξονα. Και κυρίως έβλεπες ένταση και μεγάλες αντοχές. Και μεθοδικότητα. Ποτέ, σε κανένα σημείο του ματς δεν έγινε αλαλούμ η κατάσταση κι ας μεγάλωνε η ψυχολογική πίεση.

 • Ο Γιαννίκης επιβραβεύτηκε για την επιλογή να φέρει τον Άμραμπατ πολύ δεξιά και να δίνει στον Γκαρσία τη κίνηση του φορ. Επιβραβεύτηκε βασικά όταν έβαλε και τον Μάνταλο, διακρίνοντας πως από εκείνη τη πλευρά υπήρχαν πλέον οι περισσότερες πιθανότητες. Και ο Μάνταλος έγινε ο δεύτερος παίκτης μαζί με τον Γκαρσία που θα έκαναν το ίδιο πράγμα.

 • Εκεί φάνηκε και το πρώτο ίχνος... άστρου φέτος για τον ομογενή τεχνικό. Στη πρώτη τέτοια κίνηση που έκανε ο Πέτρος, ο Ρότα έβγαλε τη σέντρα ιδανική και μετά ο Μάνταλος πήρε παραμάζωμα τον Καραχάλιο.

 • Η ενέργεια, η συνοχή, η τακτική προσήλωση, οι ιδέες και η προσπάθεια να βγουν στο γήπεδο, όταν είχε τελειώσει το παιχνίδι με είχαν αφήσει πολύ γεμάτο. Ήταν η πρώτη φορά που είδα αυτά τα στοιχεία; Όχι. Μπορεί να είμαι ο μόνος που τα βλέπω; Δε μπορώ να το πιστέψω.

 • Είμαι ο μόνος που βλέπω την ΑΕΚ να κερδίζει μετά από καιρό παίκτες που εξελίσσονται και παίζουν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους; Εγώ βλέπω μόνο τον Ρότα, τον Σιμάνσκι, τον Λιβάι των τελευταίων εβδομάδων; Κι όχι μόνο. Δε μπορώ να πιστέψω πως είμαι ο μόνος.

 • Το απίστευτο με τον Γιαννίκη που καλείται να κουβαλήσει εκτός των άλλων το βάρος 3,5 χρόνων με αποτυχίες, είναι πως οτιδήποτε μπορείς να του καταλογίσεις σα λάθος, το έχει πληρώσει. Σε σημείο να έχουμε φτάσει να λέμε πως έχουν χαθεί αγώνες από μια αλλαγή του.

 • Έχει χάσει η ΑΕΚ ματς στα οποία ο ΟΣΦΠ η ο ΠΑΟΚ αντίστοιχα κέρδισαν με χειρότερη εικόνα, επειδή πλήρωσε κάθε ένα λάθος που έγινε. Άλλη φορά μπορεί να ήταν μια λάθος αλλαγή. Άλλη φορά ένα λάθος ατομικό. Μια άλλη μια συνολικά κακή στιγμή στη λειτουργία αμυντικά. Όλα όμως με εξαίρεση το ματς με τον ΟΦΗ και το δεύτερο ημίχρονο με το Βόλο, μεμονωμένα.

 • Δεν έπρεπε η ΑΕΚ να έχει κερδίσει στη Τούμπα στο κύπελλο; Δεν ήταν σαφές τι της έλειπε και δεν είχε να κάνει με τον προπονητή, για να βάλει δυο γκολ στο Φάληρο;

 • Φυσικά η ΑΕΚ έχασε επίσης επειδή εκεί που οι άλλοι πήραν από τη διαιτησία είτε αυτό που δικαιούνταν, είτε κάτι που δεν δικαιούνταν, εκείνη δε παίρνει ποτέ τίποτα. Αν αυτό το ματς με τον ΠΑΣ δε το είχε κερδίσει, σε μεγάλο βαθμό αυτό θα είχε γίνει γιατί δε της έδωσαν ένα καθαρό πέναλτι. Οι ανταγωνιστές της έχουν κερδίσει κομβικά ματς με λάθη υπέρ τους, η ΑΕΚ... αίμα.

 • Δε περίμενα μια νίκη επί του ΠΑΣ για να πω πράγματα. Όσοι με διαβάζετε σταθερά ξέρετε πως για το σημερινό προπονητή το λέω συνέχεια.

 • Εγώ το μόνο που έχω να πω, είναι ένα μπράβο, γιατί για το επίπεδο που βρίσκεται ακόμη στη καριέρα του και για τα τέρατα που έχει να αντιμετωπίσει με το κλίμα γύρω από αυτή την ομάδα, θέλει μεγάλα καρύδια, πολύ δυνατό χαρακτήρα και πίστη στον εαυτό σου, για να μπορείς να δουλεύεις και να παράγεις ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα. Δεν είναι ευνοϊκή η εποχή για να το βλέπουν οι περισσότεροι.

 • Κουβαλάει 3,5 χρόνια αποτυχιών, κουβάλησε τώρα και τον βαρύ αντίκτυπο της αδυναμίας να ενισχυθεί η ομάδα τον Γενάρη. Αλλά έχει άντερα, βγάζει χαρακτήρα, δουλεύει αγνοώντας τις προσβολές για τη δουλειά του που δεν είναι καθόλου εύκολο, παρουσιάζει ποδόσφαιρο. Κι αν η τύχη αποδειχθεί πως έχει πάρει εντελώς διαζύγιο μαζί του και δε μπορέσει να το γυρίσει σε διάρκεια, ένα είναι βέβαιο: Αυτός θα έχει αφήσει πίσω του ομάδα, ποδοσφαιρική βάση κι όχι τσίρκο.

 

 

 

Ό,τι κι αν γίνει στο τέλος, αυτός παρουσιάζει ομάδα κι όχι τσίρκο
EVENTS