MENU

Η απόφαση του Αργύρη Γιαννίκη να ξεκινήσει τον Λάζαρο Ρότα βασικό με τον Ατρόμητο, σήμανε κατ' επέκταση δεδομένης της παρουσίας και του Μισελέν, πως ο Μιχάλης Μπακάκης έμεινε εκτός 20άδας. Συζητιέται αυτό ως δείγμα προθέσεων για τον Μπακάκη, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι προς συζήτηση εδώ. Η σύνθεση της αποστολής στο ματς της Κυριακής ως προς τις επιλογές για τη θέση του δεξιού μπακ, ανταποκρίνεται πλήρως στο σκεπτικό του σχεδιασμού στην Ένωση, όπως αυτό εκφράστηκε άλλωστε ξεκάθαρα στις 2 Σεπτεμβρίου, όταν η ΑΕΚ πήρε ως ελεύθερο τον Ρότα.

Από τότε και ο ίδιος ο Μιχάλης Μπακάκης σε κάθε περίπτωση έχει καταλάβει πως πάνε τα πράγματα και η αλήθεια είναι πως ο Ρότα δεν αποκτήθηκε απλά ως μια ευκαιρία που δεν έπρεπε να χαθεί. Η ΑΕΚ είχε προσπαθήσει να τον πάρει και μέσα στην κανονική μεταγραφική περίοδο, ωστόσο ήταν τελικά οι εξελίξεις με την διαμόρφωση του ρόστερ της Φορτούνα Σιτάρντ στο τέλος του κανονικού «παράθυρου», που έδωσαν την ευκαιρία.

Ήταν σαφές πως στην ΑΕΚ είχε παρθεί η απόφαση να περάσουμε στην «μετά – Μπακάκη» εποχή, μετά από μια επταετία που ο διεθνής Έλληνας αμυντικός είναι σταθερά μια από τις δύο βασικές επιλογές, ενώ έχει προσφέρει και σε άλλες θέσεις.

Αυτός που μπέρδεψε λίγο τα πράγματα, ήταν ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ είχε κάποιες συγκεκριμένες σκέψεις στο μυαλό του ως προς την διαχείριση του ρόστερ και πέρα από τις βασικές επιλογές κι έκρινε πως και κάποιες ισορροπίες όπως τις έβλεπε εκείνος έπρεπε να κρατιούνται. Αυτό μάλιστα το είχε πει ξεκάθαρα και προς τους διοικούντες, σε σχετικές συζητήσεις. Ήταν κάτι που είχε ως αποτέλεσμα παρά το γεγονός πως όλοι έβλεπαν στις προπονήσεις να πηγαίνει πολύ καλά ο Ρότα, ο Μιλόγεβιτς να τον κρατάει πίσω, προτιμώντας να επιλέγει για τις αποστολές τον Μπακάκη. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως πολλές φορές στα «διπλά» χρησιμοποιούσε τον Ρότα ως εξτρέμ ή και δεν τον χρησιμοποιούσε καθόλου.

Ο Γιαννίκης από την άλλη πλευρά είδε τον Ρότα στις προπονήσεις της εβδομάδας, προφανώς είδε κι εκείνος πως ο παίκτης είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δουλεύει σε μεγάλη ένταση και πήρε την απόφαση. Που λέμε ξανά πως ταιριάζει απόλυτα με αυτό που έδειξε η στρατηγική κίνηση της ΑΕΚ με την απόκτηση του Ρότα.

Ο Μπακάκης έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ ως το καλοκαίρι του 2023 και είναι ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο, για να αποτελεί τρίτη επιλογή στην βασική θέση που καλύπτει. Κοντά στις 400 χιλιάδες. Αυτό σημαίνει πως εκ των πραγμάτων τίθεται θέμα για το τι θα γίνει με την περίπτωση του στην συνέχεια. Δεν είναι εύκολο, λόγω του συμβολαίου του και καθώς ο παίκτης έχει «πατήσει» πλέον τα 30 φυσιολογικό είναι να σκέφτεται πολύ σοβαρά αυτή την παράμετρο. Όμως γίνεται πλέον σαφές πως το βασικό σενάριο που παίζει αυτή τη στιγμή, είναι γύρω από την πιθανότητα να βρει κάτι άλλο για την συνέχεια.

Ο Μπακάκης όπως είπαμε και πριν στην επταετή παρουσία του στην ΑΕΚ έχει βοηθήσει πολύ και ως αριστερός μπακ, ακόμη και ως στόπερ σε τριάδα, κυρίως με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη αυτή τη στιγμή, καθώς είναι και μικρό το διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα ο Γιαννίκης, για το αν θα μπορούσε να τον σκεφτεί ως πιθανή εναλλακτική για κάποια άλλη θέση, ωστόσο η ΑΕΚ είναι πολύ γεμάτη και στο κέντρο της άμυνας και στην αριστερή πλευρά. Μένει η μεσαία γραμμή, αλλά αρκετές φορές στο παρελθόν έχει ακουστεί πως υπήρχαν σκέψεις κατά συνθήκη να βοηθήσει κι εκεί ο Μπακάκης χωρίς όμως ποτέ να το δούμε. Αλλά το δεδομένο είναι πως στην πρώτη αποστολή που έβγαλε ο Γιαννίκης, ως δεξί μπακ τον αντιμετώπισε και τον άφησε εκτός λόγω των Ρότα και Μισελέν.

 

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΑΕΚ: Από τις 2/9 το μήνυμα για το μέλλον του Μπακάκη στην Ένωση
EVENTS