MENU

Είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ. Μέσα σε μια εβδομάδα, γκρεμίστηκε ένας ολόκληρος κόσμος που είχε δημιουργηθεί υπό τον Δημήτρη Μελισσανίδη και άνοιξε μια νέα εποχή, που θα έχει τη σφραγίδα του Μάριου Ηλιόπουλου. Καταλαβαίνω πως όλοι αισθάνονται κάπως: άλλοι είναι φοβισμένοι, άλλοι ανήσυχοι, κάποιοι… πενθούν, άλλοι ξεσαλώνουν. Απ’ όλα έχει ο «κιτρινόμαυρος» μπαχτσές.

Δεν είχα καμία αμφιβολία. Όταν πρόκειται για το πρόσωπο που στιγμάτισε περισσότερο από κάθε άλλον τη ζωή της ΑΕΚ την τελευταία 30ετία (και βάλε), δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Γιατί ο Μελισσανίδης δεν ήταν στην ΑΕΚ μόνο στην εποχή που είχε τη διοίκηση. Ηταν ακόμα και όταν βρισκόταν εκτός. Υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού. Για κάποιους ως απειλή, για άλλους ως ελπίδα. «Τίγρη θεέ, πάρε την ΠΑΕ». Τώρα πια, τελειώσαμε και πάμε παρακάτω.

Το μεγαλύτερο ντιλ του ελληνικού ποδοσφαίρου

Όπως κάθε νέα αρχή, έτσι και τώρα υπάρχουν πολλές κουβέντες. Οι σπεκουλαδόροι έχουν βρει τη χαρά τους, οι διακινητές μιζέριας ορμάνε ακάθεκτοι, όλοι έχουν να προσφέρουν μια (άχρηστη κατά βάση) πληροφορία, για να εκφραστεί η αμφιβολία για το νέο ιδιοκτήτη. Αλίμονο. Σιγά μην δεν είχε και αυτήν την πρωτιά η ΑΕΚ. Να έχει γίνει το μεγαλύτερο ντιλ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και να υπάρχουν… επιφυλάξεις.

Ας μην μπω σε πικάντικες λεπτομέρειες για μπροστινούς, πισινούς και άλλα φαιδρά. Μπορεί να είναι και από τον καύσωνα. Είχα την ψευδαίσθηση, πως το μέγεθος της συμφωνίας, η κοσμογονική αλλαγή θα μπορούσε να συμβάλει στο να καθαρίσει το μυαλό. Αλλά που. Κάποιοι είναι αμετανόητοι. Βέβαια θα πείτε, εδώ ανεβαίνει το κίνημα για τη γη που είναι επίπεδη και υπάρχουν άλλοι που ορκίζονται ότι μας ψεκάζουν. Στην ΑΕΚ θα κολλούσαν…

Όσα χρειάζεται η ΑΕΚ

Ας πάμε στα σοβαρά και ας αφήσουμε τον καθένα να ψήνεται στο ζουμί του. Στην ΑΕΚ είναι αλήθεια πως υπήρξε μια μακρά περίοδος αμηχανίας. Μπορεί να βρισκόταν σε ενέργεια ο μηχανισμός, αλλά όσο ο Μελισσανίδης δεν έδινε εντολή να πατηθεί το κουμπί, δεν ανανέωναν ούτε τις… καφετιέρες. Ο ερχομός του Ηλιόπουλου βάζει τα πράγματα σε σειρά. Πράγματα που ήταν δρομολογημένα εδώ και καιρό προχωρούν, άλλα που απαιτούν αποφάσεις ξεδιαλύνονται.

Η άφιξη του Αλμέιδα στην Αθήνα θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση για να προχωρήσουν εκείνα που χρειάζεται η ΑΕΚ. Σαφέστατα, όλη αυτήν την περίοδο υπάρχουν συνεχόμενες επαφές και όλα γίνονται υπό την έγκριση και τις ευλογίες του προπονητή, δηλαδή του πλέον σημαντικού κρίκου στην αλυσίδα του σχεδιασμού της Ενωσης. Ορθώς, ο Ηλιόπουλος δεν μπήκε ως σίφουνας να τα διαλύσει όλα. Αντίθετα, μπήκε και ακούει ευλαβικά τους υπεύθυνους της ομάδας, προχωρά πάνω στο σχεδιασμό που έχει υπάρξει από τον αναμορφωτή της ΑΕΚ.

Πότε θα κριθεί η ΑΕΚ

Αυτό σημαίνει, πως όποιος μένει στα προφανή, δηλαδή πως προχωρά η ανανέωση του Κάλενς και λογικά θα ακολουθήσει του Χατζισαφί, όποιος κολλάει μόνο στην πιθανότητα πώλησης του Πόνσε με εντυπωσιακό ποσό και υπό την έγκριση του Αλμέιδα, είναι δεδομένο πως το βλέπει λάθος. Γιατί το κρίσιμο για την ΑΕΚ είναι πως θα βρει παίκτες που θα ταιριάζουν στα «θέλω» του προπονητή και θα την βάλουν ξανά στην κορυφή.
Η ΑΕΚ δεν είναι σε φάση που ψάχνει κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά ψάχνει μεταγραφές ουσιαστικής ποιοτικής αναβάθμισης. Εκεί θα κριθεί η σεζόν και όχι στα πρωτοσέλιδα και στους πηχυαίους τίτλους των σελίδων. Το ζήτημα για την ΑΕΚ δεν θα κριθεί στα μέσα Ιουνίου, αλλά στο τέλος. Και είμαι πεπεισμένος, από όσα εισπράττω και αντιλαμβάνομαι, πως η ΑΕΚ θα κάνει όλα εκείνα που κρίνει ο προπονητής, για να είναι σε τοπ κατάσταση όταν πρέπει. Λίγη υπομονή.

Μην έχετε αγωνία, η νέα εποχή της ΑΕΚ θα είναι ακόμα καλύτερη!