MENU

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία αθλητικών εφημερίδων και του διαδικτύου...

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ - LIVE SPORT

Από τη δήλωση του Μπέου έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ, ότι «μέσα παίζουν θέατρο σκιών», στα όσα σοβαρά συζητήθηκαν και καταγγέλθηκαν, με σοβαρότερο όλων αυτό που είπε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, με το γνωστό ύφος του «Τίγρη», μιλώντας προς όλους για τον «μέθυσο Κλάτενμπεργκ, που παίζει στοίχημα»! Η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή, καθώς ο Μελισσανίδης είπε ότι ο Κλάτενμπεργκ έπαιξε στοίχημα και στην πλάτη του Ολυμπιακού, για να μείνει με ανοιχτό στόμα ο Μαρινάκης και να ζητήσει στοιχεία. Η τελική ατάκα του, όμως, είναι αυτή που προκαλεί πλέον το ενδιαφέρον όλων: «Μην ανησυχείς, τα έχει όλα ο εισαγγελέας»!

Και η δική μας ερώτηση: Γιατί δεν παρεμβαίνει άμεσα, να στείλει τον Κλάτενμπεργκ από εκεί που ήρθε, αλλά και να μάθουμε μήπως μαζί με τον Κλάτενμπεργκ, έπαιζαν στοίχημα και άλλοι διαιτητές; Μήπως είμαστε δηλαδή μπροστά σε ένα κύκλωμα διαιτητών, που μπορεί να έπαιζαν με τα χρήματά τους, σε συνεργασία με τον «εγκέφαλο», για 15 σφυριγμένα φάουλ στο πρώτο ημίχρονο, 20 στο δεύτερο, για 5 κίτρινες κάρτες ή μία κόκκινη;

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ – ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Τα νταηλίκια, οι αχαρακτήριστες συμπεριφορές μα κυρίως η νοοτροπία «εμείς είμαστε κι άλλος κανείς», δεν μπορεί να είναι απλά πρόβλημα του ποδοσφαίρου και να αφορά στην έκβαση ενός πρωταθλήματος. Εστιάζοντας στα του ποδοσφαίρου, είναι καθαρά αποκλειστική ευθύνη των ομάδων, να λήξει ομαλά αυτό το πρωτάθλημα. Κι όταν λέω «να λήξει ομαλά», δεν εννοώ απλά να ολοκληρωθεί, αλλά να συμβεί αυτό χωρίς να χυθεί αίμα. Το ποιος συμβάλλει προς τη σωστή κατεύθυνση και το επιθυμεί πραγματικά και το ποιος όχι, το βλέπει και το κρίνει ο φίλαθλος κόσμος.

Όπως και το τι… παιχνίδια παίζονται. Ευθύνη των Αρχών του ποδοσφαίρου, αλλά και όλων των ομάδων, είναι επίσης και το να μην επιτρέψουν να γίνονται ανεκτές συμπεριφορές που αποτελούν «μαχαιριές» στο ήδη πληγωμένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχει πλέον κανείς το δικαίωμα να κάνει ότι δεν είδε ή δεν άκουσε ή δεν ξέρει.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ - SPORTDAY

Ποιο είναι το πραγματικά τραγικό; Ότι οι οπαδοί δεν περιμένουν τίποτα άλλο απ' αυτό. Δεν τους νοιάζει ούτε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, ούτε ένα καλύτερο επίπεδο διαιτησίας στο πρωτάθλημα, ούτε καν το πώς θα γίνει κάτι που θα βοηθήσει ώστε να πέσει η γενικότερη ένταση: τους νοιάζει απλά να παρακολουθούν αυτό το ιδιόμορφο επικοινωνιακό κατς, που επιτρέπει ηθικολογία της πλάκας, καυγάδες (ευτυχώς στα ευλογημένα social media) κι επικλήσεις κάποιου είδους τρομερής ανωτερότητας που προκύπτει ανάλογα με την περίσταση. Ο κόσμος πραγματικά... ψοφάει για διαρροές, για διαλόγους, για προεδρικές παρεμβάσεις που δείχνουν κύρος, δύναμη σοβαρότητα ή ότι άλλο fake. Oι παράγοντες του καιρού μας παίζουν τους ρόλους εξαιρετικά όπως ακριβώς ήθελαν οι οπαδοί. Στην ιστορία δεν θυμάμαι καλύτερους. Έκαναν το πράγμα να φαίνεται κάτι εντυπωσιακό, ενώ μιλάμε για το τίποτα. 

Οι ομάδες που παίζουν στα πλέι οφ ζήτησαν πριν λίγες μέρες διαιτητές elite για τα ματς μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου και καλούς ξένους για τα ματς των υπολοίπων. Ο Μπένετ μπορούσε να πει ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα και να εξηγήσει τους λίγους ή μπορούσε να το κάνει δεκτό και να φέρει τους διαιτητές. Η ΕΠΟ, αν κρίνει ότι ο αρχιδιαιτητής της είναι ανίκανος διότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει ένα απλό αίτημα, θα μπορούσε να τον διώξει ή να τον καλύψει, λέγοντας πως τον καταλαβαίνει. Κάποιους θα δυσαρεστούσε: πρόβλημα της. Όλα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε.

ΘΑΝΟΣ ΜΠΟΥΖΑΣ - METROSPORT

Οι Μαρινάκης και Καραπαπάς έδωσαν ρεσιτάλ την περασμένη Δευτέρα αφού ξευτέλισαν με τις δηλώσεις και τις πράξεις τους τόσο τους δημοσιογράφους όσο και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Μπαλτάκο. Παράλληλα παρουσιάστηκε μια υπόθεση ενός ξένου διαιτητή η οποία χαρακτηρίζεται σκοτεινή, ύποπτη και δύναται να εμπεριέχει ακόμη και νομικά ζητήματα... Η παράλογη επίδειξη δύναμης  από μέρους τους και η πεποίθηση του ακαταδίωκτου που έχουν αναπτύξει προξενεί ανεπανόρθωτη ζημιά στο ποδόσφαιρο. Η παρουσία τους κατά τη γνώμη μας, όχι μόνο αυτών των δύο αλλά και αρκετών ακόμη, σκεπάζει τον χώρο μας με έναν ζόφο που μετατρέπει με μιας την αγάπη σε αηδία και το πάθος σε φόβο. Πως μπορεί ένας διαιτητής να παίξει σ' ένα παιχνίδι ανεπηρέαστος και να αισθάνεται ότι δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο όταν βλέπει γύρω του αυτά που συμβαίνουν;

...Το να υποβιβάσει η αθλητική ηγεσία και δικαιοσύνη μια ομάδα μπορεί να είναι η αρχή. Δεν αποτελεί όμως το εύκολο μέρος της στρατηγικής πάταξης της βίας και της διαφθοράς στον χώρο του ποδοσφαίρου. Διότι αν δεν εξαφανιστούν με παραδειγματικές τιμωρίες άτομα σαν τον Καραπαπά από τον χώρο μας ή οι πρόεδροι που παρομοιάζουν τους δημοσιογράφους με σκατά, τότες όχι απλά δεν θα αλλάξει κάτι αλλά θα ζούμε σ' ένα φαύλο κύκλο ο οποίος θα κρατά ομήρους όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

ΑΛΕΞΗΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ - ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ολοκληρωθεί ομαλά το πρωτάθλημα. Και για να ολοκληρωθεί ομαλά, θα πρέπει να δείξουν έμπρακτα στον φίλαθλο κόσμο οι Μπαλτάκος και Στιβ Μπένετ ότι μπορούν να φέρουν εις πέρας την δέσμευσή τους για διαιτητές από το «πάνω ράφι» στις... 7 τελευταίες αγωνιστικές, μια και, όπως είπε ο Μπένετ, έχει βρει ήδη διαιτητές για τη 2η και την 3η αγωνιστική... Θέλετε να κάνουμε μία πρόβλεψη; Εκτιμούμε ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα πέσει ως ιδέα στο τραπέζι το σενάριο για ορισμούς Ελλήνων διαιτητών στα ντέρμπι για τη σεζόν 2023-24. Μην το γελάτε καθόλου... Εδώ που έχουμε φτάσει πλέον, όλα θα πρέπει να τα περιμένουμε/περιμένετε. 

Δε λέμε ότι θα περάσει η ιδέα, αλλά θα πέσει στο τραπέζι. Δείτε πως εξελίσσονται τα πράγματα από χρονιά σε χρονιά. Πέρσι που ο Ολυμπιακός είχε πάρει το πρωτάθλημα από τα Χριστούγεννα, είχαν έρθει επτά ελίτ διαιτητές. Φέτος που «καίγεται ο κόσμος», ήρθαν μόλις δύο! Μπορεί να αυξηθεί, βέβαια, ο αριθμός τώρα που έχουν «σφίξει τα γάλατα», αλλά ούτως ή άλλως ό,τι γίνει από τώρα και στο εξής θα έχει γίνει με μεγάλη καθυστέρηση. Γιατί, λοιπόν να μη ρίξει κάποιος τη φαεινή ιδέα να δοθούν ευκαιρίες στους Έλληνες διαιτητές του χρόνου;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΣΜΗΣ - ΤΑ ΝΕΑ

Είναι λυπηρό η εθνική ομάδα να αντιμετωπίζεται με κανόνες δημοσίων. Η κριτική στην απόδοση της να ασκείται με το σταγονόμετρο και να παραποιούνται τα στοιχεία της αδυναμίας της. Πολλοί ήταν αυτοί που έμειναν ικανοποιημένοι από την εικόνα της στο παιχνίδι με τη Λιθουανία. Ήταν, λένε, παραγωγική,  εννοώντας τις πολλές φάσεις για γκολ. Έχουν μπερδέψει το ρήμα "παράγω" με το "προσπαθώ". Αυτό το 0-0 που για πολλούς είναι αθωο, αφού συνέβη σε φιλικό παιχνίδι, αφαίρεσε από την εθνική μας ομάδα 3,02 βαθμούς,  με αποτέλεσμα να χάσει δύο θέσεις στο ranking της FIFA και να υποχωρήσει στην 53η θέση. Απ' όπου κι αν πιάσεις το ελληνικό ποδόσφαιρο,  άκρη δεν βρίσκεις. Οι πρωταγωνιστές του, από κάθε πόστο, αγνοούν τα βασικά. Ευτυχώς που δε εξαρτώνται ζωές από τις αποφάσεις τους... 

Η απουσία αγωνιστικού πλάνου φωνάζει από μακριά. Το σύστημά της είναι "πάμε κι όπου βγει". Αν κατέβεις με την αφέλεια του "όλα βαίνουν καλώς" στα ματς του Ιουνίου με την Ιρλανδία και τη Γαλλία, θα αρχίσουμε να μιλάμε από πολύ νωρίς για τη δεύτερη ευκαιρία των μπαράζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

*Για να διαβάσετε ολόκληρο ένα άρθρο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ενισχύοντας την εφημερίδα που εκτιμάτε περισσότερο, δίνετε πνοή στην πολυφωνία του Τύπου.

Πρωινός Τύπος (29/3): «Έπαιζαν στοίχημα κι άλλοι διαιτητές εκτός του Κλάτενμπεργκ; - Ευθύνη των ομάδων το πρωτάθλημα»