Η ικανότητα του Προμηθέα να βγάζει διαρκώς νέους πρωταγωνιστές είναι μνημειώδης. Στα προηγούμενα παιχνίδια ξεχώρισαν οι Μπράουν, Μέιερ και Κασελάκης. Στην Κλαϊπέδα και το αποψινό παιχνίδι με την Νεπτούνας τον ρόλο του πρωταγωνιστή έλαβαν οι Τερέλ Παρκς (18π., 8ριμπ.) και ο αρχηγός Νίκος Γκίκας (11π., 5ας).
Παρά τις απουσίες των Χολ, Έλις και μολονότι σε καθοριστική στιγμή οι διαιτητές τον αδίκησαν, οι Αχαιοί επέστρεψαν στις νίκες μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας στο Στρασβούργο και μετά από επτά αγωνιστικές στο Basketball Champions League έχουν ρεκόρ 5-1 στον τέταρτο όμιλο. Στο 3-3 η Νεπτούνας που αριθμούσε πέντε σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.
Πλέον, η ομάδα της Πάτρας αφοσιώνεται σε δύο πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Αρχικά, το Σάββατο έχει δύσκολη αποστολή στον αήττητο εντός έδρας Χολαργό (17/11, 15:45), ενώ στο BCL υποδέχεται στο «Δημήτρης Τόφαλος» την αήττητη αυτή την στιγμή Βίρτους Μπολόνια (21/11, 19:30) βλέποντας πρόκριση αλλά και... πρωτιά!