MENU

Η στήλη δεν είναι για χόρταση αλλά όταν παρίσταται ανάγκη δηλώνει παρών. Άλλοτε θα κάνει ένα δεκαήμερο να μαζέψει υλικό κι άλλοτε θα κάνει διπλή εμφάνιση την ίδια μέρα, ειδικά όταν υπάρχει είδηση πρώτου μεγέθους για την μικρή ελληνικά αγορά. Εξηγούμαστε. 

Ο Χασάν Μάρτιν έκανε χοντράδα και στον Ολυμπιακό έχουν θέμα. Όχι μόνο τον είχαν στα ώπα-ώπα και έσκυψαν πάνω από το πρόβλημα στο γόνατο του, αλλά κανονικά ενεργοποιήθηκε και ο δεύτερος χρόνος του συμβολαίου του. Περιμένοντας φυσικά έναν παίκτη που έχοντας προσαρμοστεί στην ομάδα θα βρίσκεται σε κατάσταση τέτοια ώστε να κάνει τη διαφορά στη θέση. 

Μόνο που τα πράγματα εξελίσσονται ελαφρώς διαφορετικά. Διότι ο Αμερικανός αποφάσισε χωρίς να ενημερώσει κανέναν να υποβληθεί σε δεύτερο χειρουργείο στο γόνατο. Σχεδόν 45 μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας, στις ΗΠΑ, πίστευε ότι η αποθεραπεία του μετά την πρώτη επέμβαση στο γόνατο δεν έχει πάει καλά, εμπιστεύθηκε δικούς του γιατρούς και πέρασε ξανά την πόρτα του χειρουργείου. Μόνο που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και τόσο ομαλά. 

Κι η πορεία της αποκατάστασης, ας το πούμε κάπως έτσι, είναι complicated. Δυστυχώς για τον Χασάν έχει μια μετεγχειρητική πορεία που δεν συνάδει ούτε με τις 5-6 εβδομάδες που χρειαζόταν μετά την επέμβαση που έκανε στις 24 Φεβρουαρίου στον μηνίσκο και το τοπίο τώρα είναι εξίσου θολό μετά το τελευταίο χειρουργείο που έκανε. 

Το πρώτο του λάθος ήταν ότι δεν ενημέρωσε για την επέμβαση. Πιστεύοντας ότι θα είναι έτοιμος από το ξεκίνημα της προετοιμασίας εφόσον χρειαστεί 5-6 εβδομάδες. Το δεύτερο λάθος είναι ότι δεν ενημέρωσε ούτε αμέσως μετά. Και πότε το έκανε; Μερικές εβδομάδες μετά έχοντας αντιληφθεί ότι κάτι δεν είχε πάει στην εντέλεια. 

Στο μεταξύ ο Ολυμπιακός έκρινε ότι το θέμα δεν πρέπει να δημοσιοποιηθεί, αν και η ενέργεια του παίκτη σήκωνε διακοπή συμβολαίου. Εξυπακούεται πως νομικά ο παίκτης είναι εκτεθειμένος και αν στον Πειραιά ήθελαν τον έστελναν αδιάβαστο. Προς τιμήν τους δεν το έπραξαν, δεν τον άδειασαν και τώρα θα πορευτούν μαζί. Τι σημαίνει αυτό; 

Και πότε θα είναι διαθέσιμος για να αγωνιστεί κανονικά ο παίκτης; Άγνωστο. Πιθανότατα ούτε ο ίδιος γνωρίζει. Ακόμα κι αν το γόνατο του είναι σε καλή κατάσταση, οι κεντρικοί μύες του ποδιού έχουν ατροφήσει, και σε κάθε καταπόνηση το γόνατο επηρεάζεται γιατί δεν έχει την ίδια βάση στήριξης. 

Πρακτικά λοιπόν ο Μάρτιν πρέπει να ακολουθήσει πρόγραμμα ενδυνάμωσης και να δουν πως θα είναι το δεξί του γόνατο όταν έχει αποκατασταθεί ιατρικά και σωματικά. Αν όλα πάνε καλά, ίσως είναι έτοιμος στην έναρξη της Ευρωλίγκα έχοντας χάσει όμως ένα μεγάλο κομμάτι της προετοιμασίας και των φιλικών. Θεωρητικά αυτή μπορεί να είναι η μικρότερη δυνατή ζημιά. 

Διότι αν δεν αντιδράσει γρήγορα, δηλαδή μέσα στις επόμενες 2-4 εβδομάδες, μην απορήσετε αν ο Ολυμπιακός πάρει πιο δραστικά μέτρα και βγει στην αγορά για σέντερ ώστε να αφήσει τον Χασάν να αποθεραπευτεί χωρίς καμία χρονική πίεση. Έχει νομικά, ηθικά και αγωνιστικά το δικαίωμα να το πράξει και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πάρουμε και τις σχετικές απαντήσεις. 

Στο μεταξύ, ακόμα πιο σύντομα θα μάθουμε τι δεν πήγε καλά και ξαναμπήκε στο χειρουργείο ο Μάρτιν κι ακόμα περισσότερο τι ακριβώς περιλάμβανε η δεύτερη επέμβαση.

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πρόβλημα με τον Χασάν Μάρτιν που χειρουργήθηκε 2η φορά, προ εβδομάδων ξαφνικά!
EVENTS