MENU

Ο πρόεδρος της Καρδίτσας, ο οποίος παρακολούθησε την ομάδα του στο φιλικό με την ΑΕΚ  (στην κεντρική φωτογραφία με τον γενικό αρχηγό της ΑΕΚ και πρώην συμπαίκτη του, Δημήτρη Μαυροειδή) για το τουρνουά «Μαυροσκόυφεια», μίλησε στο SDNA για τα θέματα στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και όσα έγιναν στην κεντρική Ελλάδα και τον τόπο του μετά τις νεροποντές που διέλυσαν ζωές και περιουσίες…

Για την κατάσταση στην Καρδίτσα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες: «Δυστυχώς οι μέρες δεν περνάνε στην Καρδίτσα και στις τριγύρω περιοχές. Ευελπιστούμε να μην έχουμε πάλι τα ίδια φαινόμενα με το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη κατάσταση που θέλει χρόνο, υπομονή και αγάπη για να προσπαθήσεις να χτίσεις ξανά όσα έχουν καταστραφεί».

Για την ομάδα της Καρδίτσας και το πρόβλημα με το γήπεδο: «Πέρα από την κοινωνία που υποφέρει, εμείς ως ομάδα αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα, καθώς το γήπεδο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Προσπαθούσαμε να αντλήσουμε τα νερά αυτές τις ημέρες και να σώσουμε όσα μπορούσαμε. Δυστυχώς η ομάδα είναι χωρίς γήπεδο και σε συνεννόηση με τον ΕΣΑΚΕ θα παίξουμε όλα τα παιχνίδια εκτός έδρας μέχρι να διορθωθεί η έδρα μας. Τώρα οι προπονήσεις γίνονται στο παλιό γήπεδο, οι συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες γιατί υπάρχουν κι άλλες ομάδες και τμήματα. Σαφώς και έχει επηρεαστεί η ομάδα γιατί βγαίνεις από τη ρουτίνα και την καθημερινότητά σου».

Για το νέο πρωτάθλημα και τον στόχο της ομάδας: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρισκόμαστε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Basket League. O κόσμος της Καρδίτσας έζησε πράγματα μέσα από τον αθλητισμό και μέσα από την ομάδα που δεν τα έχει ξαναζήσει στην πόλη. Είμαι πανευτυχής γιατί μαζί με τους συνεργάτες μου δημιουργήσαμε ένα ωραίο κλίμα. Είναι μια ομάδα καινούρια , προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Το μπάτζετ είναι αυτό που είναι, ώστε η ομάδα να μην έχει οικονομικά προβλήματα. Αυτό είναι το βασικό μου μέλημα: να μην χρωστάει σε κανέναν η ομάδα στο τέλος της χρονιάς, κι έτσι γίνεται».

*Ο Γ. Μπουρούσης μίλησε στο SDNA από την PAOK Sports Arena

Για την παραμονή του Νίκου Παπανικολόπουλου στον πάγκο: «Ο κόουτς ήρθε στη μέση της χρονιάς, η ομάδα έμεινε στην κατηγορία, πορευόμαστε μαζί κι εύχομαι να μείνει μαζί μας για χρόνια. Είμαι συνειδητοποιημένος για την προσπάθεια που κάνουμε. Να έρχεται ο κόσμος να απολαμβάνει την ομάδα γιατί κακά τα ψέματα δεν ξέρουμε πόσο θα βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία. Είμαστε μια ομάδα καινούρια που έχει δείξει σοβαρότητα και ανταγωνιστικότητα».

Για το νέο σύστημα των πλέι οφ: «Είναι καλό αυτό, θα υπάρχουν περισσότερα παιχνίδια και στο γήπεδο για τις ομάδες αλλά και στην τηλεόραση. Έτσι όπως έχει γίνει, νομίζω πως είναι μια αξιόλογη διαδικασία που θα βοηθήσει το πρωτάθλημα».

Για τις αλλαγές στον Παναθηναϊκό και τη μάχη της κορυφής: «Ο Παναθηναϊκός έχει δυναμώσει πολύ, έχει φτιάξει μια ομάδα από την αρχή με προπονητή, παίκτες, φτιάχνουν και το γήπεδο. Ευελπιστούμε να γίνει μια ομάδα γερή και δυνατή, όπως τα προηγούμενα χρόνια, μετά την απόφαση που πήρε ο κ. Γιαννακόπουλος να την ενισχύσει και να την κάνει να φτάσει ψηλά. Περιμένουμε ακόμα πιο δυνατά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και σίγουρα αυτό βοηθάει το ελληνικό μπάσκετ».

 

Μπουρούσης στο SDNA για τα προβλήματα στην Καρδίτσα, τα νέα πλέι οφ και την ενίσχυση του Παναθηναϊκού