MENU

Τα καλά της δουλειάς βλέπετε.

Δεν έχει νόημα να γράψω μια βαρετή δοκιμή με τεχνικά χαρακτηριστικά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αλλά όσα αισθάνθηκα οδηγώντας τη. 
(Τα τεχνικά μπορείτε να τα δείτε στο video που σας ετοιμάσαμε επί ελληνικού εδάφους, παρακάτω.)

Εδώ και 15 χρόνια δοκιμάζω ό,τι κινείται με 4 τροχούς στο δρόμο και μένω σταθερή στις απόψεις μου πως το μέλλον θα είναι μαγικό όσον αφορά στην αυτοκίνηση. 

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συναρπάζουν, θα είναι ένα βασικό κομμάτι του μέλλοντος και θα αφήνουν μεγάλα χαμόγελα στα χείλη όσο αυτά βρίσκονται σε χέρια εταιριών όπως η Porsche.

Ακόμα αναρωτιέμαι πως μια εταιρία κατάφερε να περάσει την ποιότητα κύλισης, την σταθερότητα και την απόλυτη αίσθηση οδήγησης μιας κλασικής Porsche με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε μια αμιγώς ηλεκτρική Porsche. 

Αυτό αισθάνεσαι οδηγώντας τη. Νομίζεις πως υπερβάλω, αλλά όχι! 

Κυριολεκτ(ρ)ικά, το μόνο που σου λείπει είναι ο ήχος του κινητήρα! Εεε εντάξει, σου λείπει λίγο παραπάνω.

Αλλά μη φανταστείς, μετά τις πρώτες 2 ημέρες το ξεπερνάς και απολαμβάνεις την απόλυτη ησυχία στο εσωτερικό και τον προαιρετικά ηλεκτρονικά επεξεργασμένο ήχο ηλεκτρισμού.

Αυτό που σίγουρα πρέπει να γνωρίζεις είναι πως όπως όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έτσι και αυτό σου δίνει την απόλαυση της ροπής αμέσως. Είναι το κατάλληλο αυτοκίνητο (καθώς χρειάζεται 4'' για να πιάσει τα 100) για να έχεις κάθε μήνα μια κλήση στο ντουλαπάκι του, καθώς δεν αντιλαμβάνεσαι τα χιλιόμετρα και πόσο εύκολα τα πιάνεις. 

Κυρίως, γιατί στην Porsche επένδυσαν πολλά για να δημιουργήσουν ίσως το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή συνολικά.

Ακόμα θυμάμαι πως κουνούσα το κεφάλι μου από θαυμασμό οδηγώντας την (στις μέρες της καραντίνας) στους άδειους δρόμους και δεν το πίστευα.

Εμφανισιακά, διατηρεί τις σπορ γραμμές της Porsche και 4 άτομα μεταφέρονται εύκολα αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την πόλη αφού η αυτονομία του ξεπερνά τα 350 χιλιόμετρα. 

Είναι από τα αυτοκίνητα που 100% θέλει να έχει στο γκαράζ του ένας λάτρης του αυτοκινήτου και της εταιρίας και το κόστος της, οκ, σαφώς απρόσιτο για αρκετούς (από 110.000 ευρώ), αλλά για όσους έχουν την δυνατότητα, είναι ακριβώς αυτό που πρέπει.

Και μάλιστα έκανα ένα ενδιαφέρον πείραμα. Την έδωσα για 10' σε ελεγχόμενο χώρο σε έναν φίλο μου, χρόνια ερωτευμένο και ιδιοκτήτη αυτή τη στιγμή μιας ίδιου χρώματος καινούριας 911 Carrera, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δύσπιστος στο θέμα ηλεκτρικού αυτοκίνητου από την Porsche.

Δε θα σας πω πολλά, αλλά δε θα ξεχάσω πως με κοίταξε μετά, χωρίς να μιλάει και σαν να παραδεχόταν όλα όσα του έλεγα πριν βρεθεί πίσω από το τιμόνι της Taycan..!

Τώρα, το εάν η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να στηρίξει (τέτοια) ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είναι μια συζήτηση που θα την κάνουμε άλλη φορά, πάντως γίνονται γενναία βήματα τελευταία, τόσο από το κράτος όσο και από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. 

Μέχρι τότε απολαύστε μια μικρή γεύση της Taycan, σαν αυτή που πήρα και εγώ: 


Υ.Γ. Μου λείπει ήδη...

Οδηγούμε τη νέα αμιγώς ηλεκτρική Porsche Taycan 4S! (video)