MENU

Παιδεραστία. Μαστροπεία. Ένας επιχειρηματίας με υψηλές διασυνδέσεις. Ένας... ευυπόληπτος οικογενειάρχης. Ένας... γνήσιος πατριώτης, ένας χριστιανός καλός και... φιλάνθρωπος. Διακόσια άτομα που αναζητούσαν να ασελγήσουν σε ένα παιδικό κορμί.

Όπλα, πιστόλια και μαχαίρια. Δύο γειτονιές, Σεπόλια-Κολωνός. Ένα αυτοκίνητο-κολαστήριο παρκαρισμένο στον σταθμό του μετρό. Ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βίντεο με την «πραμάτεια» που είναι προς... πώληση. Τιμοκατάλογος. Ένα παιδί 12 χρόνων από μια οικογένεια που δύσκολα τα βγάζει πέρα. Χορτάτοι και πεινασμένοι, ανώμαλοι ενήλικες πάνω στο κορμάκι του... 

Είναι φρικαλέο, είναι αποτρόπαιο... 

«Παιδοβιαστές δεν χωράνε στη γειτονιά». Όπως το έγραψαν τα παιδιά της Ορίτζιναλ από τα Σεπόλια στο μαγαζί του 53χρονου. Παιδοβιαστές δεν χωράνε σε καμία γειτονιά. 

Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν αποτροπιασμό. Ο 53χρονος κακοποιούσε, απειλούσε και εξέδιδε το παιδί μέσω ενός ψεύτικου προφίλ που είχε φτιάξει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθώντας να προσελκύσει κι άλλους παιδοβιαστεs.

Παράλληλα, εντοπίστηκε κι ένας 42χρονος που έναντι αμοιβής είχε κακοποιήσει και εκείνος σεξουαλικά το ανήλικο κορίτσι ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για εκατοντάδες άλλους που είχαν επικοινωνήσει με τον 53χρονο για να βιάσουν την 12χρονη. 

Πόσο ακόμα μπορεί να αντέξει η κοινωνία τον κύκλο της σιωπής και της ανοχής; Αν όχι τώρα πότε πρέπει να πει η κοινωνία ότι φτάνει ως εδώ; Μήπως αυτή η φρίκη με πρωταγωνιστή ένα παιδί είναι πια η αφορμή για να μην υπάρξει ποτέ ξανά συγκάλυψη σε τέτοιου είδους εγκλήματα, για να αποκαλυφθεί αν ήταν μόνο η 12χρονη ή και άλλα παιδιά, αν υπήρχε κύκλωμα και πάει λέγοντας; 

Για το θέμα των πολιτικών πεποιθήσεων του φερόμενου βιαστή, σχόλιο δεν θα γίνει εδώ. Έχει κάποια σημασία τι ψηφίζει, με ποιους έκανε παρέα; Αν και, πάντως, είναι κάπως άσχημο να ανακοινώνεται ότι θα ανασταλεί η ιδιότητά του ως μέλους του κόμματος στο οποίο ανήκει, αλλά δεν διαγραφεί. 

Αν είσαι σκουπίδι, είσαι σκουπίδι, ασχέτως του κοινωνικού και πολιτικού σου περιγύρου. Η ανωμαλία δεν έχει πολιτικές πεποιθήσεις, κοινωνικό υπόβαθρο...

Στο μεταξύ, βέβαια, το ξέπλυμα άρχισε ήδη... Τι ήταν επίσκοπος σε εκκλησία ο 53χρονος, τι ήταν εξαιρετική η σύζυγός του και άξιος ο γιος του, τι δεν είχε δώσει δικαιώματα η οικογένεια, τι έπεσε από τα σύννεφα η γειτονιά. 

Τα γνωστά! Κανείς δεν ήξερε, κανείς δεν είδε, ο κατηγορούμενος δεν έχει απολογηθεί ακόμα, αλλά δεν αποκλείεται να τα... ρίξει στο παιδί. Ήδη, λέγεται πως, ισχυρίστηκε ότι τα βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό του τα έστελνε από μόνο του το κορίτσι. Συγγνώμη, ίσως φανεί κάπως, αλλά μου προκαλούν... αναγούλα όλα αυτά. 

Όπως, βέβαια, και η προσπάθεια της συζύγου του συλληφθέντα να «εκβιάσει» την μητέρα της 12χρονης προσφέροντάς της χρήματα για να σιωπήσει. Για να μην καταστραφεί η οικογένειά της. Δηλαδή, αν έχω καταλάβει καλά (το γράφω ξανά διότι αδυνατώ να το αντιληφθώ) μια γυναίκα μαθαίνει κάτι τέτοιο για το άντρα της και αντί η ίδια πρώτη να απαιτήσει οργισμένη παραδειγματική τιμωρία, προσπαθεί να το κουκουλώσει για να μην «χαλάσει» η οικογένειά της;  
 
Το άμεσο αίτημα της κοινωνίας είναι να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων και οι φωτογραφίες τους και κατόπιν και αυτών που επικοινώνησαν με σκοπό να βιάσουν το κορίτσι. Το προβλέπει ο νόμος, το απαιτεί η προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Μπορεί να είναι ο δάσκαλος του παιδιού μας, ο γυμναστής του, ο προπονητής της κολύμβησης, ο θείος, ο φίλος, ο γείτονας.

Να δοθούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα. Και τα πρόσωπά τους. Όχι από εκδίκηση. Αλλά επειδή θα αποπλανήσουν ή θα βιάσουν και άλλο παιδί. Να προστατευτούν τα παιδιά από τα τέρατα. 

Η κοινωνία δεν ανέχεται, η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει. 

Τι (δεν) έχει γίνει ως τώρα; 

-Δεν έχουν δοθεί επισήμως τα στοιχεία του 53χρονου.

-Δεν έχουν δοθεί επισήμως τα στοιχεία του 42χρονου παιδοβιαστή που συνελήφθη.

-Δεν έχουν συλληφθεί τουλάχιστον δέκα παιδοβιαστές που κατήγγειλε το θύμα

-Δεν έχουν συλληφθεί 213 υποψήφιοι παιδοβιαστές. 

Η κοινωνία απαιτεί. Τώρα! Συλλήψεις όλων, δημοσιοποίηση των στοιχείων τους, ξεσκέπασμα του κυκλώματος εφόσον υπάρχει. Ξεσκέπασμα όλων όποιοι κι αν είναι αυτοί. Μιλάμε για βιασμό παιδιού, δεν υπάρχει καμία ανοχή, μόνο οργή. Φτάνει πια με την δυσωδία. Φτάνει πια με τα σιχάματα της διπλανής πόρτας. 

Και μετά; Ένα, αν είναι μόνο ένα, παιδί πληγωμένο στο σώμα και στην ψυχή, που θα πρέπει μια ζωή να παλεύει με τους δαίμονές του. Θα βιάζεται κάθε μέρα. Η δικηγόρος της οικογένειάς του είπε ότι ακόμα η πολιτεία δεν έχει επικοινωνήσει για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης. Ποια πολιτεία; Αυτή που κόβει κορδέλες στα εγκαίνια νέους σταθμούς μετρό, μάλλον. 

Και κάτι ακόμα... Ο 53χρονος και ο κάθε (υποψήφιος) βιαστής μάλλον θα το σκέφτονταν πολύ περισσότερο να... δράσουν, αν έβλεπαν άλλες αποφάσεις της δικαιοσύνης σε παρόμοιες υποθέσεις. Δείτε το πρόσφατο παράδειγμα με την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη... Δεν θα ήταν αλλιώς αν η δικαιοσύνη δεν χάιδευε τους θύτες, αλλά στήριζε και δικαίωνε τα θύματα;  

Είναι σαπίλα της κοινωνίας, είναι 214 άνθρωποι που κυκλοφορούν στην κοινωνία και βιάζουν παιδιά...