MENU

Η… μετωπική σύγκρουση της σύμπραξης ΑΕΚ – Ολυμπιακού με τον Περέιρα, δεν είχε αποτέλεσμα. Οι –αδικαιολόγητα- αγωνιώδεις προσπάθειες επηρεασμού της επιτροπής που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, μάλλον έφεραν τα αντίθετα από τα επιθυμητά (γι αυτούς αποτελέσματα).

Η επιτροπή ανακοίνωσε την παραμονή του Μέλο Περέιρα στη θέση του επικεφαλής της ΚΕΔ, αγνοώντας το bullying, τόσο της ΑΕΚ όσο και του Ολυμπιακού. Το ερώτημα είναι γιατί οι πρώην εχθροί και νυν συνέταιροι (σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο για να μην παρεξηγούμαστε), έκαναν τόσο μεγάλο αγώνα για να απομακρυνθεί ο Πορτογάλος Αρχιδιαιτητής.

Ούτε η ΑΕΚ ούτε ο Ολυμπιακός δικαιούνται να έχουν παράπονα από την διαιτησία. Στο σύνολο των αγώνων που σφύριξαν Έλληνες διαιτητές, οι δυο ομάδες ευνοημένες είναι και όχι αδικημένες. Η ομάδα που είχε αποδεδειγμένα παράπονα από τον τρόπο που την αντιμετώπισαν οι διαιτητές, είναι ο ΠΑΟΚ. Υπάρχουν τουλάχιστον 10 περιπτώσεις εξόφθαλμων αποφάσεων που ο Δικέφαλος αδικήθηκε, χάνοντας βαθμούς, όπως το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και ο αγώνας με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Υπάρχει και μια συνολικά φάση σε όλο το πρωτάθλημα που ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε και αναφέρομαι στο χέρι του Βιειρίνια που δόθηκε πέναλτι στη Λαμία, στον α΄ γύρο του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ σε αντίθεση με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, δεν ασχολήθηκε ούτε μια φορά με την διαιτησία ή τον Μέλο Περέιρα, τον οποίο θυμίζω επισκέφθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, παραμονές του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Ήταν η δεύτερη επίσκεψη στον Πορτογάλο ενώ ανάλογη επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί και από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επί της ουσίας τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΕΚ, γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται να έχουν παράπονα από την διαιτησία, την ΚΕΔ και τον Περέιρα. Η πίεση που άσκησαν για την αντικατάσταση του Πορτογάλου, αφορά την επικοινωνιακή πολιτική των δυο συνεταίρων, στο εσωτερικό των οργανισμών τους.

Σε μια προσπάθεια να απαντήσουν στην κριτική που δέχονται ΑΕΚ και Ολυμπιακός από τους οπαδούς για την απώλεια των δυο εγχώριων τίτλων, επέλεξαν τον Περέιρα ως εξιλαστήριο θύμα. Τον στοχοποίησαν θέλοντας να ρίξουν τις ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν, για να μετριάσουν τις αντιδράσεις των φιλάθλων τους και σε πιθανή αντικατάσταση του, να κερδίσουν εντυπώσεις και να επηρεάσουν τους διαιτητές για την επόμενη χρονιά.

Ήταν διπλός με λίγα λόγια, ο στόχος της οργανωμένης επίθεσης που εξαπέλυσαν κατά του Περέιρα. Να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και παράλληλα να ετοιμάσουν το έδαφος για τη νέα σεζόν. Να στείλουν μήνυμα στους Έλληνες διαιτητές ότι κάνουν κουμάντο… Οτι ελέγχουν δηλαδή την επιτροπή και μπορούν να παρέμβουν παρασκηνιακά, τόσο στην UEFA όσο και στη FIFA, προς όφελος τους.

Ο ΠΑΟΚ επέλεξε το δρόμο της σιωπής. Διακριτικά παρακολουθούσε τις εξελίξεις χωρίς να πάρει θέση. Αυτή άλλωστε ήταν η τακτική του σε όλη την διάρκεια της περιόδου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες. Ακόμα και μετά από πολύ κακές διαιτησίες, στην Τούμπα επέλεξαν να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και όχι να ψάχνουν δικαιολογίες.

Η επιλογή για πολιτική χαμηλών τόνων και σωστή προσέγγιση της κατάστασης, χωρίς ακρότητες, κραυγές και εξιλαστήρια θύματα, είχε τα αποτελέσματα που ξέρουμε όλοι για τον ΠΑΟΚ.

Να μην λησμονούμε πως ο ΠΑΟΚ έχει ένα παραπάνω λόγο να βλέπει με… μισό μάτι τον Περέιρα. Πρωτοβουλία του Πορτογάλου ήταν η παραμονή του Κομίνη στους πίνακες της Super League. Ο διαιτητής που ευθύνεται για την εξέλιξη του περσινού πρωταθλήματος, έμεινε στους πίνακες προκαλώντας πολύ αρνητικές εντυπώσεις για τον Περέιρα. Η παρουσία του και η ευνοϊκή μεταχείριση που έτυχε, ήταν πρόκληση σε βάρος του ΠΑΟΚ. Όπως πρόκληση θα αποτελέσει το ενδεχόμενο να παραμείνει στους πίνακες και τη νένα σεζόν. Θέμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά στην Τούμπα!

Η υπόθεση Βαρέλα, δεν είχε την επιθυμητή εξέλιξη για τον Δικέφαλο. Προσωπικά θα ήθελα τον Βαρέλα στην ομάδα που θα διεκδικήσει την είσοδο της στους ομίλους του Champions League. Η απόφαση όμως του έμπειρου αμυντικού να επιλέξει μεγαλύτερες αποδοχές, είναι σεβαστή. Αυτό είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Θα αναλύσω την υπόθεση, την πολιτική του ΠΑΟΚ και την επόμενη μέρα για τον Δικέφαλο αναφορικά με τον αμυντικό σχεδιασμό, τις επόμενες μέρες.

Το bullying της ΑΕΚ και του ΟΣΦΠ τους εξέθεσε ανεπανόρθωτα
EVENTS