MENU

Στη ζωή όλα είναι δανεικά. Ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίπαλο στο Καραϊσκάκη. Δεν χρειάζεται να δεις τη στατιστική για να το καταλάβεις. Ο ΠΑΟΚ ήταν κάτω του μετρίου, αλλά φεύγει από το Καραϊσκάκη με ένα διπλό που δείχνει τίτλο, κι όχι (μόνο) για βαθμολογικούς λόγους. Αν έχανε έμενε πέντε πόντους πίσω. Αν κέρδιζε πέρναγε πρώτος, έχοντας περάσει τα δύο ντέρμπι.

Έβγαλε το πιο κομβικό κομμάτι του πρώτου γύρου χωρίς να χάσει βαθμό. Κι έχει όλα τα... άστρα μαζί του, στα τελευταία δύο ντέρμπι. Οι άλλοι βομβαρδίζουν, εκείνος κάνει 1-2 σποραδικές επισκέψεις, παίρνει νίκες, κι αφήνει πίσω του, τους βασικούς ανταγωνιστές. Δεν θα κρατάει βέβαια, για πάντα. Κάποια στιγμή πρέπει να παίξει και μπάλα.

Στον Πειραιά όμως, έχανε συνήθως πριν έρθει. Τώρα κέρδισε χωρίς καν να παίξει. Έπαιξε ο Πασχαλάκης, ο Κρέσπο και κάνας δύο ακόμα απέναντι στον Ολυμπιακό. Γιατί κέρδισε;

Γιατί έτσι είναι η ζωή. Τα περυσινά καραγκιοζιλίκια πληρώθηκαν. Ένα γραμμάτιο της ζωής ήταν αυτό. Ένα σκηνικό για το οποίο μόνο... ανώτερη δύναμη μπορούσε να τον δικάσει.

Ο ΠΑΟΚ «πληρώθηκε» πέρυσι για την ιστορία της Λεωφόρου με τον Ίβιτς. Κι ο Ολυμπιακός πήρε πίσω σήμερα από τον Θεό του ποδοσφαίρου αυτό που έκανε πέρυσι. Τίποτα δεν μένει απλήρωτο στη ζωή.

Δεν σηκώνει ποδοσφαιρική ανάλυση το ντέρμπι. Από τη μία ήταν ένας τερματοφύλακας που έπιανε οτιδήποτε πήγαινε μέσα, ξεπληρώνοντας τη ζημιά στη ρεβάνς με τη Μπενφίκα, κι από την άλλη, στη μία και μοναδική φάση, ένας τερματοφύλακας που του έγινε η μπάλα... ψάρι, για να έρθει ο Βούκοβιτς από πίσω, να ολοκληρώσει το blooper.

Δεν του έλειπε τίποτα του Ολυμπιακού εκτός από το γκολ. Όταν χάνεις γκολ με κάθε τρόπο, όταν αστοχείς από τα δύο μέτρα και τελικά χάνεις χωρίς να έχει ο αντίπαλος τελική προσπάθεια στο β' ημίχρονο, δεν χρειάζεται ποδοσφαιρικές σοφιστείες.

Η μοναδική ανάλυση που σηκώνει συζήτηση είναι τι θα γινόταν αν ο Ολυμπιακός είχε κανονικό σέντερ φορ. Αν υπήρχε Ανσαριφάρντ, Ιντέγιε ή παλαιότερα Κοβάσεβιτς.

Έπαιξε κι έχασε μόνος του. Τιμωρήθηκε σκληρά, όσο σκληρά δικάζει το ποδόσφαιρο, για το περυσινό ψέμα.

Ο ΠΑΟΚ μερικούς μήνες πριν περίμενε να γράψει θρίαμβο απέναντι στο πτώμα του Ολυμπιακού και να φτάσει στη γη της επαγγελίας μετά από 33 χρόνια. Τη στερήθηκε. Και βρέθηκε να κυνηγάει χίμαιρες.

Η θεία δίκη μπορεί να αργεί αλλά πάντα καραδοκεί...

«Ξεπληρώθηκε» για ό,τι έκανε πέρυσι ο Ολυμπιακός...