MENU

Η πρώτη φορά πόνεσε. Από εκεί και μετά όμως η Σάλκε έχει πάρει τον αέρα των ελληνικών ομάδων, στις οποίες δεν χαρίζεται όπου κι αν τις βρει. Ωστόσο, έχουν και οι Γερμανοί την αχίλλειο πτέρνα τους. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποκλείονται στα πρώτα ευρωπαϊκά νοκ-άουτ που πετυχαίνουν τον Φεβρουάριο, ένας καλός οιωνός για τον ΠΑΟΚ.

Η πρώτη γνωριμία της Σάλκε με το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε την σεζόν 2001-02, όταν ο Παναθηναϊκός κέρδισε δις την ομάδα του Γκέλσενκιρχεν (2-0, 2-0) για την φάση των ομίλων του Champions League, αφήνοντας τους Γερμανούς στην τελευταία θέση του ομίλου.

Από εκεί και μετά κάθε συνάντηση με την Σάλκε είχε μία οδυνηρή εμπειρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εντός κι εκτός από τους Γερμανούς στους ομίλους της σεζόν 2012-13 (1-0 και 2-1), ο ΠΑΟΚ έφτασε μία ανάσα από τους ομίλους του Champions League, όμως αποκλείστηκε στα πλέι-οφ της διοργάνωσης για την σεζόν 2013-14, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης κουβαλά δύο βαριές ήττες στους ομίλους του Europa League της σεζόν 2015-16.

Η ασθένεια των νοκ-άουτ

Μπορεί οι Γερμανοί να είναι σταθεροί πελάτες των νοκ-άουτ παιχνιδιών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (από την σεζόν 2010-11 προκρίνονται ανελλιπώς από την φάση των ομίλων) όμως τα τέσσερα τελευταία χρόνια αποχαιρετούν την Ευρώπη στα πρώτα νοκ-άουτ που πέφτουν.

Πέρυσι, μπορεί μπορεί να πήραν λευκή ισοπαλία στο Ντόνετσκ στο πρώτο ματς για τους «32» του Europa League, ωστόσο στον επαναληπτικό η πρώην ομάδα του Λούμπος Μίχελ δεν χαρίστηκε μες την Γερμανία και με το εντυπωσιακό 0-3 έστειλε σπίτια τους, τους Γερμανούς.

Τις δύο προηγούμενες σεζόν, η Σάλκε έφτασε ως τους «16» του Champions League, όμως και τις δύο χρονιές η Ρεάλ Μαδρίτης του Κριστιάνο Ρονάλντο αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο με δύο βαριές ήττες την σεζόν 2013-14 (3-1, 6-1) και ένα πιο περήφανο αποκλεισμό ένα χρόνο αργότερα με ήττα 2-0 στην Ισπανία και νίκη γοήτρου 4-3 στον επαναληπτικό.

Την σεζόν 2012-13 η ομάδα που απέκλεισε την Σάλκε στους «32» του Europa League ήταν η Γαλατασαράι (1-1, 3-2), με την τελευταία καλή πορεία των Γερμανών σε φάση νοκ-άουτ να έρχεται την περίοδο 2011-12, όταν οι Γερμανοί έφτασαν ως τα προημιτελικά του Europa League (αποκλείστηκαν από την Αθλέτικ Μπιλμπάο) έχοντας περάσει νωρίτερα τα εμπόδια των Βικτόρια Πλζεν και Τβέντε.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ

(2001): Σάλκε - Παναθηναϊκός 0-2 (75' Βλάοβιτς, 80' Μπασινάς)

https://www.youtube.com/embed/EWAD9OyVvlc

(2001): Παναθηναϊκός - Σάλκε 2-0 (31' Ολισαντέμπε, 60' Κωνσταντίνου)

https://www.youtube.com/embed/ya0rvk9KgqY

(2012): Ολυμπιακός - Σάλκε 1-2 (58' Αμπντούν / 41' Χέβεντες, 59' Χούντελααρ)

https://www.youtube.com/embed/8vottWw3P-c

(2012): Σάλκε - Ολυμπιακός 1-0 (77' Φουχς)

https://www.youtube.com/embed/feeOmkSADJA

(2013): Σάλκε - ΠΑΟΚ 1-1 (32' Φαρφάν / 73' Στοχ)

https://www.youtube.com/embed/QvfANWKsqxo

(2014): ΠΑΟΚ - Σάλκε 2-3 (53' Αθανασιάδης, 73' Κατσουράνης / 43', 90' Ζάλαϊ, 67' Ντράξλερ )

https://www.youtube.com/embed/62nmBH6tD4g

(2015): Αστέρας Τρίπολης - Σάλκε 0-4 (29' Ντι Σάντο, 37', 78' Τσούπο-Μοτίνγκ, 86' Μέγερ)

https://www.youtube.com/embed/RJZZ8mIgdEE

(2015): Σάλκε - Αστέρας Τρίπολης 4-0 (28', 37', 44' πεν. Ντι Σάντο, 84' Χούντελααρ)

https://www.youtube.com/embed/IlP6GWsfr64
Όταν η Σάλκε μυρίζει ελληνικό αίμα… (vids)