MENU

Το τελευταίο το καταφέραμε, με τους διαιτητές είμαστε κοντά, ενώ το αποτέλεσμα με ξένους δικαστές ήταν αυτό που πρέπει. Ξεφτίλισαν τους Έλληνες συναδέλφους τους. Με τους ξένους πολιτικούς έχουμε ένα θέμα, αλλά το δουλεύουμε.

Ο ΠΑΟΚ έδωσε μάχη για να υπάρχουν τακτικοί δικαστές στον επαγγελματικό αθλητισμό. Μέχρι τότε, ο καθένας έβαζε τον κολλητό του και έκανε δουλίτσα. Βέβαια αποδείχτηκε πως και οι τακτικοί δικαστές, το ίδιο έκαναν. Η ντροπή του έθνους, οι άνθρωποι που δεν είχαν το ψυχικό σθένος να σταθούνε απέναντι σε μία στημένη επιτροπή που δίχασε την χώρα.

Εννοείται πως Φιλόπουλος και Βρυώνης δεν θα παραστούν στην υπόθεση. Θα έπρεπε ήδη να παραιτηθούν, θα έπρεπε ήδη να έχουν προσβληθεί από την ανακοίνωση του CAS που δεν είχε κανένα πρόβλημα να τους αδειάσει και να τους δείξει με το δάχτυλό του.

Πολλοί είναι αυτοί που μπερδεύονται και λένε πως ο ΠΑΟΚ δεν δικαιώθηκε. Μα ο ΠΑΟΚ από τη πρώτη στιγμή έλεγε πως πρέπει να δικαστεί. Και κανένα όργανο δεν τον δίκασε. Και ήρθαν οι ξένοι δικαστές να αναρωτηθούν αν στην Ελλάδα έσπασαν το λαμογιόμετρο. Ο ΠΑΟΚ είχε καταδικαστεί, χωρίς να δικαστεί.

Ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε για πολλούς λόγους σήμερα. Το CAS του επέστρεψε τους βαθμούς, κάτι που σημαίνει πως δεν αναγνωρίζει τίποτα απ όσα συνέβησαν μέχρι τις 6 Ιουλίου που εκδίκασε αυτό την υπόθεση. Και το βασικότερο, δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί οι δικαστές δεν δίκασαν.

Με την ΕΕΑ δεν ασχολήθηκε, γιατί θεωρεί προφανώς πως πρόκειται για μία επιτροπή που κάνει μία έρευνα. Αλλά όχι που αποφασίζει. Για αυτό υπάρχουν τα δικαστήρια.

Που να εξηγήσεις στο CAS τώρα πως πρόεδρος αυτής της επιτροπής είναι ο κουμπάρος του Αυγενάκη, πως ένα άλλο μέλος ήταν παραμονές της εκδίκασης στο σπίτι του δικηγόρου του αντίδικου, που να εξηγείς πως έκανε αυτοψία μία που θα σώσει τη χώρα από τους Τούρκους Νίντζα και που πιστεύει πως ο Σώρρας έχει καβάντζα 600 δις για να τη σώσει. Που να εξηγείς πως σε αυτή την επιτροπή συμμετέχει ο Αρκούδης που υπάρχουν καταγγελίες πως ήξερε από πριν το αποτέλεσμα, πως πήγε με σημειωμένα τα χαρτιά της εισήγησης με τη λέξη υποβιβασμός και τον κατηγορεί γνωστός δικηγόρος πως τα παίρνει;

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, το CAS επέστρεψε την υπόθεση γιατί αυτό ήθελε ο ΠΑΟΚ. Να δικαστεί κανονικά. Και να δω, ποιος μάγκας τακτικός δικαστής θα μας εξηγήσει πως επτά βοηθητικά γήπεδα που ανήκουν στον ανιψιό του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, ασκούν κυριαρχική επιρροή στη Ξάνθη του Πανόπουλου και του Συγγελίδη, που στέρησε και δύο βαθμούς από τον ΠΑΟΚ στον μεταξύ τους αγώνα.

Εδώ λοιπόν έχουμε την απόδειξη πως η υπόθεση στήθηκε για να εξοντωθεί ο ΠΑΟΚ. Ένας Υπουργός της κυβέρνησης ονόματι Αυγενάκης, την έστησε κατά παραγγελία. Από την δομή της επιτροπής, από το πόρισμα που έβγαλε και από την αντίδραση των τακτικών δικαστών σε Λίγκα και ΕΠΟ, όλα ήταν προμελετημένα. Και είμαι σίγουρος πως όταν μία κυβέρνηση δείχνει τι θέλει να κάνει – μέσω του εκπροσώπου της - ο δικαστής πιέζεται για το αποτέλεσμα που την βολεύει.

Να με συγχωρήσουν, αλλά όταν μιλάμε για ανθρώπους που επικρότησαν αυτή την επιτροπή που εξέδωσε μία τέτοια εισήγηση την ώρα που ξεκινούσε παιχνίδι, δεν μπορώ να παίξω με τις λέξεις. Η ασφάλεια των πολιτών και το αίσθημα ισονομίας στη κοινωνία, είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Και όλα αυτά, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να διατηρεί ακόμη και σήμερα τον Αυγενάκη στο πόστο του. Δίνοντας σε εμάς το δικαίωμα να πιστεύουμε πως δεν ήταν και τόσο άμοιρος ευθυνών όσο παρουσιάζεται.

Επιστρέφοντας στους αγαπημένους μας τακτικούς δικαστές, να υποθέσω πως η σύνθεση της εφέσεων, θα αλλάξει σε σχέση με την πρώτη τριάδα. Το ίδιο συμβαίνει όταν επιστρέφουν υποθέσεις από τον Άρειο Πάγο στο Εφετείο. Ο Φιλόπουλος με τον Βρυώνη εφόσον δεν παραιτηθούν, που θα έπρεπε, δεν μπορεί να δικάσουν αυτή την υπόθεση. Μερολήπτησαν ή λιγοψύχησαν. Το αποτέλεσμα το ίδιο είναι. Δεν έκαναν τη δουλειά τους.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, η δίκη θα γίνει ξανά και το καλό είναι να γίνει άμεσα να τελειώνουμε. Και οι δύο ομάδες θα μπορούν να προσφύγουν μετά ξανά στο CAS.

Απλά η ιστορία έγραψε, πως το πρωτάθλημα 2019-2020, είναι αυτό του Αυγενάκη. Όπως επίσης κατέγραψε πως ο αήττητος δικαστικά εντός συνόρων, εκτός δεν τα πάει και τόσο καλά. Δείγμα του… ήθους της ελληνικής δικαιοσύνης.

ΥΓ Διάβασα το ποστ του Νίκο Γαβαλά και αναρωτιέμαι αν η ηθική του υποστηρίζει πλέον χαρακτηρισμούς σε ιδιοκτήτη άλλης ομάδας. Γιατί κάποτε δεν θα την υποστήριζε. Κανένας Γιώργης δεν έχει ξεφύγει Νίκο μου. Πληρώνει από την τσεπούλα του και δεν ανέχεται νταβατζήδες από τα Lidl. Και είναι ένας από μας.

ΥΓ Περιμένω τοποθέτηση Αυγενάκη για την διαρροή του Άρη μας, όπως βέβαια και κάποια ενέργεια του εισαγγελέα ο οποίος πρέπει να κινηθεί αυτεπάγγελτα.

Στημένη η υπόθεση και με ευρωπαϊκή σφραγίδα
EVENTS