Νικούσε, βρέθηκε να χάνει και τελικά... ισοπαλία! Η Θέλτα δεν κατάφερε να επικρατήσει της Εσπανιόλ στη Βαρκελώνη και παρά το 0-1 του πρώτου μέρους, αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 και έρχεται στην Τούμπα χωρίς την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.
Η επερχόμενη αντίπαλος του Δικεφάλου, έκλεισε ιδανικά το πρώτο ημίχρονο καθώς στο 38ο λεπτό ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Γιουτγκλά, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την ασίστ του Ρουέντα και προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Στο δεύτερο μέρος όμως, το ματς είχε τρομερές συγκινήσεις.
Στο 67ο λεπτό ο Κίκε Γκαρθία με ένα καταπληκτικό σουτ που κατέληξε στο «παραθυράκι» του Ράντου ισοφάρισε σε 1-1, ενώ το γκολ του Μπόρχα Ιγκλέσιας που θα έδινε εκ νέου στη Θέλτα το προβάδισμα, ακυρώθηκε μέσω χρήση VAR.
Σα να μην έφτανε αυτό, η Εσπανιόλ έκανε την ανατροπή (προσωρινά) στο 86' με τον Ντόλαν ο οποίος υποδέχθηκε ανενόχλητος την μπάλα εντός περιοχής και με όμορφο τελείωμα, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.
Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, κατάφερε τελικά να αποφύγει την ήττα στο 93', με σκόρερ τον Μπόρχα Ιγκλέσιας ο οποίος μετά την ασίστ του Ντουράν έκανε αυτό που ξέρει καλά και σκόραρε για το τελικό 2-2.
Κάπως έτσι, η Θέλτα θα έρθει στην Τούμπα για τον αγώνα της Πέμπτης (19/2) αγνοώντας τη νίκη για πέντε σερί παιχνίδια.
Η σύνθεση της Θέλτα: Ράντου, Αλόνσο, Στάρφελντ, Ροντρίγκες, Ρουέντα, Ρομάν, Λόπεθ, Καρέιρα, Σβέντμπεργκ, Ιγκλέσιας, Γιουτγκλά
Αγωνίστηκαν επίσης: Ντουράν, Μινγκέθα, Μορίμπα, Άσπας, Βεσίνο