MENU

Δύσκολα τα πράγματα στον Ολυμπιακό. Πολύ δύσκολα. Και δεν το αναφέρουμε ούτε ειρωνικά, ούτε… χαβαλεδιάρικα. Απλά καταγράφουμε τη δεδομένη κατάσταση. Βλέπετε δεν είναι μόνο η απώλεια του πρωταθλήματος μέσα στο «σπίτι» του. Δεν είναι μόνο τα όσα παράπονα έκανε on air ο μέχρι πρότινος προπονητής της ομάδας, με τα οποία εξέθετε τη διοίκηση, ήρθε και η οριστική και αμετάκλητη απόφαση του ΑΣΕΑΔ στο θέμα της Χατζηνικολάου να κάνει ακόμα πιο βαριά την ατμόσφαιρα στον Πειραιά.

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν 50 ημέρες (20 Μαϊου) από τη στιγμή που οι Ελένη Καπογιάννη και οι παίκτριές της άλωσαν στο βοηθητικό του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και κατέκτησαν μία ακόμα κούπα μέσα στον Πειραιά, αλλά ακόμα και σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» είναι αναγκασμένοι να ζουν με τις… εφιαλτικές αυτές αναμνήσεις.

Και πώς να ξεφύγουν από αυτές; Αφού είδαν ότι δε μπορούν να επικρατήσουν πάνω στο παρκέ, έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να πάρουν τον τίτλο στα χαρτιά. ΟΚ το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν και με επιτυχία, αλλά όλα έχουν και ένα όριο. Τον τίτλο αυτό δεν μπορούσε να τον στερήσει κανένας από τον Παναθηναϊκό. Μπορεί με τα νομικίστικα τερτίπια τους να κατάφεραν να ματαιώσουν την απονομή του πρωταθλήματος, αλλά η κούπα του πρωταθλητή κοσμεί και επισήμως πλέον την τροπαιοθήκη του συλλόγου.

Δε σεβάστηκαν την ιστορία της ομάδας τους

Χωρίς πολλά-πολλά. Ο Ολυμπιακός μετά από 4 ενστάσεις για υποτιθέμενη παράνομη συμμετοχή της Όλγας Χατζηνικολάου στους τελικούς το μόνο που κατάφερε είναι να… κρεμαστεί στα μανταλάκια. Και αυτό γιατί πολύ απλά έδειξε ξεκάθαρα πως είναι αποφασισμένος να κερδίσει με οποιονδήποτε τρόπο. Αγωνιστικό ή εξωαγωνιστικό. Δίκαιο ή άδικο. Πονηρό ή… κουτοπόνηρο. Αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικότερο. Το σημαντικότερο είναι το ηθικό μέρος του όλου θέματος. Ο Ολυμπιακός βάσισε όλη την τακτική του απέναντι σε μια αθλήτρια που πέρασε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, μια αθλήτρια που δικαιώθηκε πανηγυρικά και μια αθλήτρια που στο παρελθόν τίμησε τα χρώματα του συλλόγου.

Όλα αυτά όμως για τους «ερυθρόλευκους» αποδείχθηκαν ψιλά γράμματα…

Άραγε, μετά από όλα αυτά, την απώλεια του πρωταθλήματος, την αποπομπή του προπονητή (πράξη αποδοχής της ήττας), τις ευθείες… βολές του coach Παντελάκη προς τη διοίκηση αλλά τη στοχοποίηση της (πρώην αθλήτριας της ομάδας) Χατζηνικολάου πώς να αισθάνονται στον Ολυμπιακό;

Για την ιστορία παραθέτουμε την ανακοίνωση που είχε «βγάλει» η Όλγα Χατζηνικολάου λίγες μέρες μετά το τέλος του πρωταθλήματος και την νέα ένσταση που είχε κάνει ο Ολυμπιακός κατά των «πράσινων» και της ιδίας.

«Κυρίες και κύριοι, πραγματικά λυπάμαι για την όλη στάση σας στην υπόθεσή μου.

Η διαδικασία, που ακολουθεί ο σύλλογός σας για να υποστηρίξετε, τα δήθεν συμφέροντά σας είναι πλήρως λανθασμένη και τούτο θα σας το διαβεβαιώσουν ασφαλώς οι νομικοί σας σύμβουλοι. Το δελτίο μου εκδόθηκε νόμιμα, και νόμιμα εντάχθηκα στο σωματείο του Παναθηναϊκού και νόμιμα αγωνίστηκα στους τελικούς αγώνες του Πρωταθλήματος. Θα πρέπει να τονίσω ότι επιφυλάσσομαι ρητά για όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου για οποιαδήποτε τυχόν βλάβη υποστώ από τις έκνομες ενέργειές σας. Πιθανότατα, μόνο επικοινωνιακοί λόγοι σας οδήγησαν σε αυτό το μονοπάτι των συνεχών ενστάσεων. Είτε δεν γνωρίζετε τους νόμους, είτε ηθελημένα τους καταπατάτε, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Οι αγώνες κερδίζονται στον αγωνιστικό χώρο από εμάς τους αθλητές και τις αθλήτριες, οι οποίοι, ιδρώνουμε χιλιάδες φανέλες και καταπονούμε το σώμα μας με καρτερία. Σε έναν αγώνα, όμως, δεν υπάρχει μόνο η νίκη, υπάρχει και η ήττα και οι αθλητές γνωρίζουν να τη διαχειρίζονται γιατί αυτό απαιτεί το «ευ αγωνίζεσθαι».

Με ρίξατε στον Καιάδα από την πρώτη άτυχη στιγμή της ταλαιπωρίας μου και πετύχατε την παγκόσμια πρώτη διασύροντάς με δημόσια, ενώ, ως σύλλογος που αγωνιζόμουν τότε είχατε νομική και ηθική υποχρέωση και οφείλατε να προστατεύσετε το τεκμήριο της αθωότητας που αποτελεί πανανθρώπινη αξία. Με την απαράδεκτη καθολικά στάση σας απέναντι σε ένα δικό μου λάθος, δημοσιοποιώντας προσωπικά δεδομένα, πλήξατε καίρια την αξιοπρέπειά μου, την προσωπικότητά μου και επιχειρήσατε να δώσετε βορά μία αθλητική καριέρα, η οποία επί μία τριακονταετία, ήταν υποδειγματική και τίμησε τα Ελληνικά χρώματα σε όλες τις Διεθνείς διοργανώσεις, που συμμετείχα. Τιμωρήθηκα για το λάθος μου από τους αρμόδιους φορείς, εσείς όμως επιλέξατε τότε να με σταυρώσετε δημόσια. Είμαι υποχρεωμένη να διαχωρίσω ένα μεμονωμένο άτομο από τον σύλλογό σας, τον Κύριο Γιώργο Λεριώτη, που με στήριξε στην μεγάλη ταλαιπωρία μου, και τον ευχαριστώ θερμά και δημόσια.

Ήταν, όμως, πλέον δική μου ενσυνείδητη επιλογή να ενταχθώ στον ιστορικό αθλητικό σύλλογο του Παναθηναϊκού, ο οποίος με πλήρη στήριξη με ενέταξε στη μεγάλη οικογένεια του και μου έδωσε απλόχερα την ώθηση να ξαναβρεθώ στους αγαπημένους μου αγωνιστικούς χώρους και να γίνω μέλος της ομάδας, κάνοντας αυτό που αγαπώ. Ο ανθρώπινος τρόπος που με προσέγγισαν, η απλόχερη αγάπη, η υπομονή που επέδειξαν μέχρι την τελική δικαίωση μου θα έπρεπε να διδάσκονται σε σεμινάρια αθλητικής παιδείας και η προσφορά μου στους τελικούς ήταν η ελάχιστη ανταπόδοση.

ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.

ΚΑΜΙΑ ΒΛΑΒΗ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟ.

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

ΜΗΝ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΡΙΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΩ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.

Αθήνα 26/5/2021

Όλγα Χατζηνικολάου».

ΥΓ: Η διαφορά με την οποία συμπεριφέρεται ο Παναθηναϊκός στους πρώην και νυν αθλητές του, σε όσα γίνονται στο αντίπαλο δέος δείχνει την τεράστια διαφορά των δύο κόσμων. Και η διαφορά αυτή αποτελεί το μεγαλύτερο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ που έχει κατακτήσει ο Παναθηναϊκός στην ιστορία του.

 

Διαβάστε επίσης:

https://www.sdna.gr/mpasket/857397_diasyrmos-olympiakoy-sto-asead-aporrifthikan-oles-oi-prosfyges-protathlitis-o

https://www.sdna.gr/mpasket/857455_back-back-o-osfp-sta-hartia-o-panathinaikos-sto-gipedo

https://www.sdna.gr/mpasket/857486_panathinaikos-sto-gipedo-kerdizoyme-toys-titloys

https://www.sdna.gr/mpasket/857496_diarroi-olympiakoy-kata-tis-dikaiosynis-parapempei-se-oygkanta

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Και τώρα… πώς να νιώθουν στον Ολυμπιακό;
EVENTS