MENU

Νέο κεφάλαιο στην καριέρα του Κωστή Γόντικα. Ο Έλληνας σέντερ, όπως σας είχε ενημερώσει το SDNA, αποτελεί και επίσημα παίκτης του Λαυρίου έπειτα και από την ανακοίνωση της ομάδας. 

Ο 29χρονος σέντερ την φετινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε για λογαριασμό του Κολοσσού Ρόδου, μετρώντας 3,1 πόντους και 2,8 ριμπάουντ σε 11,6 λεπτά ανά αγώνα.

Eπιπλέον η ομάδα του Κώστα Μέξα ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας της με τον Κώστα Παπαδάκη και τον Μιχάλη Σπρίντζιο. Ο 23χρονος γκαρντ, που είχε φέτος 3,7 πόντους, 2,2 ασίστ και 1,5 ριμπάουντ σε 15 λεπτά κατά μέσο όρο, αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στον Κολοσσό, ακολουθώντας την αντίθετη διαδρομή με τον Κωστή Γόντικα. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της μεταγραφής:
«Η ΚΑΕ Λαύριο Megabolt ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Κωστή Γόντικα για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

Ο Κωστής Γόντικας είναι γεννημένος στις 15 Μαρτίου 1994, έχει ύψος 2,06 μ. και αγωνίζεται στη θέση του center.

Ο διεθνής center έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης από όπου και αποφοίτησε έχοντας σε 11,4 πόντους, 5,6 ριμπάουντ και 1,2 κοψίματα κατά μέσο όρο σε 102 αγώνες.

Το 2016 επέστρεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον Παναθηναϊκό, όπου και αγωνίστηκε για μία σεζόν.

Την περίοδο 2017-2018 έπαιξε στον Απόλλωνα Πατρών και το πρωτάθλημα της Α2.

Επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία την επόμενη χρονιά ως παίκτης του Ηφαίστου Λήμνου και ακολούθησαν θητείες σε Περιστέρι (2019-2020) και ΑΕΚ (2020-2021).

Τη περίοδο 2021-2022 ήταν μέλος του Ιωνικού Νικαίας και στο μέσο της περιόδου υπέγραψε στην Pitesti της Ρουμανίας.

Την περσινή περίοδο ξεκίνησε στην Καρδίτσα, όμως από τον Δεκέμβριο επέστρεψε στην Αθήνα για μια δεύτερη θητεία στην ΑΕΚ.

Φέτος η χρονιά του ξεκίνησε στη Ρόδο και τον Κολοσσό πριν υπογράψει συμβόλαιο με το Λαύριο Megabolt.

Ο Κωστής Γόντικας υπήρξε μέλος των “μικρών” Εθνικών ομάδων, ενώ ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Ανδρών στους προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Η οικογένεια του Λαυρίου Megabolt καλωσορίζει τον Κωστή και του εύχεται μια καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία
».

Eπιβεβαίωση SDNA: Ανακοίνωσε Γόντικα το Λαύριο