MENU

Αν και πήρε το πρώτο σετ και τα μηνύματα έδειχναν... άνετη νίκη, η 26χρονη τενίστρια (No.5) ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης (WTA 500) με 3-6, 7-5, 6-4 από την Ανχελίνα Καλίνινα, που σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα της! Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που πετυχαίνει back to back νίκες στο χορτάρι!

Όπως γίνεται συχνά τον τελευταίο καιρό, η Μαρία έχασε την αυτοκυριαρχία της όταν άρχισε να... στραβώνει το ματς, κάνοντας την αντίπαλό της να πιστέψει στον εαυτό της και να πάρει τα ηνία του αγώνα!

Και στο καθοριστικό σετ, εκείνη έχασε την εμπιστοσύνη στα χτυπήματά της, έριξε τα ποσοστά στο σερβίς της, ενώ παράλληλα δεν φαινόταν ικανή να χτυπήσει το σερβίς της 25χρονης Ουκρανής. Το μπρέικ, λοιπόν, «ψηνόταν» και τελικά ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή για την Νο.36 τενίστρια στον κόσμο.

Στο πρώτο σετ, πάντως, η Μαρία ήταν εξαιρετική και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Καλίνινα να... σκεφτεί την πιθανότητα νίκης. Με δύο μπρέικ πήρε το προβάδισμα με 1-0 και ήταν ξεκάθαρο πως είχε το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Είχε, μάλιστα, τη ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τη φάση των «16» στο τέταρτο γκέιμ, όμως όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της, αλλά δέχτηκε μπρέικ στη συνέχεια για να μείνει πίσω με 3-2! Η Καλίνινα άντεξε μέχρι το 5-4, όμως δέχτηκε το μπρέικ όταν σέρβιρε για το σετ και παρατάθηκε η αγωνία.

Όχι, ωστόσο, για πολύ, καθώς η Μαρία δεν κράτησε το σερβίς της στη συνέχεια (6-5) και μετά, μέσα στα νεύρα, «παραδόθηκε» στην αντίπαλό της για το 1-1.

Δεν ήταν πλέον το φαβορί για τη νίκη και αυτό γινόταν ολοένα και πιο φανερό. Παρότι είχε απάντηση στο πρώτο μπρέικ της Καλίνινα στο τρίτο σετ (το 2-1 έγινε 2-2), δεν πατούσε γερά στα πόδια της. Κατάφερε να σώσει δύο μπρέικ πόιντ στο πέμπτο γκέιμ (2-3) και να κάνει το 3-4 με μηδέν, όμως οι μπάλες έγιναν πιο βαριές στο ένατο γκέιμ και εκεί «χτύπησε» η Καλίνινα για το 5-4. 

Παρόλο που έχασε τον πρώτο πόντο στο επόμενο γκέιμ, δεν έχασε την ψυχραιμία της και με τέσσερις σερί πόντους έκλεισε το ματς μετά από 2 ώρες και 8 λεπτά. Η επόμενη αντίπαλός της είναι η Γιούλια Πουτίντσεβα.

Η Μαρία, από την πλευρά της, θα πάει τώρα στο Λονδίνο για το Wimbledon (27/6) και το θετικό είναι πως έχει αρκετά ματς στο χορτάρι στα πόδια της...

Εκτός, πάντως, έμεινε και η Πάουλα Μπαντόσα, επικεφαλής του ταμπλό και Νο.4 στον κόσμο, που έχασε με 6-4, 6-3 από τη Βρετανίδα Τζόντι Μπάρατζ (Νο.169). Η 23χρονη τενίστρια θα παίξει στη φάση των «16» με την ασταμάτητη Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια των δύο σερί τίτλων στο γρασίδι.

Απογοήτευσε στο Ίστμπορν η Σάκκαρη