MENU

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στη Νέα Σμύρνη το μεσημέρι της Κυριακής και πλέον βρίσκεται σε δύσκολη θέση στη μάχη που δίνει για κατάληψη μίας θέσης στην πρώτη πεντάδα έτσι ώστε να «σβήσει» την ντροπιαστική ποινή του ευρωπαϊκού αποκλεισμού που του έχει επιβληθεί λόγω των άστοχων ενεργειών του Γιάννη Αλαφούζου. Ναι, θα συμφωνήσουμε πως οι πράσινοι δεν παρουσιάστηκαν όπως θα έπρεπε σε ένα ακόμα παιχνίδι τους, ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί πως αν ο διαιτητής Κουμπαράκης και οι επόπτες του που πρέπει να… τρέξουν σε οφθαλμίατρο, είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους, η ιστορία μπορεί να ήταν τελείως διαφορετική. Ο διαιτητής από τη Θράκη δεν καταλόγισε ένα πεντακάθαρο πέναλτι στον Κουρμπέλη μόλις στο 2’, ενώ οι βοηθοί του δεν πέτυχαν… ούτε φάση.

Το «παίζεται» του Κομίνη στην αγκωνιά στον Ινσούα!

Και να’ ταν μόνο αυτό το ματς που ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίστηκε από τους διαιτητές χωρίς ίχνος σεβασμού, καλά θα ήταν. Δύο εβδομάδες νωρίτερα, στα Γιάννενα ο Κομίνης δεν είχε δει ούτε καν φάουλ σε αγκωνιά στον Ινσούα που έχει αφήσει ένα κατά γενική ομολογία πολύ δυνατό παιδί, εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι και σήμερα. Επιπλέον, ο επόπτης σε εκείνο το ματς είχε κόψει τον Γιόχανσον σε τετ-α-τετ με ανύπαρκτο οφσάιντ.

Πάμε, μία ακόμα εβδομάδα πίσω και συγκεκριμένα στο ματς του τριφυλλιού στη Λιβαδειά εκεί που ο επόπτης σταματά λανθασμένα τον Χατζηγιοβάνη με οφσάιντ σε μία φάση στην οποία αμέσως μετά υπάρχουν διαμαρτυρίες των πράσινων για πέναλτι. Σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι δεν έπρεπε να σταματήσει αφού ο Χατζηγιοβάνης ήταν σε κανονική θέση και από εκεί και πέρα είναι μία άλλη συζήτηση το αν υπάρχει πέναλτι που έπρεπε να υποδείξει ο Φωτιάς. Τρεις μέρες νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε περάσει νικηφόρα από το Αγρίνιο, ωστόσο, ο Βρέσκας τον είχε αφήσει με παίκτη λιγότερο δείχνοντας… τραβηγμένη από τα μαλλιά δεύτερη κίτρινη στον Έργκους Κάτσε.

Το… «δεν δίνω δεύτερο πέναλτι» του Παπαδόπουλου

Ο αγώνας με αντίπαλο την ΑΕΛ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας θα μπορούσε να έχει και τίτλο «έκανε τα πάντα για να τον σταματήσει». Ο Παπαδόπουλος δεν υπέδειξε δύο πεντακάθαρα πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού αρχικά στον Κουρμπέλη και εν συνεχεία λίγο πριν το φινάλε στον Μακέντα. Σαν να μην έφτανε αυτό, δεν άφησε να παιχτούν όσες καθυστερήσεις θα έπρεπε με βάση τις χρονοτριβές από πλευράς παικτών των φιλοξενούμενων.

Η «ανακάλυψη» του Τζοβάρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει από το εκτός έδρας ματς με τον Άρη με τον βαθμό της ισοπαλίας, ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως έπεσε θύμα μίας ακόμα διαιτητικής ανακάλυψης εις βάρος του. Ο Τζοβάρας σε μία φάση που η μπάλα χτύπησε στον μηρό του Γιόχανσον υπέδειξε πέναλτι και με αυτό οι κίτρινοι πήραν προβάδισμα στο σκορ. Ήταν μία ακόμα περίπτωση στην οποία προκάλεσε απορία το τι … όνειρο είδε ο διαιτητής και έδειξε την άσπρη βούλα.

Σε αυτά όλα μπορούμε να συμπεριλάβουμε και τα παιχνίδια σε Ηράκλειο και Ξάνθη που οι διαιτησίες ήταν εχθρικές προς τον Παναθηναϊκό όμως δεν επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα. Στο μεν ματς με τον ΟΦΗ ο Σκουλάς επέτρεψε στους γηπεδούχους το σκληρό παιχνίδι, ενώ σε εκείνο της πρεμιέρας στη Θράκη το τριφύλλι μπορεί να κέρδισε όπως ο Σιδηρόπουλος δεν υπέδειξε καθαρό πέναλτι και αποβολή υπέρ της ομάδας του Δώνη σε μαρκάρισμα στον Χατζηγιοβάνη.

Αν, λοιπόν, κάνουμε μία πρόχειρη σούμα όλων των παραπάνω περιστατικών βλέπουμε πως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει περισσότερους από τέσσερις έως και δέκα βαθμούς επιπλέον αυτών που δείχνει αυτή τη στιγμή η βαθμολογία. Πως προκύπτει αυτό; Τέσσερις επιπλέον από τα ματς με ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ και Άρη στη Θεσσαλονίκη, και από έναν έως τρεις επιπλέον σε εκείνα με ΠΑΣ και Πανιώνιο. Μία βαθμολογία που έτσι και αλλιώς είναι αλλοιωμένη αφού οι πράσινοι έχουν κερδίσει έξι βαθμούς περισσότερους στον αγωνιστικό χώρο. Βαθμούς που τους στερούνται με αποκλειστικό υπεύθυνο τον μεγαλομέτοχο που άφησε την ομάδα χωρίς άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Και ασφαλώς, ο μεγαλομέτοχος είναι υπεύθυνος και για τις λάθος διαιτητικές αποφάσεις που προαναφέραμε από τη στιγμή που έχει αφήσει την ομάδα απροστάτευτη να γίνεται έρμαιο στις ορέξεις κάθε διαιτητή που δεν έχει και κανέναν να… φοβηθεί, αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό σαν μικρή ομάδα.

Οι διαιτητές τον αφήνουν εκτός πεντάδας: Από 6 έως 10 βαθμούς λιγότερους!