MENU

Κάτι παραπάνω από 3,5 ώρες μπάλας: 54 λεπτά στο πρωτάθλημα. Άλλα 58 στο κύπελλο. Και 111 στο Europa League. Αυτή είναι η παρουσία του Γιάγια Τουρέ στους 2,5 μήνες που βρίσκεται στην Ελλάδα, στο δεύτερο του πέρασμα από την ομάδα που τον βοήθησε να λάμψει και να φτιάξει το όνομά του τον Ολυμπιακό.

Μία άβολη κατάσταση που ο Ιβοριανός άσος δεν έχει συνηθίσει. Ο πάγκος δεν χωνεύεται από κανέναν παίκτη, μα πόσο μάλλον από έναν παίκτη με τόσες παραστάσεις σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι.

Στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν χώρεσε καν στην 18άδα των Πειραιωτών! Τελικά είναι τόσο ανέτοιμος ή συμβαίνει κάτι άλλο; Το SDNA επικοινώνησε με τον Ντμίτρι Σέλουκ για να μάθει από πρώτο χέρι τι κρύβεται πίσω από την «εξαφάνιση» του Ιβοριανού. Τελικά γιατί δεν παίζει ο Γιάγια Τουρέ στον Ολυμπιακό;

«Γιατί δεν παίζει ο Γιάγια στον Ολυμπιακό; Καλή ερώτηση. Ρωτήστε τον προπονητή γιατί δεν παίζει ο Γιάγια. Κοιτάξτε να δείτε, αντιλαμβάνομαι ότι ο Γιάγια ήρθε στον Ολυμπιακό στα τέλη του Αυγούστου και χρειαζόταν να δουλέψει στην φυσική κατάσταση.

Κοιτάξτε όμως κάτι. Υπάρχουν δύο πράγματα σε αυτό. Πρώτον, μία ομάδα κάθε καλοκαίρι κάνει προετοιμασία 6 εβδομάδες με δύο μήνες για να αποκτήσουν οι παίκτες της καλή φυσική κατάσταση. Ο Γιάγια λοιπόν είναι στην Ελλάδα πάνω από δύο μήνες και κάνει προπονήσεις. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Αν δεν είναι όμως, τότε σημαίνει ότι το επιτελείο του Ολυμπιακού που δουλεύει μαζί του δεν κάνει καλά την δουλειά του. Δεύτερον. Σε αυτή τη διάρκεια της προετοιμασίας, οι παίκτες δίνουν φιλικούς αγώνες για να βρουν ρυθμό. Ο Γιάγια σε αυτό το διάστημα δεν χρησιμοποιείται στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Πως λοιπόν θα βρει ρυθμό; Ας μας το εξηγήσει αυτό ο προπονητής του που ίσως ξέρει κάτι περισσότερα από εμάς.»

Αλήθεια, πώς να νιώθει σήμερα ένας παίκτης που περίμενε να είναι ο απόλυτος ηγέτης του Ολυμπιακού και προς το παρόν μόνο... βλέπει τους άλλους να παίζουν;

«Πρώτα από όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι Ο Γιάγια δεν ήρθε στον Ολυμπιακό για τα λεφτά. Αν τον ενδιέφεραν πρώτιστα τα λεφτά θα πήγαινε κάπου αλλού, είχαμε πολύ πιο μεγάλες προτάσεις οικονομικά. Ήρθε εδώ γιατί ήθελε με αυτό τον τρόπο να ευχαριστήσει τον σύλλογο που του έδωσε την ευκαιρία να παίξει για πρώτη φορά στο Champions League και να δείξει ποιος είναι. Αυτή την εμπειρία που απέκτησε παίζοντας στο πιο υψηλό επίπεδο με την Μπαρτσελόνα και την Μάντσεστερ Σίτι θέλει να την επιστρέψει εδώ στον Ολυμπιακό. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι δεν την χρειάζονται αυτή την εμπειρία, τότε εντάξει. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις ένα πλάνο. Ένα σχέδιο. Θεωρώ ότι όταν ο Ολυμπιακός αποφάσισε να κάνει αυτή την μεγάλη κίνηση και να φέρει ξανά πίσω στην ομάδα τον Γιάγια Τουρέ το έκανε γιατί πίστευε ότι μπορούσε να τον βοηθήσει. Πως λοιπόν θα βοηθήσει όταν δεν αγωνίζεται;».

Αλήθεια, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ποια θα είναι η αντίδραση της πλευράς Τουρέ; Ο Ντμίτρι Σέλουκ ρίχνει την βόμβα:

«Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε ναι ίσως σκεφτούμε να φύγουμε τον Ιανουάριο. Αλλά κοιτάξτε. Ο Γιάγια είναι σούπερ-επαγγελματίας. Προπονείται κανονικά, είναι όπως πρέπει. Αυτό που θέλει είναι να βοηθήσει με κάθε τρόπο. Βλέπετε ότι προσπαθεί να αποτελέσει το παράδειγμα για τα νέα παιδιά στην ομάδα, ωστόσο πάνω από όλα αισθάνεται ακόμα ποδοσφαιριστής. Είναι απολύτως επαγγελματίας, αλλά κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνίζεται. Σεβόμαστε απόλυτα τον Ολυμπιακό και το πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Καταλαβαίνω ότι είναι κλαμπ όπως η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Σίτι, που δεν επιτρέπεται καμία αποτυχία. Κοιτάξτε όμως. Είχε κι αυτός αρνητικά αποτελέσματα. Έχασε από τον ΠΑΟΚ, δεν κέρδισε τον Παναθηναϊκό, είναι αρκετά τα άσχημα αποτελέσματα. Καταλαβαίνω ότι στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει πολυτέλεια για πειράματα και για αποτυχίες, όμως ο Γιάγια έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια τι είδους παίκτης είναι και τι μπορεί να προσφέρει σε κάθε ομάδα.».

Άραγε, ο Ντμίτρι Σέλουκ έχει χτυπήσει την πόρτα του προέδρου του Ολυμπιακού για να ζητήσει εξηγήσεις για το θέμα ή όχι;

«Όχι, δεν έχω απευθυνθεί ακόμα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, δεν έχουμε μιλήσει για το θέμα του Γιάγια, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα είναι αυτό που πιστεύει ο προπονητής. Ρωτήστε αυτόν γιατό δεν χρησιμοποιεί τον Τουρέ. Ίσως έχει τους δικούς του λόγους, δεν ξέρω. Η γνώμη μου όμως, η απόψη μου είναι ότι ο Γιάγια είναι έτοιμος και μπορεί να αγωνιστεί κανονικά. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το θέμα αυτό θα λυθεί, διότι ο Γιάγια ήρθε στον Ολυμπιακό για να προσφέρει, όχι για να κάθεται.

Ο Σέλουκ απασφαλίζει: «Αν συνεχιστεί αυτό με τον Γιάγια θα σκεφτούμε να φύγουμε τον Γενάρη»
EVENTS