MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
ΤV: Cosmotesport3
Λαμία
ΛΑΜΙΑ
4 1
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Τεράστιο πλεονέκτημα για την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε η Λαμία μετά το σημερινό της θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού (4-1) σε ένα ματς-παρωδία που δεν θα έπρεπε καν να ξεκινήσει από τον διαιτητή Αρετόπουλο, πόσω μάλλον να ολοκληρωθεί. Κι αυτό διότι η έντονη χιονόπτωση πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα δημιούργησε έναν εντελώς ακατάλληλο και επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών, αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, πρέπει να σημειωθεί ότι κακώς επιτράπηκε στη γηπεδούχο ομάδα να παίξει με λευκές εμφανίσεις κάτι που έκανε ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση.

Την ίδια στιγμή που και οι γραμμές του γηπέδου δεν ήταν καν ορατές στη διάρκεια του ματς καθώς καλύπτονταν από το πυκνό χιόνι και γινόταν διακοπή για να τις καθαρίσουν τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο!

Μοιραία ήταν εκ των πραγμάτων αναπόφευκτο να μην μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο παρά μόνο κάτι σαν κλοτσοσκούφι, με τους παίκτες να διώχνουν, να γλιστράνε και να μάχονται για τις μπάλες λες και βρίσκονταν σε… ειδική πίστα.

Η Λαμία προσαρμόστηκε καλύτερα στις ειδικές αυτές συνθήκες και ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Διούδη, με κεφαλιά του Πίτι στο 5’ μετά από σέντρα από δεξιά του Βασιλαντωνόπουλου (1-0).

Ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι με τον Λουντ στο 38’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βιγιαφάνιες και διώξιμο του Μελίσσα, όμως στο 41’ η Λαμία πέτυχε και δεύτερο γκολ.

Ο Παντελιάδης κέρδισε την κόντρα από τον Κουλιμπαλί έξω από την περιοχή και το σουτ που επιχείρησε, αφού βρήκε στον Αυλωνίτη και άλλαξε πορεία κατέληξε στο δοκάρι και στα δίχτυα του Διούδη (2-0).

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Παναθηναϊκό η Λαμία έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με διαφορά τριών τερμάτων, όταν ο Πίτι εκμεταλλεύτηκε σέντρα από αριστερά και με κοντινή προβολή από οριακή θέση διαμόρφωσε το 3-0.

Ακύρωσε κανονικό γκολ του Παναθηναϊκού

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει περισσότερο και κατάφερε να σκοράρει στο 54’ με τον Κουρμπέλη, αλλά ο βοηθός Πασχάλης από την Ηπειρο ακύρωσε λανθασμένα το γκολ, υποδεικνύοντας οφ σάιντ τον Κολοβέτσιο που όμως δεν είχε συμμετοχή στη φάση.

Στο 69’ ο Δώνης βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά δεν κατάφερε να σουτάρει όπως θα ήθελε, χάνοντας σημαντική ευκαιρία, ενώ στο 82’ ο Μολίνς με εντυπωσιακό ψηλοκρεμαστό πλασέ μείωσε σε 3-1, κρατώντας τον Παναθηναϊκό στο κόλπο της πρόκρισης, αλλά στο 90’ ο Μπλάζιτς πέρασε δύο αντιπάλους του και με άψογο πλασέ έκανε το 4-1 για τη Λαμία δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των γηπεδούχων που έχουν πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΛΑΜΙΑ (Μ. Τεννές): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Κουκόλης, Παντελιάδης, Αναστασόπουλος (70’ Μπλάζιτς), Ασίγκμπα, Ομο, Καραγιάννης (56’ Μπουλούλης), Τσούκαλος, Πίτι, Βουό (87’ Πατσαρούχας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης (46’ Δώνης), Κολοβέτσιος, Ινσούα, Βιγιαφάνιες, Τζανδάρης, Κουρμπέλης, Λουντ, Αλτμαν (69’ Μουνιέ), Πίσπας (46’ Μόλινς).

Διαιτητής: Αλ. Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Λαμία - Παναθηναϊκός 4-1