Πρώτο θέμα σε αρκετά γερμανικά αθλητικά Μ.Μ.Ε. είναι τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της Σάλκε στην Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται περίπου 150 ultras των «βασιλικών μπλε» προκάλεσαν σοβαρές ηλικίες ζημιές σε καφετέρια στην Θεσσαλονίκη, από την οποία έχει προκληθεί κι ένας τραυματίας. «Χαμός στην Θεσσαλονίκη. Οι ultras της Σάλκε επιτίθενται σε καφετέρια» είναι ο τίτλος της wa.de, ενώ ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η έκδοση της Bild.
Στο δημοσίευμα υπάρχουν και δηλώσεις του ιδιοκτήτη της καφετέριας που αναφέρει ότι δίχως κανέναν λόγο οι Γερμανοί χούλιγκαν ξεκίνησαν να προκαλούν σοβαρές φθορές στο μαγαζί του, ενώ επιβεβαιώνει ότι από τα επεισόδια υπάρχει ένας τραυματίας από θραύσματα.
Σύμφωνα με τα γερμανικά Μ.Μ.Ε. υπάρχει ήδη ένας συλληφθείς οπαδός της Σάλκε από άλλα περιστατικά που συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης, είδηση που επιβεβαιώνει ο συνοδός των Γερμανών οπαδών Ντάνιελ Κοσλόφσκι.
Στα δημοσιεύματα αναφέρεται πως οι περίπου 1400 οπαδοί της Σάλκε που έκαναν το ταξίδι ως την Ελλάδα είχαν προειδοποιηθεί να μην μπλέξουν σε φασαρίες, ενώ όπως αποκαλύπτεται τρεις οπαδοί της Σάλκε εμποδίστηκαν να κάνουν το ταξίδι στην Ελλάδα, όταν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ταξιδιωτική απαγόρευση για επεισόδια που είχαν κάνει στο παρελθόν.
Επίσης υπενθυμίζεται το έκρυθμο κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων από την συνάντηση των δύο ομάδων στην Γερμανία το 2013 και εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες, ότι μέχρι την σέντρα του ματς ίσως υπάρξουν κι άλλα κρούσματα βίας σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης.