MENU

Η περίοδος των μεταγραφών για τους ποδοσφαιριστές δίχως συμβόλαιο, έφτασε στο τέλος της. Όσοι έμειναν στα… αζήτητα μέχρι το τέλος Αυγούστου, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μεταγραφή και να βρουν συμβόλαιο. Κάποιοι δεν το πέτυχαν. Άλλοι για ποδοσφαιρικούς λόγους κι άλλοι εξ αιτίας προβλημάτων χαρακτήρα και συμπεριφοράς. Ο Δημήτρης Σιόβας ανήκει σε μια δική του κατηγορία. Αυτή του οπαδού/χειροκροτητή μιας ομάδας. Επιλογή που του βγήκε σε κακό καθώς αλλοίωσε την ποδοσφαιρική ταυτότητά του…

Αγωνιστικά μιλάμε για έναν εξαιρετικό στόπερ. Έναν αθλητή που κάλλιστα θα είχε θέση σε όλες τις «μεγάλες» Ελληνικές ομάδες. Όντας ενδεκαδάτος κι όχι απλά μέλος του ρόστερ. Προτάθηκε παντού. Παρακαλούσε παντού για να τον πάρουν. Η ομάδα που υπηρέτησε με κάθε τρόπο, ο πρόεδρος που υπηρέτησε με κάθε τρόπο, του γύρισαν την πλάτη (Ολυμπιακός-Μαρινάκης). ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, όχι απλά του γύρισαν την πλάτη, αλλά την προοπτική απόκτησής του την πέταξαν εκτός με τις κλωτσιές!

Το γιατί συνέβη αυτό, είναι ένα τεράστιο μάθημα. Για όλα τα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Είτε όντας επαγγελματίες ήδη, είτε κάνοντας τα πρώτα τους βήματα και ευελπιστώντας πως θα φτάσουν στο επίπεδο αυτό. Οι αρχές, το ήθος, οι αξίες, η συμπεριφορά, είναι εξίσου σημαντικά συστατικά για κάθε αθλητή. Πέρα απ’ το ταλέντο. Ο Σιόβας δυστυχώς έδειξε πως έχει μόνο το ταλέντο. Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, στη ζωή του ίσως είναι το καλύτερο παιδί του κόσμου. Κι είναι πάρα πολλοί, εκείνοι που μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον άνθρωπο Δημήτρη. 

Μέσα σε λίγους μήνες είχε φροντίσει να περάσει στην κατηγορία του «γαύρου» και να αφήσει αυτή του ποδοσφαιριστή. Είχε αποφασίσει να γίνει χειροκροτητής του Βαγγέλη Μαρινάκη και όχι αθλητής. Αρχίζοντας απ’ τον Μάρτιο του 2015. Όταν και μεταξύ άλλων είχε δηλώσει μετά το ματς με την ΑΕΚ για το κύπελλο Ελλάδος που είχε διακοπεί λόγω επεισοδίων:

«Δώσαμε χαρά στον κόσμο μας να γιορτάσει τα 90 χρόνια ιστορίας έστω και με μία ομάδα Β’ Εθνικής… Ωραίος κόσμος αλλά ήρθαν εκεί που είμαστε εμείς. Ήρθαν να δουν τον Ολυμπιακό γιατί μόνο εμείς παλέψαμε. Ξέρουμε ότι έχουμε μεγάλο πρόεδρο, θα φτιάξει μεγάλη ομάδα. Θα πάρει κι άλλους παίκτες ο πρόεδρος, αφιερώνουμε τη νίκη στον πρόεδρο μας έχει στηρίξει. Πρόεδρε για σένα και για τον κόσμο μας».

Λίγους μήνες μετά (Νοέμβριο 2015) αφού δεν έγινε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, αφού πήρε η ομάδα του μια ακόμη νίκη στα χαρτιά, σε άδειο γήπεδο έκανε… βόλτα μαζί με τους συμπαίκτες του και τον Κώστα Καραπαπά. Οι δυο τους μάλιστα, έβγαζαν φωτογραφίες στην άδεια θύρα «13». Μετά από επεισόδια, μετά από νίκη που δεν κατακτήθηκε στο χορτάρι.

Ακόμη κι η Εθνική ομάδα αποτελεί παρελθόν για τον ποδοσφαιριστή Σιόβα. Ο οποίος σαφώς και αγωνιστικά είχε θέση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Όμως αντί να στηρίξει την ομάδα, τους συμπαίκτες του, την προσπάθεια που κάνουν στο γήπεδο, επέλεξε εκ νέου την ιδιότητα του «γαύρου». Έκανε αυτό που θα ήθελε ο «μεγάλος πρόεδρος» όπως τον είχε χαρακτηρίσει. Τάχθηκε υπέρ των Μανωλά και Παπασταθόπουλου, τάχθηκε εναντίον του προπονητή και των υπόλοιπων παιδιών που έδιναν αγωνιστικές «μάχες»!

Έξι χρόνια μετά την απαρχή αυτής της συμπεριφοράς, κατάλαβε πικρά το τεράστιο λάθος του. Κατάλαβε πως δε γίνεται να αφήνεις στην άκρη το ήθος, το χαρακτήρα, τη συμπεριφορά, το άθλημα το ίδιο. Όχι μόνο επειδή ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός του έκλεισαν την πόρτα στη μούρη, αλλά κυρίως επειδή η ομάδα που… έγλειφε, ο πρόεδρος που «σπατουλάριζε», τον βρήκαν αχρείαστο και ακριβό!

Ο Σιόβας άθελά του έδωσε ένα μάθημα σε όλα τα νέα παιδιά: Στην αθλητική ζωή σας μη φτάσετε ποτέ σε αυτό το σημείο. Μην αφήσετε ποτέ να σας παρασύρει κανείς. Είτε πρόκειται για πρόσωπο είτε πρόκειται για σωματείο. Στο τέλος θα είστε πάντα μόνοι, απέναντι στον καθρέφτη και τότε θα μιλάει μόνο η φωνή της συνείδησης...

Μάθημα ζωής: Μην έχετε ποτέ τη νοοτροπία Σιόβα!
EVENTS