MENU

«Από τα είσαι ο καλύτερος για μας» και τα «Μιραλάς για να παραμιλάς», μέχρι την επίσημη απαξίωση, την ειρωνεία, τον χλευασμό και την δημόσια διαπόμπευση, ένα λιμάνι δρόμος.

Όταν πριν από δύο χρόνια το SDNA ήταν το μόνο Μέσο που τολμούσε να γράψει αυτό που έβλεπαν όλοι στο γήπεδο, τότε ήταν το σάιτ που θέλει να κάνει πόλεμο στον Ολυμπιακό και να καταστρέψει τις μεγάλες μεταγραφές (δανεισμούς για την ακρίβεια) του προέδρου.

Όταν το SDNA ήταν το μόνο Μέσο που κόντρα στην γραμμή, έγραφε με παρρησία πως ο 30χρονος Βέλγος έδειχνε «καμένος», ανόρεχτος, βαρύς, υπέρβαρος, unfit ήταν το σάιτ που ήθελε να απαξιώσει το μεγάλο απόκτημα του Ολυμπιακού.

Μόνο που το καλοκαίρι του 2018, όλοι ήρθαν στα λόγια του. Ο Κέβιν Μιραλάς έμοιαζε με πρώην ποδοσφαιριστή από τα 30 του. Δεν θύμιζε σε τίποτα τον αέρινο επιθετικό που έκανε την διαφορά στο πρώτο του πέρασμα από το λιμάνι. Οι μετά Χριστόν προφήτες άρχισαν τις περισπούδαστες αναλύσεις, ειδικά όταν πήραν την γραμμή, πως δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να ανανεωθεί ο δανεισμός του ή να αποκτηθεί με οψιόν αγοράς.

Η μετέπειτα πορεία του Βέλγου σε Φιορεντίνα και Αντβέρπ ήρθε να επιβεβαιώσει απόλυτα τα όσα γράφαμε τότε -εν μέσω σεζόν- κόντρα σε όλους και σε όλα. 

Μόνο που είναι διαφορετικό να τα γράφει ένα δημοσιογραφικό Μέσο που σκοπός του είναι να ασκεί κριτική και διαφορετικό να τα διαρρέει με πολύ χειρότερο ύφος η ομάδα που τον αποθέωνε μέχρι πρότινος.

Ο Κέβιν Μιραλάς έκανε αυτό που κάνει κάθε ελεύθερος ποδοσφαιριστής. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Φώς» έριξε γέφυρες και δήλωσε διαθέσιμος για επιστροφή στην ομάδα με την οποία φαίνεται να δέθηκε πιο πολύ από κάθε άλλη ομάδα στην καριέρα του. 

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε μέσω μιας ντροπιαστικής διαρροής, που θεώρησε πρέπον και σωστό να διασύρει δημόσια και να διαπομπεύσει έναν παίκτη που πρόσφερε στον σύλλογο: «Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανοίξει ακόμη κέντρο αποκατάστασης, όταν ανοίξει θα συζητήσει με τον Μιραλάς, το διάστημα που χρειάζεται να παραμείνει στο κέντρο». 

«Αντρίκεια» τοποθέτηση, ανώνυμη, βγαλμένη από τα έγκατα του υπονόμου. Γεμάτη ασέβεια για έναν πρώην ποδοσφαιριστή του συλλόγου, ο οποίος πρόσφερε και αγαπήθηκε από τον κόσμο. Μία θέση που διδάσκει εκ νέου… ήθος και πολιτισμό, μία τοποθέτηση που ξεχειλίζει από… αθλητικό ιδεώδες και αξιοπρέπεια. 

Ως προς τι τέτοια επίθεση σε έναν παίκτη που ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του; Για ποιο λόγο μία τέτοια ειρωνική και εντελώς αντιεπαγγελματική δημόσια τοποθέτηση, που μπορεί να τον βλάψει ανεπανόρθωτα στην προσπάθεια του να βρει νέα ομάδα; Έτσι τιμάει ο Ολυμπιακός τους παίκτες που φόρεσαν την φανέλα του; 

Ο Κέβιν Μιραλάς φέρεται να σοκαρίστηκε από αυτή την διαρροή, όμως στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε.

Διότι μιλάμε για σύλλογο που διέγραψε από το μητρώο παλαιμάχων του την σημαία του συλλόγου, τον Τάσο Μητρόπουλο επειδή (άκουσον - άκουσον) τόλμησε να εκφέρει την γνώμη του και να ασκήσει κριτική σε κάποιες αποφάσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη! 

Μιλάμε για τον σύλλογο που έσβησε από τις τοιχογραφίες των αποδυτηρίων του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την μορφή του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, εξαιτίας της κόντρας που έχει μαζί του τώρα που ο Σέρβος ασκεί το επάγγελμα του μάνατζερ. 

Ουδεμία έκπληξη λοιπόν. Και λίγα σου είπαν Κέβιν Μιραλάς. Μια διαρροή δεν είναι τίποτα. Ίσως θα έπρεπε να σου υποδείξουν (με ευγενικό πάντα τρόπο) να γράψεις κι εσύ ένα κείμενο μεταμέλειας γι’ αυτή σου την τοποθέτηση και να το ανεβάσεις δημόσια, όπως έγινε και με ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν. Τι; Όχι;

Τι σε σοκάρει Κέβιν; Αυτός είναι ο Ολυμπιακός...
EVENTS